Ετικέτες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Α)Σία Αναγνωστοπούλου, η νέα αναπληρώτρια υπουργός στη θέση του Χουντή 

17/7/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 25 εμφανίσεις
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ, ΕΞΕΛΕΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ

sia1_0













Εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη, το νέο γυναικείο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό της 56χρονης Αχαϊής ακαδημαϊκού Σίας Αναγνωστοπούλου.
Η κυρία Αναγνωστοπούλου, έξι μήνες αφότου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, υπουργοποιείται αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με πτυχίο και στην τουρκική γλώσσα από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι και μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I, αλλά και διδακτορικό πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι, άρχισε την ακαδημαϊκή της καριέρα το 1995 όταν και άρχισε να διδάσκει Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από το 2004 διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Επίσης, έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο.
Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ, ενώ αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform Europe.


Πηγή:  iefimerida.gr
==========================================================
 

Β)Ποια είναι η Ολγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος 

Η 54ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ
georvasili708
Η 54χρονη γιατρός Ολγα Γεροβασίλη, θα είναι από εδώ και πέρα υπεύθυνη για την ενημέρωση του κοινού για το κυβερνητικό έργο, αφού, όπως είχε γράψει το iefimerida.gr από το μεσημέρι,  αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Η Ολγα Γεροβασίλη, είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και πριν μπει στη Βουλή, το 2012, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να εκλεγεί δήμαρχος Αρτας, ενώ είχε επιχειρίσει να μπει στη Βουλή και στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, όμως.
Συγκεκριμένα, στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Κατάφερε, ωστόσο, να εκλεγεί βουλευτής μόλις στις διπλές εκλογές του 2012.

Στο μεσοδιάστημα, ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, αρχής γενομένης το 1998 όταν και εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αρταίων. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Η Ολγα Γεροβασίλη είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.



Στο προφίλ της στο Facebook, εκτός από τις φωτογραφίες της με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκει κανείς και δύο με γνωστούς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Διονύση Σαββόπουλο:

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου