Ετικέτες

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Οι ανοησίες του κυρίου Κάμερον»



ΠΈΜΠΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012

«Οι ανοησίες του κυρίου Κάμερον»

Μπουένος Άιρες: Στα καθήκοντά της επέστρεψε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καρκίνου από τον θυροειδή..
Παράλληλα αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για την «αποικιοκρατική» -όπως την χαρακτήρισε- στάση της Αργεντινής στο θέμα των Φώκλαντς.

«Ανοησίες», είπε και συμπλήρωσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τους κακούς αυτής της υπόθεσης, αλλά δεν είμαστε εμείς οι κακοί».Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή να πείσει τις γειτονικές χώρες να μην δέχονται πλοία με τη σημαία των Νήσων Φώκλαντς στα λιμάνια τους.Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Βρετανίας, η οποία κατηγόρησε την Αργεντινή για αποικιοκρατική στάση.

«Είναι περίεργο να μας κατηγορούν για αποικιοκράτες αυτοί που εφηύραν τον όρο», απάντησε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, καλώντας το Λονδίνο να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καλούν τα δύο μέρη σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον των Νησιών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr