Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας


14/11/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
Ξεκινά σήμερα στο Ανόβερο η δίκη του Κρίστιαν Βουλφ-που διετέλεσε πρόεδρος της Γερμανίας επί περίπου δύο χρόνια, πριν αποσυρθεί το Φεβρουάριο του 2012- και ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε και έκανε χάρες σε φιλικό του πρόσωπο. Ο 54χρονος, πρώην σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, αρνήθηκε να κάνει συμφωνία με την εισαγγελία -που θα τον απάλλασσε από τη δίκη- λέγοντας ότι θέλει να καθαρίσει το όνομά του.
undefined
Ο Κρίστιαν Βουλφ κατηγορείται ότι δύο φορές -το 2007 και το 2008 δέχθηκε πληρωμένη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία από το φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο αργότερα βοήθησε ασκώντας πίεση σε γνωστές εταιρείες -μεταξύ των οποίων και η Siemens-για να χρηματοδοτήσουν ταινίες του. Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο παραγωγός.

Αν και αρχικά οι εισαγγελείς ζήτησαν να κατηγορηθεί για διαφθορά, το δικαστήριο τελικώς δέχθηκε μικρότερης σημασίας κατηγορίες και πλέον εάν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει είτε ποινή κάθειρξης έως τριών ετών είτε επιβολή χρηματικού προστίμου.
Ο Βουλφ και ο Γκρένεβολτ αρνήθηκαν τη συμφωνία που τους προσφέρθηκε από την εισαγγελεία το Μάρτιο για εξωδικαστικό διακανονισμό της υπόθεσης εάν πλήρωναν πρόστιμο.
Η πίεση σε βάρος του πρώην προέδρου είχε ενταθεί από τα τέλη του 2001, με κατηγορίες που διατυπώθηκαν μέσω της εφημερίδα Bild, ότι η γυναίκα του δέχθηκε χαμηλότοκο δάνειο από επιχειρηματία για την απόκτηση σπιτιού.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου