Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

#skouries :1,9 εκατομμύρια ευρώ για το Δήμο Αριστοτέλη απο την Ελληνικός Χρυσός


Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου μαθαίνω πως τα 500.000€ που ανέφερα εχθές είναι μόνο ένα μέρος των χρημάτων που περιμένει ο Δήμος Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Η υπόθεση για το 2013 ξεκινάει από την παραδοχή της ίδιας της δημοτικής αρχής η οποία σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Αριστοτέλη “αναμένει” όπως αναφέρεται στο έγγραφο την “είσπραξη”2.5230.00€ ως χρηματικές δωρέες από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”

ellxrys1
Πώς “αναμένεται” ποιος συνεννοήθηκε και κυρίως για ποιους λόγους είναι απορίας άξιον. Ή όχι;
Η ιστορία συνεχίζεται μέσα απο τα έγγραφα των συνεδριάσεων της δημοτικής αρχής και επιβεβαιώνει την “αναμονή” των ανθρώπων του Δήμου Αριστοτέλη για τις “δωρεές”.
Τον Φεβρουάριο του 2013 συνέρχεται η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αριστοτέλη για να εγκρίνει “δωρεά” 100.000€ ευρώ.

18_2a
18_2c
Τα μέλη της επιτροπής Χαρίστας Ιωάννης και Αντωνίου Αλέξιος διαφωνούν αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα.
18_2b
Τον Απρίλιο έρχεται η ώρα για άλλη μια καλή πράξη απο την ανοιχτοχέρα Ελληνικός Χρυσός. Στις 3 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή συνέρχεται πάλι σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα, τί άλλο; την έγκριση άλλης μιας δωρεάς απο την αγαπημένη μας εταιρία.
03_4a
03_4b
Αυτή τη φορά το ποσό ήταν το διπλάσιο και έφτασε τα 200.000€. Κιμπάρηδες οι της Ελληνικός Χρυσός. Πολύ κιμπάρηδες για εταιρία που όπως έγραφα εχθές δεν έχει βγάλει ακόμα γραμμάριο χρυσού απο την “επένδυση” που εξαγοράζει.
Δεν σταματάει το χρήμα να ρέει και 5 μέρες μετά (;) ξανακάθεται η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αριστοτέλη στο τραπέζι για να κάνει τη γνωστή πια αγγαρεία. Αυτή τη φορά εγκρίνει όχι 100.000€ ούτε 200.000€  αλλά “δωρεά” ύψους 600.000€ με συνοπτικές και ΕΚΤΑΚΤΕΣ, όπως αναγράφεται στα σχετικά πρακτικά, διαδικασίες.
08_4a
08_4b
Βέβαια υπήρξαν πάλι αντιδράσεις καθώς 2 μέλη (Χαριστάς και Αντωνίου) δεν ψήφισαν την αποδοχή αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, τι να κάνουμε shit happens.
Έρχεται το καλοκαιράκι, έχουν πεσει τα χημικά τα καλά, έχουν παρελάσει ματ, εκαμ, εισαγγελείς απο την Ιερισσό, έχει συλληφθεί και κρατείται κόσμος που διαφωνεί με την επένδυση αλλά η δημοτική αρχή βράχος! Πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε αφου το χρήμα ήταν απλωμένο στα πόδια της; Όσο λοιπόν η Ελληνικός Χρυσός έχει την αστυνομία να καθαρίζει για πάρτη της στο δρόμους των χωριών, ρίχνει και μερικές ακόμα χιλιάδες επιχειρήματα υπέρ της επένδυσης στα γραφεία των δημοτικών αρχόντων. Αυτή τη φορά το ύψος των επιχειρημάτων ήταν 200.000€ και η αποδοχή τους ψηφίστηκε απο την οικονομική επιτροπή 2 Ιουλίου 2013.
02_7a02_7b
Νομίζω πως το να επαναλάβω ποιοί δεν ψήφισαν είναι περιττό. Όμως τελικά το ποσό των 200.000€ δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετό γιατί μετά απο 4 ημέρες (;) οι άνθρωποι (ταλαιπωρία κάθε λίγο και λιγάκι) ξανατραβήχτηκαν στα δημοτικά μίτινγκ και συνεδριάζοντας πατα κιούτα ενέκριναν άλλη μια ανοιχτοχεριά της Ελληνικός Χρυσός, αυτή τη φορά ύψους 300.000€.
06_7a06_7b
Βέβαια εν προκειμένω είχαμε κι άλλες αντιδράσεις οι οποίες αυτή τη φορά συνοδεύτηκαν με συγκεκριμένη δικαιολόγηση απο τον κ. Βλαχόπουλο ο οποίος έκανε ευθέως αναφορά για “επιθετική και απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους κατοίκους απο την εταιρία”. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους υπόλοιπους να ψηφίσουν την αποδοχή των χρημάτων.
06_7c
Έτσι λοιπόν φτάσαμε να έχει δώσει η Ελληνικός Χρυσός μέχρι τώρα 1.900.000€  (μαζί με αυτά του Νοεμβρίου) φτάνοντας πολύ κοντά στο να εκπληρώσει την “προφητεία” του αρχηγού της εισπρακτικής οργάνωσης Χρήστου Πάχτα και των δημοτικών αρχόντων-μελών της.
Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να δίνονται τέτοια ποσά αν οι ισχυρισμοί της εταιρίας περι “ακίνδυνης επένδυσης εξόρυξης χρυσού” είναι αληθής; Ποιός ο λόγος να εκταμιεύει 1,9 εκατομμύρια € χωρίς να έχει βγάλει φράγκο απο την “επένδυση”; Γιατί τέτοια επιχείρηση καλοπιάσματος των τοπικών αρχόντων; Οι απαντήσεις αν ψάξετε υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου