Ετικέτες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

- Δελτίο αναφοράς ασφαλείας ----




----Report

Ειδοποιήσεις για ενισχυμένη επαγρύπνηση σε όλο τον κόσμο από όλες τις Δυτικές Αρχές για πιθανές επικείμενες επιθέσεις του ΙΚ σε όλο τον κόσμο με την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού (Ramadan) ενώ θα γίνεται η γιορτή του Ισλάμ , το Μπαιράμι (Bayram Ramadan)


Μια τρομοκρατική επίθεση έγινε με πυροβολισμούς κατά 4 Αμερικανων πεζοναυτών στο Chattanooga, Tennessee των ΗΠΑ την Πέμπτη το βράδυ από τον Muhammad Youssef Abdulazeez μέσα απο μια ασημί Mustang. Ο δράστης σκοτώθηκε απο πυρά του FBI που ήταν εκεί ενώ είχε κυρηχθεί η περιοχή ώς απαγορευμενη ζώνη πτήσεων. Η επίθεση έγινε την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού (ισλαμική γιορτή ) και μετά απο αρκετά βίντεο για προτροπές επιθέσεων από το ΙΚ.

Συντονισμένη επίθεση αδρανοποίησης από τις τοπικές Αρχές,  έγινε στις 16/7 κατά πυρήνα τρομοκρατών στο Κιρτζικιστάν την ώρα που ετοιμαζόντουσαν για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Bishkek για την Παρασκευή 17/7. Οι δράστες όλοι σκοτώθηκαν και θεωρούνται ώς μέλη Ισλαμικών οργανώσεων φίλιων προς το ΙΚ.

Παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας μετά την "γκριζοποίηση" μιας περιοχής της Γεωργίας από την Ρωσία στις 11.7. Στην περιοχη πήγαν μετά Γεωργιανοί δημοσιογράφοι να σηκώσουν δική τους σημαία όπου και αντιμετωπίστηκαν με ένοπλο άγημα από την πλευρά της Οσετίας.

Το Ισραήλ και τα τοπικά ΜΜΕ συνεχίζουν και θέτουν επί αμφιβόλω την συμφωνία πυρηνικών του Ιράν, ενώ αρκετά μέσα του , επαναφέρουν την προοπτική μιας ένοπλης λύσης από την πλευρά του Τελ Αβίβ αν νιώσει απειλή. Να σημειωθεί πώς η επίσημη κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Κογκρέσσου των ΗΠΑ για την επικύρωση ή οχι της συμφωνίας πριν αντιδράσει.

Στην Νιγηρία έγινε αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας για να αντιμετωπιστεί η συνεχώς αυξανόμενη απειλή της Boko Haram στην χώρα. Η πορεία τους δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη καθώς μόνο μέσα στον ένα χρόνο που ήταν στην ηγεσία, η τρομοκρατική οργάνωση είχε διάφορα χτυπήματα με 8000 περίπου θύματα .

47χρονος αποστάτης από την Βόρειο Κορέα στην Φινλανδία που εργαζόταν σε ερευνητικό κέντρο μικροβιολογίας στην πόλη Ganggye της επαρχίας Chagang ανέφερε πως το καθεστώς της χώρας έκανε ανθρώπινα πειράματα με χημικά όπλα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Το 1990 υπηρχαν επαληθευμένες καταγγελίες για παρόμοια πειράματα εώς και ακρωτηριασμούς,  σε παιδιά με ειδικές ανάγκες καθώς και άλλους ανθρώπους. Ο σκοπός ήταν να δοθεί μια "εικόνα εξαγνισμού και ωραιοποίησης" του πληθυσμού της χώρας.

Στις 13/7 στις περιοχές ouches-du-Rhône, Yvelines, καιd Rhône της Γαλλίας συνελλήφθησαν 4 ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις με σχέσεις με το ΙΚ. Όλοι σε ηλικία 16 εώς και 23. Το σχέδιο ήταν να συλλάβουν Γάλλο αξιωματούχο και να τον αποκεφαλίσουν ζωντανά με κάμερα συνδεδεμένη στο ιντερνετ.

Αντεπιθέσεις απο φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη για να κερδίσουν το λιμάνι και την πόλη του Aden. για την επιστροφή της εξόριστης κυβέρνησης. Οι επαναστάτες τρομοκράτες που φέρεται να στηρίζονται απο την κυβέρνηση του Ιράν, αντιστέκονται ακόμα αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν περιοριστεί μόνο σε μερικά σημεία της πόλης αν και με ρουκέτες τύπου "Κατιούσα" έπληξαν διυληστήριο της χωρας.

end of report. -----------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου