Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα πλάνα που έκαψαν τους ναζί…



undefined
ΦΩΤΟ…
Σπάνια ντοκουμέντα για την Αθήνα της Κατοχής, με τα πλάνα που έκαψαν τους ναζί στη Νυρεμβέργη, καθώς και υλικό για την Αντίσταση, από το κινηματογραφικό αρχείο του …
ΕΛΑΣ, στο σινεμά «Αλεξάνδρα», με δωρεάν είσοδο. Ειδικές προβολές ανήμερα την 17η ΝοεμβρίουH NEWSTAR και ο κινηματογράφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ newstar art cinema» (Κρέμου 141, Καλλιθέα, τηλ.: 210.512624), προβάλλουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, με δωρεάν είσοδο και με ειδικές πρωινές προβολές ανήμερα την 17η Νοεμβρίου, δύο σπάνια ντοκουμέντα για την Κατοχή και την Αντίσταση στην Ελλάδα. Πρόκειται για το φιλμ ντοκουμέντο του Άγγελου Παπαναστασίου για την Αθήνα της Κατοχής, διάρκειας 27′, καθώς και υλικό από το κινηματογραφικό αρχείο του ΕΛΑΣ, την περίοδο 1943-1945, διάρκειας 11′, με δωρεάν είσοδο. Τα δύο φιλμ, σημαντικής αρχειακής αξίας και όχι μόνο, αναδεικνύουν και περιγράφουν την ιστορική αλήθεια για τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής. Μια κάμερα σε τενεκεδάκι συσσιτίου Ο Άγγελος Παπαναστασίου, βάζοντας μία κάμερα σε τενεκεδάκι συσσιτίου, με ρίσκο για τη ζωή τη δική του και την οικογένειάς του, κατέγραψε σκληρές και απόλυτα αληθινές εικόνες, από την Αθήνα της Κατοχής.

Η Ευρώπη πρέπει να συμφιλιώσει τον Φρίντμαν και τον Κέινς





friedman-and-keynes

Σε έναν παγκοσμιοποιημένο πλανήτη, τα περιθώρια ελιγμών ενός κράτους μειώνονται λόγω των θεσμικών και διαρθρωτικών περιορισμών στους οποίους υπόκειται, γεγονός ακόμη πιο έντονο στους κόλπους της νομισματικής ένωσης.

Η εποχή της μονοδιάστατης πολιτικής έχει παρέλθει, γράφει στη Μοντ ο καθηγητής Αντρέ Γκρεμπίν. Η οικονομική πολιτική ενός κράτους της ευρωζώνης μοιάζει με μια ρωσική κούκλα, που περικλείει και περικλείεται πάντα σε μια άλλη

Η Ελληνικότητα των Βυζαντινών



undefined
Μέσα από αναφορές σύγχρονων ιστορικών, φιλόλογων, Βυζαντινών, λαών του Μεσαίωνα, Ελλήνων Διαφωτιστών και Ελληνικών επαναστατικών κειμένων.
Ενότητες:
Α. Ιστορικοί, φιλόλογοι, λόγιοι, φιλόσοφοι που αναφέρονται στην ελληνικότητα του Βυζαντίου.
Β. Σύγχρονοι των Βυζαντινών λαοί οι οποίοι αναφέρονται στην ελληνικότητα των Βυζαντινών.
Γ. Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί που αναφέρονται στην ελληνικότητα των ιδίων και της Ρωμανίας.
Δ. Διαφωτιστές που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και των Βυζαντινών.
Ε. Ελληνικά επαναστατικά κείμενα που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και την εθνική συνέχεια με αυτήν.
ΣΤ. Αναφορές ξένων κατά την Τουρκοκρατία, σχετικά με τη σχέση Ρωμανίας και υπόδουλων Ελλήνων.

undefined
Α’)  ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΛΟΓΙΟΙ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
 1. Aug. Heisenberg, ιστορικός:
«Βυζαντινό είναι το εκχριστιανισθέν ρωμαϊκό κράτος του ελληνικού έθνους» (Staat und Gesellschaft des byzantinischen Reiches, Die Kultur der Gegenwart, s. 364)
 2. D. Talbot Rice, ιστορικός:
«Το Βυζάντιο πρέπει πραγματικά να μελετηθεί σαν ένα κεφάλαιο της μακρόχρονης  ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού στοχασμού» (Byzantines, 26)

#skouries :1,9 εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Αριστοτέλη απο την Ελληνικός Χρυσός


Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου μαθαίνω πως τα 500.000€ που ανέφερα εχθές είναι μόνο ένα μέρος των χρημάτων που περιμένει ο Δήμος Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Η υπόθεση για το 2013 ξεκινάει από την παραδοχή της ίδιας της δημοτικής αρχής η οποία σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Αριστοτέλη “αναμένει” όπως αναφέρεται στο έγγραφο την “είσπραξη”2.5230.00€ ως χρηματικές δωρέες από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”

ΔΑΠΑΝΗ 105,000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΑΠΕΥΕΘΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΜΑΝΑΛΗ…


Αποφασίζουν και διατάζουν.
Ο εκ Μεσσηνίας εκκαθαριστής της ΕΡΤ και γείτονας του Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, Γκίκας Μάναλης, συνεχίζει την κηδεία της ΕΡΤ υπογράφοντας καθημερινά δαπάνες για προμήθεια πανάκριβου εξοπλισμού πάντα με απ ευθείας ανάθεση και διάφορες άλλες “αναγκαίες” δαπάνες.
Για καμία δαπάνη από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ίχνος ανοιχτού διαγωνισμού έργου “με όλες τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει”.

Κι όμως η βόμβα εξερράγη: Το μέλος του ΤΧΣ, Α. Μπερούτσος παραιτήθηκε


undefined
Η Εθνική Τράπεζα πουλάει τη θυγατρική της Πανγαία και χρηματοδοτεί με δάνειο άνω των 400 εκατ. τον αγοραστή της σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ!
Μύλος είναι μία λέξη που ίσως δεν ταιριάζει σε όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο των τραπεζών και συγκεκριμένα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κλήθηκε προχθές να εγκρίνει την συναλλαγή πώλησης της εταιρείας εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, Πανγαία, θυγατρική της Εθνικής, σε επενδυτικά κεφάλαια ισραηλινών συμφερόντων (Benny Stenmetz).

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης




Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.
Ο Κληρίδης νοσηλευόταν από την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Λευκωσίας με νεφρική ανεπάρκεια που είχε προκληθεί από το διαβήτη που έπασχε.
Την Πέμπτη ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έπεσε σε κώμα και οι θεράποντες γιατροί του δήλωναν πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Πηγήiefimerida.gr

China: The Next Phase of Reform


 
China: The Next Phase of Reform
A policeman stands outside the Great Hall of the People, where the Communist Party held its Third Plenary Session, on Nov. 12. (FENG LI/Getty Images)

Summary

The commitment and ability of China’s leaders to follow through on new policies and to meet rising expectations will be tested as they strive to balance competing social, economic, political and security challenges. Three decades ago, China embarked on a new path, creating a framework that encouraged the country’s rapid economic rise. The successes of those policies have transformed China, and the country’s leadership now faces another set of strategic choices to address China’s new economic and international position.
The much-anticipated Third Plenary Session of the 18th Communist Party of China Central Committee concluded Nov. 12 after four days of closed-door deliberations among top political elites. The full document containing the policy proposals will not be released for days or even a week, but the initial information suggests China’s leaders are seeking more significant changes in their policies to try to stay ahead of the challenges the country faces.

Η Κομισιόν, τα μισόλογα και η Τουρκάλα δημοσιογράφος – Τα «στραβά μάτια» κάνει η Ευρώπη στο ερντογανικό παραλήρημα



undefined
Στη φιλοτουρκική της τάση επιμένει η Κομισιόν αφού αποφεύγει να τοποθετηθεί ευθέως επί των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διατύπωσε ξεκάθαρα τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει χώρα Κύπρος», στην πάγια τακτική της Τουρκίας να μην αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων


Ένα εκτεταμένο και κλιμακούμενο κύμα οργής στο σύνολο του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ίδιο και την τρόικα.
Οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας σε μία έκρηξη αγανάκτησης για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας, μιλούν με πολύ σκληρά λόγια για τη στάση του υπουργού και τις προκλητικές δηλώσεις του.

Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι...


Τι είναι το σεξ και τι ο έρωτας; Στη συγκεκριμένη ερώτηση, άντρες και γυναίκες θα απαντήσουν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Φαίνεται, λοιπόν, πως σε μερικά πράγματα, οι διαφορές των δύο φύλων παραμένουν το ίδιο έντονες όπως παλιά...

Ο έρωτας είναι δύο έννοιες διαφορετικές· διαφορετικός, όμως, είναι και ο τρόπος με τον οποίο τις αντιλαμβάνονται και τις βιώνουν ο άνδρας και η γυναίκα χωριστά.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ»



ονειρο ζωΤου Μιχάλη Τζανάκη

Αναμφισβήτητα είναι πολλοί οι χαρακτήρες ανθρώπων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανυπόφοροι. Δυστυχώς κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να επιλέγει τι θ’ ακούει και τι θα βλέπει στη ζωή του. Συχνά δοκιμάζει τις αντοχές του, όταν περίπου μαζοχιστικά αναγκάζεται να βρίσκονται στο οπτικό και ακουστικό του πεδίο, άνθρωποι που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα ήθελε ούτε τις φωτογραφίες τους ν’ αντικρίζει.

Ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα»


undefined
Του Κώστα Βαξεβάνη
Το 2010 ο Ηλίας Ψινάκης είχε αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δημόσια, «μωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Ο Άδωνις δεν κατέφυγε νομικά εναντίον του Ψινάκη. Δεν γνωρίζω αν ο λόγος είναι πως θεωρούσε πως θα δυσκολευόταν να αντικρούσει νομικά τις κατηγορίες ή αν αποφάσισε να δείξει κατανόηση απέναντι στον κατήγορό του.
Ήταν η εποχή που ο Ψινάκης είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο Γεωργιάδης θεωρούσε πως κάτι τέτοιο υποβαθμίζει το οραματικό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν επίσης η εποχή, που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως τηλε-βιβλιοπώλης και όχι ακόμη τηλε-υπουργός, έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν είναι πατριώτης», ότι «παίζει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ», ότι έχει σχέση με την υπόθεση SIEMENS και πολλά άλλα. Είχε αποκαλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο «αχρηστότερο υπουργό που υπήρξε ποτέ» και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Φαήλο Κρανιδιώτη ότι «έχει πολιτική σκέψη νηπίου». Η επίθεση μάλιστα στον Φαήλο ήταν γιατί είχε υποστηρίξει πως θα φύγει από το ΛΑΟΣ, πράγμα το οποίο φυσικά έγινε. Όσοι άλλοι υποστήριζαν ότι θα πάει στη ΝΔ, κατά τον Γεωργιάδη «έπαιρναν ναρκωτικά» όπως είπε χαρακτηριστικά σε μια τηλεπώληση.

Άγιος Μηνάς: Ο πολεμιστής που ευλογούσε τα όπλα των εξεγερμενων Ελλήνων. Ο Άγιος που υμνήθηκε ακομα και απο τον “άθεο” Καζαντζάκη!



20131111-091213.jpg
Πολιούχος του Ηρακλείου από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ο καβαλάρης απέτρεψε τη σφαγή των Χριστιανών και προστάτευσε το ναό από τον βομβαρδισμό των Γερμανών, τον Μάιο του 1943
Με την επίσημη δοξολογία στον ομώνυμο μητροπολιτικό Ναό, και τη λιτάνευση του ιερού λειψάνου, η πόλη του Ηρακλείου τιμά σήμερα τον προστάτη της Αγιο Μηνά.

Στρατής Τσίρκας


Στρατής Τσίρκας


20131109-081547.jpg
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Έδωσε με την πρωτοπόρα αισθητικά και ετάζουσα γραφή του, νέα πνοή στην ελληνική πεζογραφία και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους έλληνες λογοτέχνες, που εντάσσεται στο χρονικό πεδίο της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής μας λογοτεχνίας. Ο λόγος για τον Στρατή Τσίρκα λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γιάννη Χατζηπατέρα, από παρατσούκλι του πατέρα του. Βαθύτατα πολιτικοποιημένος. Παράλληλα διανοούμενος που δεν δίστασε άλλωστε προκειμένου να προασπίσει την ηθική και πνευματική του ελευθερία, να συγκρουστεί μετωπικά και με τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς στην οποία ενεργά συμμετείχε. Ο Στρατής Τσίρκας που υπήρξε παράλληλα με την πεζογραφική του ιδιότητα και σπουδαίος ποιητής και δοκιμιογράφος, αποτέλεσε

Germany: The Greatest Double Robbery in the History of Art?


A full list of artworks will not be published online. “We prefer if people with a claim to lost artwork get in touch with us to say which picture they are missing, rather than the other way around.” — Reinhard Nemetz, State Prosecutor’s Office, Augsburg, Germany.
“I find it shocking they won’t list everything they’ve found. Families don’t always know exactly what they’re looking for until they see an image of it.” — Lawrence Kaye, Art Lawyer, New York.
Anger is growing over the way the German government has handled information regarding a secret trove of some 1,400 works of art confiscated or fleeced by the Nazis and discovered in a Munich apartment nearly two years ago.

Οι περίεργοι θάνατοι των αρχαίων σοφών μας


ΑΙΣΧΥΛΟΣ: Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι ένας αετός πέρασε τη φαλάκρα
του ποιητή για βράχο, και άφησε να πέσει πάνω στη φαλάκρα του μια χελώνα (έτσι σκοτώνει τις χελώνες ο αετός και μετά τις τρώει). Ο θρύλος προσθέτει ότι κάποιος χρησμός του είχε προειπεί: “Ουράνιον σε βέλος κατακτενεί”. Αυτήν την εκδοχή πολλοί δεν την παραδέχονται.

ΑΙΣΩΠΟΣ: Τον Αίσωπο τον έστειλε ο βασιλιάς Κροίσος για να πάρει κάποιον χρησμό από το Μαντείο των Δελφών. Συκοφαντήθηκε όμως από τους παρευρισκόμενους στο μαντείο, ότι έκλεψε την ασημένια φιάλη του Θεού Απόλλωνα. Έτσι καταδικάστηκε να γκρεμιστεί από τους κατοίκους από την κορυφή του Παρνασσού Υάμπεια, πράγμα που έγινε.

UK: The Interfaith Industry


Be the first of your friends to like this.
Leading interfaith activists such as Rabbi Jonathan Wittenberg have defended working with extremist institutions by claiming, "We have to take risks to engage with each other. The Jewish community will be far weaker if we all shelter within a comfort zone labeled 'They all hate us out there'."
As the British Islamist preacher Haitham Al-Haddad noted, not only do Islamist groups employ interfaith dialogue as a deception, but it is a deception that is crucial: "We are talking about minorities living in the West so we have to provide them with workable solutions in the short run. … It is not the far ultimate aim of Muslims because the far ultimate aim for Muslims is to have Islam governing the whole world, Islamization of the whole globe."
Unfortunately, honorable activities do not only attract those with honorable intentions. Over the next decade, religious extremists may, in all likelihood, continue to foster violence and hatred in Britain. Should government really be in the business of promoting homophobes, anti-Semites and supporters of terror by continuing to fund, with taxpayers' money, interfaith networks so closely involved with the extremists themselves?

Σε ”Αερομεταφερόμενη του Νότου”… μετατρέπεται η ”5η Μεραρχία Κρητών”


download.png
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω το ΓΕΕΘΑ μετατρέπει (σε χαλεπούς καιρούς) την 5η Μεραρχία Κρητών σε ”Αερομεταφερόμενη του Νότου” με αποστολή την άμεση επέμβαση παντού στην επικράτεια της Νότιας Ελλάδος !

1940-ΤΑ ΘΑΜΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Νοεμβρίου 14, 2013
Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων  γλυπτών του Μουσείου. (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού
Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων
γλυπτών του Μουσείου. (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού)
Επί έξι μήνες πριν από την εισβολή των Γερμανών μια ομάδα από εργάτες και αρχαιολόγους έσκαβε τα δάπεδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να θάψει εκεί ό,τι πολυτιμότερο έχει η Αθήνα: τους κούρους και τις ληκύθους της.

Dogs originated from wolves domesticated in Europe, 19,000-32,000 years ago: researchers


| | Last Updated: 14/11/13 6:18 PM ET
More from Associated Press
While there's been some debate over whether the dog was originally domesticated in Europe or Asia and the Middle East, a new large DNA study lines up with previous fossil evidence: the domesticated dog rose from wolves approximately 19,000 to 32,000 years ago, according to researchers writing this month in Science.
Center for American Archaeology, Del Baston/AP PhotoWhile there's been some debate over whether the dog was originally domesticated in Europe or Asia and the Middle East, a new large DNA study lines up with previous fossil evidence: the domesticated dog rose from wolves approximately 19,000 to 32,000 years ago, according to researchers writing this month in Science.

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

(ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Α)Αίγυπτος: Οι Αλεξανδρινοί επευφημούσαν με κανονιοβολισμούς την άφιξη του ρωσικού καταδρομικού στο λιμάνι

14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
undefined
 
Οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, με αγαλλίαση  και κανονιοβολισμούς υποδέχθηκαν τον κατάπλου του ρωσικού καταδρομικού ‘Βάριαγκ’ (Варяг) στο λιμάνι σε ανεπίσημη επίσκεψη.

Η ηγεσία του καταδρομικού με επικεφαλής τον πλοιάρχο Α΄ Αλεξάντερ Ποταπόφ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής και τη διοίκηση της Ναυτικής Βάσης της Αλεξάνδρειας.

New Kurdish equation, Turkey’s new game plan


VERDA ÖZER

Lately BDP (Peace and Democracy Party) and PYD (Democratic Union Party) leaders have been talking about their unity and raising a new strategic Kurdish role in the region. The upper hand recently gained by the PYD against Islamist groups in northern Syria delivered a power boost to the 
PKK (Kurdistan Workers’ Party) and the BDP. As a result they have made northern Syria the top item of their agenda, pushing even the peace process in Turkey aside. While this segment of Kurds is flexing its muscles, tension is still a factor in the Kurdish equation.

The Chinese Communist Party

The Chinese Communist Party

14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 27 εμφανίσεις
ChinaParty_CarlosBarriaAuthor: Beina Xu, Online Writer/Editor

Introduction
The Chinese Communist Party (CCP) is the founding and ruling political party of modern China, boasting over 82 million members to date. In 2012, the CCP underwent a pivotal once-in-a-decade power transition that saw its fifth generation of leaders set the future agenda for the second-largest economy in the world. While the party has maintained a political monopoly since its founding, the effects of China’s rapid economic growth have triggered increasing social unrest and political destabilization that challenge the country’s rise as a global power. A spate of political scandals has also exposed deep power struggles inside the infamously opaque organization. While the changeover will do little to affect immediate party policy and direction, the implications of the new appointments could shed some light on how China plans to position itself on the world stage.

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας


14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
Ξεκινά σήμερα στο Ανόβερο η δίκη του Κρίστιαν Βουλφ-που διετέλεσε πρόεδρος της Γερμανίας επί περίπου δύο χρόνια, πριν αποσυρθεί το Φεβρουάριο του 2012- και ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε και έκανε χάρες σε φιλικό του πρόσωπο. Ο 54χρονος, πρώην σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, αρνήθηκε να κάνει συμφωνία με την εισαγγελία -που θα τον απάλλασσε από τη δίκη- λέγοντας ότι θέλει να καθαρίσει το όνομά του.
undefined
Ο Κρίστιαν Βουλφ κατηγορείται ότι δύο φορές -το 2007 και το 2008 δέχθηκε πληρωμένη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία από το φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο αργότερα βοήθησε ασκώντας πίεση σε γνωστές εταιρείες -μεταξύ των οποίων και η Siemens-για να χρηματοδοτήσουν ταινίες του. Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο παραγωγός.

Αν και αρχικά οι εισαγγελείς ζήτησαν να κατηγορηθεί για διαφθορά, το δικαστήριο τελικώς δέχθηκε μικρότερης σημασίας κατηγορίες και πλέον εάν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει είτε ποινή κάθειρξης έως τριών ετών είτε επιβολή χρηματικού προστίμου.
Ο Βουλφ και ο Γκρένεβολτ αρνήθηκαν τη συμφωνία που τους προσφέρθηκε από την εισαγγελεία το Μάρτιο για εξωδικαστικό διακανονισμό της υπόθεσης εάν πλήρωναν πρόστιμο.
Η πίεση σε βάρος του πρώην προέδρου είχε ενταθεί από τα τέλη του 2001, με κατηγορίες που διατυπώθηκαν μέσω της εφημερίδα Bild, ότι η γυναίκα του δέχθηκε χαμηλότοκο δάνειο από επιχειρηματία για την απόκτηση σπιτιού.
enet.gr

Ταμήλος: Οι εκκαθαρίσεις της Χ.Α βόλευαν τη ΝΔ


14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 14 εμφανίσεις
Σοκάρει η παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου ότι «βόλευε την κυβέρνηση και τη ΝΔ όταν η Χρυσή Αυγή καθάριζε τους αλλοδαπούς από τις γειτονιές, χωρίς να χρεώνονται το πολιτικό κόστος η αστυνομία και η ίδια η κυβέρνηση». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας ότι αυτή εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.
undefined
Μιλώντας στο Action 24, o Μιχάλης Ταμήλος έκανε λόγο για αρχικά επιπόλαια αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως βόλευε την κυβέρνηση ενώ εκτίμησε ότι και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής βόλευε τα δύο κόμματα διότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι για να βγει πρώτο κόμμα πρέπει η Χ.Α να έχει πάνω από 10 – 12%, επειδή στερεί ψήφους από τη ΝΔ”.
Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η αντιπαλότητα αυτή δυνάμωνε τα δύο κόμματα και έβαζε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και την κυβέρνηση, σημειώνοντας: “Η θεωρία των δύο άκρων δυναμώνει τα δύο άκρα”.

Η ισραηλινή Κνεσέτ ενέκρινε την επιστροφή του Λίμπερμαν ως υπουργού Εξωτερικών


14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 16 εμφανίσεις
 
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στο Ισραήλ, Avigdor Lieberman, ορκίστηκε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ), τη Δευτέρα, ως υπουργός Εξωτερικών.

Ολλανδή βιολονίστρια παίζει ξαφνικά Τσιτσάνη σε κατάμεστη συναυλία κλασικής μουσικής στο Ρότερνταμ



Ολλανδή βιολονίστρια παίζει ξαφνικά Τσιτσάνη σε κατάμεστη συναυλία κλασικής μουσικής στο Ρότερνταμ [βίντεο]

Αμέσως μετά την Τσιγγάνα του Μωρίς Ραβέλ, η ραγδαία ανερχόμενη 25χρονη Ολλανδή βιολονίστρια, Εμι Στόρμς επέστρεψε στην σκηνή για να ερμηνεύσει μπροστά στο έκπληκτο (και στη συνέχεια ενθουσιώδες) κοινό, τα Ωραία του Τσιτσάνη.

Μια Μεγάλη κυρία του θεάτρου


Εφυγε η Αντιγόνη Βαλάκου στα 83 της χρόνια
«Το θέατρο το λάτρεψα και το λατρεύω. Αισθάνομαι προνομιούχα γιατί από κοριτσάκι ασχολήθηκα μαζί του. Το θέατρο δεν απαλύνει μόνο το χρόνο, απαλύνει και τις δυσχέρειες στη ζωή. Είναι μεγάλο αποκούμπι να έχεις λαχτάρα κι αγάπη σε κάτι. Βέβαια το θέατρο δεν είναι κάτι, είναι πολύ. Σ’ απορροφά!».

The Druze Militias of Southern Syria

14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις

Οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ


Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, 1,6 εκ. €, έχει «χαριστεί» στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου, σύμφωνα με το tekmirio.gr
Αναδημοσιεύουμε από το tekmirio.gr

O Γ. Στουρνάρας είναι συνώνυμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της ευημερίας της οικογένειάς του. Έχει δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με μετόχους τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, την πρόσφατη «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Έρευνας ΕΠΕ» και τη γνωστή«Mindwork Business Solutions ΕΠΕ», που είχε αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για την πολυφαρμακία από τον ΕΟΦ το 2012 με 435.000€. Γι΄ αυτό το θέμα έχουν γραφτεί πολλές σελίδες στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και έγιναν ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο γιατί, εκτός από το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του μνημονιακού υπουργού, η Mindwork BusinessSolutions ΕΠΕ δεν έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές κατά το παρελθόν και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα . Το αδίκημα είναι καταγραμμένο στο ποινικό μητρώο της εταιρείας και σύμφωνα με το ΠΔ 118/2007 καμιά εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει και να πληρωθεί έργο από το δημόσιο αν δεν υπάρχει καθαρό ποινικό μητρώο.
Η προνομιακή, όμως, επιλογή της επιχείρησης της οικογένειας Στουρνάρα, παρά το λερωμένο ποινικό μητρώο, έχει παρελθόν. Τον Φεβρουάριο του 2011, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ η Τ. Κουρέα- Κρεμαστινού, κατακυρώθηκε στην Mindwork μαζί με την εταιρεία Agenda Α.Ε το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου». Το ποσό ήταν τετραπλάσιο από αυτό του ΕΟΦ- για ίδιες δράσεις- και ανερχόταν στα 1.602.653€.
Όταν η πρόσβαση των καρκινοπαθών στη φαρμακευτική αγωγή τους δυσκολεύει με κάθε νέο μέτρο του μνημονίου, χαρίζεται ένα αδικαιολόγητα υπέρογκο ποσό για ένα πρόγραμμα, το οποίο παράγει ανύπαρκτο κοινωνικό έργο και είναι ισχνό ως προς την αποτελεσματικότητα του σκοπού του. Στις 19-11-2012, από την σύζυγο του υπουργού, κ. Λ. Νικολοπούλου, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός και αποκαλύφθηκε το άδειο κουστούμι των 1,6εκ€. Το πανάκριβο έργο πραγματοποιήθηκε με 200 εθελοντές από τους δήμους και τις κοινότητες και 300 μέλη εθελοντικών οργανώσεων (κυρίως κατά του καρκίνου αλλά και μελών της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης κ.ά.) και επιστημόνων, (λειτουργών των δομών του ΕΣΥ) προκειμένου να «εξασφαλιστεί η διάχυση και η συνέπεια των μηνυμάτων σ΄ όλη την επικράτεια».
O ρόλος της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να περιορίζεται στο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής για την πρόληψη του καρκίνου, δηλαδή ήταν ο ακριβοπληρωμένος «στρατηγικός νους» της καμπάνιας. Το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΟ είχαν δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις, όπως προκύπτει απόΔελτία Τύπου.
Το χειροπιαστό έργο της Mindwork Business Solutions ΕΠΕ μοιάζει να εξαντλείται στα οκτώ τεύχη του περιοδικού «Γραμμή ζωής» από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, με ενημερωτικά και συμβουλευτικά θέματα υγείας και καρκίνου.
Η διάρκεια του προγράμματος θα έπρεπε να είναι διετής (Ιαν 2011 –Ιαν. 2013) όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή εφημερίδα. αλλά ήταν μικρότερη του έτους, όπως φαίνεται από τα περιοδικά και από τις εκδηλώσεις, που έγιναν για 5 είδη καρκίνου με διάρκειά, μόλις, ενός μήνα για κάθε είδος.
Μια προκλητική δαπάνη, σε μνημονιακούς καιρούς, σε μια κοινωνία 3 εκ ανασφάλιστων χωρίς πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα. Όταν οι συμπολίτες μας παλεύουν για στοιχειώδη επιβίωση, τα κυβερνητικά πρόσωπα, οι συγγενείς και επιτελείς τους επωφελούνται από την εξουσία και εμπλέκονται σε προνομιακές σχέσεις νομής του δημοσίου χρήματος.
Η οργή, όμως, συσσωρεύεται και θα ξεχειλίσει όσο και αν οι προύχοντες επαναπαύονται στον φόβο και την κατάθλιψη που έχουν παγιδεύσει την κοινωνία.
by thepressproject.gr

ΡΕ ΜΠΑΛΤΑΚΟ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΛΙΑΠΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ…


Τάκης Μπαλτάκος, ένας ακόμη ακροδεξιός της ΠΟΛΑΝ.
  • Διόρισε τη γυναίκα του στη Βουλή.
  • Τακτοποίησε, μετά από δικαστικό αγώνα με τον ΑΣΕΠ, το γιο του στο Λιμενικό.
  • Αμέσως μετά τακτοποίησε και τη δικηγόρο στην παραπάνω υπόθεση ως επιστημονική συνεργάτης, στο Πολιτικό του γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Συνεχώς ξοδεύει χρήματα του ελληνικού λαού λες και δεν είμαστε εν μέσω χρεοκοπίας.
  • Είναι η υπηρεσία του που υπογράφει δαπάνες για πλύσιμο χαλιών, κουρτινών, αλλαγής υπολογιστών, φωτιστικών, σιφονιών και πάσης φύσεως προμηθειών του Μαξίμου, άχρηστων για τον ελληνικό λαό.
  • Τώρα τελευταία διαπιστώνω ότι μέσω της ΓΓ της Κυβέρνησης κάθε μήνα καλύπτονται και τα διόδια της Αττικής οδού.

Δηλώσεις Νταβούτογλου με πολλαπλούς αποδέκτες. Πολιτικής μηδενικών προβλημάτων συνέχεια.


Posted: 14 Nov 2013 12:15 AM PST
14.11.2013

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου , έχουν εμφανή στόχο και είναι προς τις ΗΠΑ.. είναι πολύ εμφανές άλλωστε όταν λεει οτι κατηγορήθηκε η Τουρκία οτι πλησίασε πολύ την Συρία και το Ιράν ώς πράξης πολιτικής στην Μ.Ανατολή.



Επίσης είναι εμφανές πως οι δηλώσεις περί εξωτερικής πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων φωτογραφίζει και την κατάσταση στο Αιγαίο. Κατηγορεί επίσης τα διεθνή ΜΜΕ για την κακή εικόνα που προσδίδουν στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα τους δηλώνει πως είναι ανίκανοι ( !!!! ) να ακολουθήσουν το σκεπτικό της εξωτερικής πολιτικής της.