Ετικέτες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δηλώσεις Νταβούτογλου με πολλαπλούς αποδέκτες. Πολιτικής μηδενικών προβλημάτων συνέχεια.


Posted: 14 Nov 2013 12:15 AM PST
14.11.2013

Οι δηλώσεις του Νταβούτογλου , έχουν εμφανή στόχο και είναι προς τις ΗΠΑ.. είναι πολύ εμφανές άλλωστε όταν λεει οτι κατηγορήθηκε η Τουρκία οτι πλησίασε πολύ την Συρία και το Ιράν ώς πράξης πολιτικής στην Μ.Ανατολή.



Επίσης είναι εμφανές πως οι δηλώσεις περί εξωτερικής πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων φωτογραφίζει και την κατάσταση στο Αιγαίο. Κατηγορεί επίσης τα διεθνή ΜΜΕ για την κακή εικόνα που προσδίδουν στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα τους δηλώνει πως είναι ανίκανοι ( !!!! ) να ακολουθήσουν το σκεπτικό της εξωτερικής πολιτικής της.

Το σχόλιο μας είναι πως τελικά η αλαζονεία και η υπερεκτίμηση δυνατοτήτων της Τουρκίας τόσο απο τον Ερντογάν όσο και απο τον Νταβούτογλου , έχουν οδηγήσει στον περιορισμό της στα διεθνή τεκταινόμενα , όπως και στην εμφανή πλέον εκκίνηση δημιουργίας του Κουρδιστάν που θα επιταχύνει και τον διαμελισμό της Τουρκίας , όπως αναφέρουν πλέον σωρρηδόν πολλά Αμερικάνικα (κυρίως) think tanks. Ίσως και για αυτό η Τουρκία πλέον να τρέχει να συνάψει καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία. Χωρίς φυσικά να ξεχνάει πως η Ρωσία , συμμαχεί μεν , αλλά δεν κάνει φίλους.

πηγή: http://www.todayszaman.com/news-331385-turkey-never-abandoned-zero-problems-policy-says-davutoglu.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου