Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΠΑΝΗ 105,000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΑΠΕΥΕΘΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΜΑΝΑΛΗ…


Αποφασίζουν και διατάζουν.
Ο εκ Μεσσηνίας εκκαθαριστής της ΕΡΤ και γείτονας του Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, Γκίκας Μάναλης, συνεχίζει την κηδεία της ΕΡΤ υπογράφοντας καθημερινά δαπάνες για προμήθεια πανάκριβου εξοπλισμού πάντα με απ ευθείας ανάθεση και διάφορες άλλες “αναγκαίες” δαπάνες.
Για καμία δαπάνη από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ίχνος ανοιχτού διαγωνισμού έργου “με όλες τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει”.
Σε πολλές υπάρχει στην απόφαση μόνο μια εταιρία που δίνει προσφορά και φυσικά σ αυτήν ανατίθεται το έργο. Σε μερικές μόνο αναφέρονται 2 ή 3 ή 4 εταιρίες, χωρίς όμως να αναφέρονται οι προσφορές τους, ενώ στο τέλος αναφέρεται στην απόφαση ότι επιλέγει η τάδε από τις υπόλοιπες, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση- μη γνωρίζοντας φυσικά και τα κριτήρια επιλογής τους..
Τα είπαμε αυτά, με τη δική σου ψήφο, έγινε δικό τους το μαγαζάκι και κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Υποτίθεται ότι έκλεισαν την ΕΡΤ για να μειώσουν τις δαπάνες. Μπούρδες…καλαματιανές.

Αυτοί, αν υπολογίσεις όλες τις αποζημιώσεις των εργαζομένων(60.000.000 ευρώ), το ανταποδοτικό τέλος που θα έπαιρνε η ΡΑΕ(35.100.000 ευρώ για το Β εξάμηνο του 2013), το στήσιμο από το μηδέν ενός νέου φορέα και το νέο πρόγραμμα θα ξοδέψουν συνολικά τα τριπλάσια από όσα ξόδευαν στην ΕΡΤ.
Αλλά είπαμε, οι ψηφιακές συχνότητες, η DIGEA, οι δημοσιοκάφροι των ιδιωτικών, οι ολιγάρχες και οι πολιτικές τους μαριονέτες ήθελαν αυτήν την εξέλιξη.
Εσύ, που τους ψήφισες, τι σχέση έχεις με όλους αυτούς???
 
Παρατηρήσεις για τη σημερινή απόφαση:
  • Απ ευθείας ανάθεση 105.000 ευρώ είναι νόμιμη και βάσει ποιου νόμου?
  • Απ ευθείας ανάθεση σε μια εταιρία με μόνο κριτήριο το ότι και παλαιότερα, πριν 8-10 χρόνια, είχε αναλάβει ένα ή δύο έργα της ΕΡΤ? Έτσι θα επιλέγατε αν ήταν δικό σας το μαγαζί?
undefined
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-31%CE%A4
  • Στην προτελευταία παράγραφο η απόφαση αναφέρει:”Το προϋπολογιζόμενο ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε εκατόν πέντε χιλιάδες ευρώ (€105.000), πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Η υπηρεσία της καταγραφής των στοιχείων του ενεργητικού στην ανωτέρω αναφερόμενη εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο δυνατό.” Καλά, που αλλού το είδατε αυτό, να πληρώνεις 105 χιλιάρικα σε μια εταιρία, για έναν πολύ συγκεκριμένο και πλήρως μετρήσιμο έργο και να μη σου δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του?
by ago

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου