Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων


Ένα εκτεταμένο και κλιμακούμενο κύμα οργής στο σύνολο του ιατρικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ίδιο και την τρόικα.
Οι μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας σε μία έκρηξη αγανάκτησης για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας, μιλούν με πολύ σκληρά λόγια για τη στάση του υπουργού και τις προκλητικές δηλώσεις του.
Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφού ανέφερε την Τετάρτη ότι θέλει να επωμιστεί εκείνος και όχι ο Τόμσεν τη δόξα για τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, επανήλθε την Πέμπτη λέγοντας ότι «οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν…».
Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταφεύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή τα προκλητικά λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη.
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Πυροδοτεί πολεμικό κλίμα
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «είναι λυπηρό για τον κατήφορο στον οποίο έχει εισέλθει η πολιτική υγείας που ασκείται σήμερα στη χώρα μας. Η επικοινωνιακή πρακτική ακυρώνει τις όποιες αποφάσεις χρειάζεται σήμερα η περίθαλψη και η ανθρωποθυσία, η ανθρωποφαγία και η ρίψη στην πυρά χιλιάδων επιστημόνων που τόσα χρόνια με αυταπάρνηση και άοκνες προσπάθειες στηρίζουν την περίθαλψη θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές ‘Υποσαχάριας Αφρικής’.

Η χρησιμοποίηση ‘εξυπνακίστικων επιχειρημάτων’ όπως ‘τι χρειάζονται 200 πλαστικοί χειρουργοί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ενώ ο αριθμός τους δεν είναι ούτε 10′, δημιουργούν την αίσθηση άγνοιας, αδυναμίας και προσπάθειας αποπροσανατολισμού, που τελικά στοχεύει σε εξυπηρέτηση σχεδίων τροϊκανής ή μη έμπνευσης.
Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις του στο Προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ότι κανείς ιατρός δεν πρόκειται να απολυθεί και ότι καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.
Ο υπουργός Υγείας πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία! Να μην ανησυχεί ο κ. Υπουργός για τη δόξα του Τόμσεν σχετικά με τις απολύσεις, διότι ‘η δόξα της καταστροφής της υγείας’, θα είναι αποκλειστικά δική του».
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ημιμαθής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε μια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωσή του τονίζει με έμφαση ότι «Είναι λυπηρό… για έναν Υπουργό να μη γνωρίζει καν το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας» ενώ απευθυνόμενος στον κ. Α. Γεωργιάδη σημειώνει χαρακτηριστικά «Κε Υπουργέ, η ημιμάθεια είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την Υγεία».
Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι «στην καθολική κατάρρευση της Υγείας που άρχισε με ανθρωποκτονικές συνέπειες για ασθενείς πολίτες της χώρας μας, φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας κάνει ό,τι μπορεί μέσα από τις δηλώσεις του, συκοφαντώντας τους ίδιους πυλώνες της Υγείας, τους γιατρούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας.
Ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία.
Αφήνοντας ασχολίαστη τη φερεγγυότητα ενός Υπουργού, που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ, ενημερώνουμε τον Υπουργό για το Σύστημα υγείας, διότι από τα λεγόμενα του φαίνεται να μη γνωρίζει κάποια σημαντικά θέματα άσκησης της Ιατρικής, που η άγνοιά τους οδηγεί σε ατοπήματα.
Ενημερώνουμε τον Υπουργό, που δήλωσε ότι ‘οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν…’, διότι πιθανώς δε τον ενημέρωσε κανείς… ότι όλοι αυτοί οι χειρουργοί, τις υπόλοιπες ώρες που δεν είναι στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, χειρουργούν. Οι δηλώσεις αυτές προδίδουν πλήρη άγνοια τόσο τους εύρους του γνωστικού αντικειμένου της κάθε ειδικότητας όσο και των κανόνων άσκησης της Ιατρικής.
Ενδεικτικά μόνο θα πούμε ότι ένας ορθοπεδικός κατ’ αρχάς προβαίνει σε πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, στη συνέχεια στη διάγνωση, μετά στο χειρουργείο συνήθως σε δομές δευτεροβάθμιας περίθαλψης, και συνεχίζει να παρακολουθεί μετεγχειρητικά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη τον ασθενή του».
Και ο ΙΣΑ καταλήγει «ο Ιατρικός Κόσμος και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν άλλες προσβολές, άλλες απειλές και άλλα δυσβάστακτα βάρη στην τσέπη τους… γιατί πεθαίνει ο κόσμος κε Υπουργέ…».
Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά επιφυλάσσεται «να ασκήσει άμεσα τα δέοντα για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τον Κο Γεωργιάδη, πέρα από ‘συκοφαντικούς’ ισχυρισμούς που αποδεικνύονται ότι είναι συκοφαντικοί, αποτελούν και διασπορά ψευδών ειδήσεων (και δη διά του τύπου κατά τον Ποινικό Κώδικα, αρθ. 191) και προκαλούν φόβο στο κοινό.
Ο ΙΣΠ -εκτός των προαναφερομένων ενεργειών του- ζητά από τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα τους ισχυρισμούς του. Επίσης ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αφού ενημερωθεί περί των δηλώσεων, να πράξει τα δέοντα εάν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει τέτοιες συμπεριφορές».
Τέλος την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ ώστε να δώσει τη λύση που επιβάλλεται απέναντι στους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή :  newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου