Ετικέτες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κίνα και Ισραήλ σε μια σημαντική στρατηγική συμμαχία.


Η Κίνα και το Ισραήλ σε μια συμμαχία οικονομικής φύσης που έχει σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής , παρακάμπτοντας την διώρυγα του Σουέζ και φτιάχνοντας μια διηπειρωτική σιδηροδρομική γραμμή.

Υπό ρωσικό έλεγχο το τελευταίο ουκρανικό πλοίο στην Κριμαία



Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο σήμερα στο τελευταίο πολεμικό πλοίο στο οποίο ανεμίζει η ουκρανική σημαία στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Η "Λέσχη Σαφάρι": Η μυστική δράση ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκοπίας


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ - http://www.rimse.gr/


Ο Turki al-Faisal, επικεφαλής της Σαουδικής υπηρεσίας πληροφοριών από το 1979, δήλωσε σε μια ομιλία του το 2002 στις ΗΠΑ,

"Το 1976, μετά το Watergate και τις εξελίξεις που επακολούθησαν τα χέρια των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν κυριολεκτικά δεμένα από το Κογκρέσο. Δεν μπορούσε τίποτα να λειτουργήσει, να σταλούν κατάσκοποι στο εξωτερικό, να πραγματοποιηθούν μυστικές επιχειρήσεις και όλα τα σχετικά. Για να αντισταθμιστεί αυτό, μια ομάδα χωρών ένωσε τις δυνάμεις τους με σκοπό τη καταπολέμηση του Κομμουνισμού και ίδρυσε ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών που ονομάστηκε ανεπισήμως ως το "Safari Club". 

Το Safari Club συμπεριλάμβανε τη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, το Ιράν και τις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε επίσημα στις 1 Σεπτεμβρίου 1976, από τον  Κόμη Alexandre de Marenches, Διοικητή της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών (SDECE), που ήταν ο κύριος εμπνευστής της ομάδας και ο συντονιστής μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την υποδομή του δικτύου, την στρατολόγηση στελεχών, κυρίως από τη διεθνή "αγορά" μισθοφόρων όπως και τη δημιουργία δεκάδων επιχειρήσεων και οργανισμών "βιτρίνα".

Interfax: Στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Υπερδνειστερίας έκανε η Ρωσία


Posted: 25 Mar 2014 02:58 PM PDT




Στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Υπερδνειστερίας, της ρωσόφωνης de facto ανεξάρτητης περιοχής που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία το 1990, πραγματοποίησε η Ρωσία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης πως το Κρεμλίνο, μετά την Κριμαία σχεδιάζει απορρόφηση και της Υπερδνεισερίας.

Η Μέρκελ δεν κινδυνεύει από τους ευρωσκεπτικιστές

Posted: 26 Mar 2014 04:29 AM PDT


26.3.14





Στο προοίμιο των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013 το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Eναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία» προκαλούσε ανησυχία στο επιτελείο της Α. Μέρκελ. Η ανησυχία αυτή φαίνεται πως αποτελεί πλέον παρελθόν.

Λόγος Καποδίστρια όταν έφτασε στην Αίγινα να αναλάβει Κυβερνήτης.


20140326-080823.jpg
Για το Αρχείο κάθε Έλληνα.!
11 Ιανουαρίου 1828 ο Καποδίστριας απεβιβάσθη στην Αίγινα. Ο Γ. Τερτσέτης στα
«Απόλογα για τον Καποδίστρια» περιγράφει συνομιλία του Κυβερνήτη με τον
Γεωργάκη Μαυρομιχάλη:

Les États-Unis ont installé un gouvernement néonazi en Ukraine


Mondialisation.ca, 25 mars 2014

Selon le New York Times, « Les États-Unis et l’Union européenne ont épousé la révolution ici comme un autre essor de la démocratie, un coup contre l’autoritarisme et la cleptocratie dans l’ancien espace soviétique ». (After Initial Triumph, Ukraine’s Leaders Face Battle for Credibility, NYTimes.com, 1er mars 2014. C’est l’auteur qui souligne.)
« Essor de la démocratie »? « Révolution »? La dure réalité est tout autre. Il s’agit d’un coup d’État appuyé par les États-Unis, l’Union européenne et l’OTAN en violation flagrante du droit international.

Ντιέγκο Γκαρσία: Το κλεμμένο «νησί της ντροπής» των Αμερικάνων

Ντιέγκο Γκαρσία: Το κλεμμένο «νησί της ντροπής» των Αμερικάνων

Δείτε και το σχετικά άγνωστο βίντεο "Stealing A Nation" του John Pilger

Η διαβόητη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία και η βρόμικη ιστορία που σέρνεται ξοπίσω της...


Ο μικρός εξωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που λειτουργεί πλέον ως η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ μπήκε μόλις στον δημόσιο λόγο, από τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει την τραγική Πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να κατευθύνθηκε εκεί.

Κι αυτό γιατί τα χρονικά του Ντιέγκο Γκαρσία μοιάζουν πράγματι με συνωμοσιολογικό σενάριο, καθώς η ζοφερή πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τον σκοτεινό νου όσων βλέπουν απόκρυφες ιστορίες παντού!

Η ατόλη της Μικρονησίας λοιπόν, στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, είναι επισήμως βρετανικό έδαφος -ντροπιαστικό κληροδότημα από την αποικιοκρατική εποχή της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας- και στεγάζει ναυτική και αεροπορική βάση των ΗΠΑ. Όχι όμως μια από τις πολλές των Αμερικανών στον κόσμο, αλλά το μεγαλύτερο -και πάνοπλο- στρατιωτικά και επιχειρησιακά κέντρο των ΗΠΑ εκτός αμερικανικού εδάφους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς η ιστορία του Ντιέγκο Γκαρσία περιλαμβάνει εκτοπίσεις του ντόπιου πληθυσμού, δικαστικές διαμάχες των κατοίκων του με τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τη σύγχρονη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ, καθώς από δω έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στα θέρετρα πολέμου του Περσικού Κόλπου και στα πρόσφατα χαρακώματα Ιράκ και Αφγανιστάν.

Η ιστορία και ο εκτοπισμός του γηγενούς πληθυσμού




Ο κοραλλιογενής παράδεισος με τα κρυστάλλινα νερά και τους φοίνικες που φτάνουν ως τις κατάλευκες παραλίες μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των Δυτικών όταν ο ισπανός εξερευνητής Diego Garcia de Moguer το ανακάλυψε τον 16ο αιώνα και το διεκδίκησε για λογαριασμό των Ισπανών, δανείζοντάς του φυσικά το όνομά του.



Ο κόσμος άκουσε για πρώτη φορά την ύπαρξή του πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν οι αναφορές για χρήση του ως εναλλακτικού Γκουαντανάμο από την Αμερική έκαναν τον γύρο του κόσμου: στο Ντιέγκο Γκαρσία κρατήθηκαν πράγματι και βασανίστηκαν φερόμενοι τρομοκράτες από την πανταχού παρούσα CIA.


Μεταξύ 1814 και αρχές δεκαετίας του 1960 το νησάκι ήταν επισήμως έδαφος του Μαυρικίου και τότε ήταν που το διεκδίκησαν οι Βρετανοί, ενσωματώνοντάς το στο νεοσύστατο Βρετανικό Έδαφος του Ινδικού Ωκεανού (British Indian Ocean Territory). Ο λόγος κάτι παραπάνω από προφανής: όντας στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου και σε στρατηγικό σημείο, φάνταζε ιδανικό για τις κοινές πολεμικές επιχειρήσεις Βρετανών και Αμερικανών.



Το Ντιέγκο Γκαρσία ήταν μάλιστα το μόνο κατοικημένο νησάκι του αρχιπελάγους Τσαγκός, αυτό δεν εμπόδισε όμως τους Βρετανούς να λειτουργήσουν για άλλη μια φορά ως αποικιοκράτες και να εκδιώξουν τον γηγενή πληθυσμό από τη σύγχρονη «αποικία» τους.



Στη δεκαετία του '60 λοιπόν, στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση του Χάρολντ Γουίλσον, θέλοντας να διαπραγματευτεί στρατηγικά με τις ΗΠΑ ως ισότιμος εταίρος, αποφάσισε να κάνει την κίνηση-ματ: να τους παρέχει δηλαδή την ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη στρατιωτικής βάσης στην περιοχή, καθώς ο πόθος των Αμερικανών για έλεγχο του Ινδικού Ωκεανού και στενότερο μαρκάρισμα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν διακαής. Τίποτα δεν ήταν πιο κατάλληλο από το παρθένο νησί των 17 τετραγωνικών μιλίων γης από κοράλλια και άμμο, καταμεσής του Ινδικού Ωκεανού.


Η βρετανική κυβέρνηση το μισθώνει λοιπόν στους Αμερικανούς και παίρνει αντίτιμο ένα σωρό καλούδια: οικονομικά προνόμια και αθρόα χρηματοδότηση για το βρετανικό πρόγραμμα υποβρυχίων Polaris. Όσο για τον εκτοπισμένο πληθυσμό της ατόλης, τους Τσαγκοσιανούς, μια ενοχλητική λεπτομέρεια στα σχέδια Βρετανών-Αμερικανών δηλαδή, εκτοπίστηκαν με αδειανά τα χέρια. Ούτε μια αποζημίωση για τα μάτια του κόσμου...

Υπάρχει δίκαιη λιτότητα; Η περίπτωση της Ισλανδίας ( τι κάνει μια αριστερή κυβέρνηση στην κρίση;)



 
 
 
 
 
 
Rate This

Επί τω έργω…
Ο υπουργός Οικονομικών της Ισλανδίας από το 2009 ως το 2013 μιλάει στην ”ΑΥΓΗ” - Συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη*
Στέινγκριμουρ Σίγκφουσον: Η Ισλανδία σώθηκε επειδή είχε αριστερή κυβέρνηση

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝ ΚΡΙΣΕΙ-14 (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας η Βουλή της Ουκρανίας

O Ίγκορ Τενιούκ                                                        EPA/ANDREW KRAVCHENKO / POOL
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας Ίγκορ Τενιούκ, λίγη ώρα αφότου είχε απορρίψει την παραίτηση που υπέβαλε ο Ουκρανός αξιωματούχος με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Philhellénisme religieux et mobilisation des Français pendant la révolution grecque de 1821-1827

Frédérique Tabaki-Iona*
Le siège de Tripolizza. Gravure de Panagiotis Zografos pour les Mémoires de Yánnis Makriyánnis.
De 1821 à 1827, la Grèce lutte pour renverser le joug ottoman imposé depuis quatre siècles. L’opinion française se mobilise pour que les puissances européennes s’opposent à la répression turque, mais se heurte aux politiques monarchiques et catholiques officielles. Un fort mouvement religieux associé à d’autres courants (libéral, romantique) anime ce philhellénisme et obtient l’intervention militaire. Une opinion publique européenne s’affirme avec cette victoire.
Texte intégral en libre accès disponible depuis le 01 février 2008.

Η συμβολή των Κυπρίων στην επανάσταση του 1821

Oι τελευταίες ώρες του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και των Μητροπολιτών Πάφου Χρύσανθου, Κιτίου Μελέτιο και Κυρηνείας Λαυρέντιο στις 9 Ιουλίου 1821
Φρίξος Δαλίτης
Η ΚΥΠΡΟΣ είχε τη δική της συνεισφορά στην εθνική επανάσταση του 1821, η οποία τιμάται αύριο από τον απανταχού Ελληνισμό. Πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της συμβολής των Κύπριων στην εθνική επανάσταση καταγράφονται στο βιβλίο του φιλόλογου-ερευνητή Γιάννη Σπανού «Οι Κύπριοι εθελοντές στην επανάσταση του 1821 και στους άλλους εθνικούς πολέμους».

Οι αγώνες και οι θυσίες και το άδοξο τέλος των αγωνιστών του 1821

Άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι κατηγορήθηκαν αδίκως και σύρθηκαν στις φυλακές, και κάποιοι άλλοι κατάντησαν επαίτες …
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη 
Αρκετοί αγωνιστές  της Επανάστασης του 1821, αντί να ανταμειφθούν από την πατρίδα με τιμές για την προσφορά τους στον Αγώνα, σαν τον Κρόνο  που τρώει τα παιδιά του, άλλοι δέχτηκαν ύβρεις,  άλλοι διασύρθηκαν με απαράδεκτες κατηγορίες, κάποιοι άλλοι φυλακίστηκαν  και δολοφονήθηκαν και ορισμένοι κατάντησαν ζητιάνοι στα δυσμάς του βίου τους για να επιβιώσουν…
Αλέξανδρος Υψηλάντης συνελήφθη μετά τη μάχη στο Δραγατσάνι από τους αυστριακούς, κλείστηκε στα υγρά μπουντρούμια και αποφυλακίστηκε με κλονισμένη την υγεία. Πέθανε τρείς μήνες μετά (19-1-1828), μόλις 36 ετών, εγκαταλελειμμένος στη Βιέννη! Το απαράδεκτο για το ελληνικό κράτος, είναι, πως, όταν μεταφέρθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 τα οστά του, σε μικρό κιβώτιο, απο το Ιάσιο στην Ελλάδα, έμειναν για μία διετία στα αζήτητα του τελωνείου του Αεροδρομίου Αθηνών!..

Το Οικουμενικό Μήνυμα του 1821


Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Καθώς ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τη διπλή εορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ελληνική Επανάσταση είναι χρήσιμο να συνειδητοποιήσουμε ότι το 1821 ήταν ταυτοχρόνως μία εθνική και μία οικουμενική, πανανθρώπινη επανάσταση.
Ήταν πρωτίστως εθνική εξέγερση με σύνθημα «για του Χριστού την Πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Ορθόδοξη Πίστη, αντιστασιακό πνεύμα του Ελληνισμού, κοινοτική αυτοδιοίκηση, κρυφά και φανερά σχολεία, η ικανότητα του έθνους μας στο εμπόριο και στη ναυτιλία, αυτά ήσαν τα κυριώτερα θεμέλια της εθνικής ανεξαρτησίας. Υπάρχει, όμως, και η οικουμενική διάσταση του Αγώνος. Το 1821  ξεπέρασε τα σύνορα και συγκίνησε πολλά έθνη ανά την Υφήλιο.

25 Μαρτίου 1821, η Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί το κορυφαίο επίτευγµα της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Είναι ο επικός εννιάχρονος ένοπλος αγώνας του ελληνικού λαού, που πέτυχε την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους επαναφέροντας την Ελλάδα και τον ελληνισµό στο προσκήνιο της Ιστορίας ύστερα από τέσσερις αιώνες σκότους και αφανισµού. Η ελληνική Επανάσταση υπήρξε µεγάλο γεγονός και για την ευρωπαϊκή Ιστορία.
Το «ελληνικό ζήτηµα» εξάλλου απασχόλησε την ευρωπαϊκή διπλωµατία επί µια δωδεκαετία, προκάλεσε το συναρπαστικό φιλελληνικό κίνηµα και κατάφερε να µεταστρέψει το πανίσχυρο status της Ιεράς Συµµαχίας προσεταιριζόµενο τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάµεων της εποχής, οποίες υπέγραψαν πρωτόκολλα και συνθήκες για την αίσια έκβαση της µεγάλης ελληνικής επανάστασης.

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης απαντά σε ανιστόρητους εθνομηδενιστές για τις παρελάσεις

Οι Μαθητικές παρελάσεις ήταν δημιούργημα  του Τρικούπη και Βενιζέλου για να αποδώσουν τιμές στους αγωνιστές του Έθνους και όχι του Μεταξά…

Απόκομμα  της εφημερίδος  «Εμπρός» του 1900  για τις μαθητικές παρελάσεις. Τότε ασφαλώς δεν κυβερνούσε ο Μεταξάς, όπως λένε οι ανιστόρητοι εθνομηδενιστές!!!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Όχι άλλο γυναικείο κρέας…



 Γράφτηκε από 

Κάνετε λάθος, κύριοι των media, για μας τις γυναίκες.
Δεν είμαστε το κρέας που θέλουν να παρουσιάζουν οι διαφημίσεις. Ούτε οι γυναίκες που θυσιάζουν κάθε σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και εγκεφαλικό κύτταρο προκειμένου να διαφημίσουν ανδρικά εσώρουχα ή κολόνιες. Δεν είμαστε οι ανεγκέφαλες που παρουσιάζονται ως αντικείμενα του σεξ και του καμουφλαρισμένου πορνό.
Οι αληθινές γυναίκες δεν χρειαζόμαστε 15ποντους κοθόρνους για να δείξουμε ότι είμαστε ψηλότερες, κινδυνεύοντας να σπάσουμε κανένα αστράγαλο. Δεν χρειαζόμαστε μισό κιλό «στόκο» για σπατουλάρισμα στο πρόσωπό μας και δεν τρέμουμε αν δούμε στη ζυγαριά κανένα παραπάνω γραμμάριο. Κι αν τρέμουμε, είναι από ανησυχία για την υγεία μας και όχι από το φόβο του μπικίνι στην παραλία. Αρνούμαστε να πλουτίσουμε τους πλαστικογιατρούς όταν δούμε το «πόδι της χήνας» στο μάτι μας και δεν τσιτώνουμε τα μάγουλα με μπότοξ, τόσο που γίνονται ένα με τα αυτιά στο τέλος.

ΠΕΡΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Το Πολεμικό Ναυτικό παίρνει τον έλεγχο του Αιγαίου, απέναντι στην Τουρκία


Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Αλλάζει υπέρ της η Ελλάδα τα δεδομένα στο Αιγαίο, μετά τη συμφωνία που πέτυχε - αιφνιδιάζοντας τους πάντες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με το σημερινό ιδιοκτήτη των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) Ι. Σάφα.

Εδώ και τώρα η χώρα μας παίρνει παίρνει από τα υπόστεγα των ΕΝΑΕ τα τέσσερα υπερσύγχρονα υποβρύχια που είναι σχεδόν έτοιμα. Η ένταξή τους στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος. Μπορούν και επιχειρούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς ανάδυση για πολλά δεκαήμερα, εκτοξεύουν ακόμα και πυραύλους κατά στόχων επιφανείας , έχουν χαμηλό ακουστικό ίχνος και σόναρ μεγάλων δυνατοτήτων.

Η μισή αλήθεια του κ. Δήμου


to 21 kai h alhtheiaΤου Δημήτρη Χ. Τσέλιου.-
Την είχαμε την υποψία, αλλά δεν είχαμε πειστήρια ποιά ακριβώς είναι η πολιτική ταυτότητα του πολιτικού βρέφους. Να που βγήκε λοιπόν ο Δήμου και το πήρε το ποτάμι …
 Άλλο ένα εθνομηδενιστικό μετανεωτερικό κόμμα. Το ενδιαφέρον είναι που ενώ υποτίθεται πως το Ποτάμι είναι κεντροαριστερό έρχεται να το εκφράσει ο πλέον “εκ δεξιών”, μετανεωτερικός, δηλαδή δηλωμένος ανθέλληνας, εγχώριος στοχαστής, κάτι που βεβαίως επιβεβαιώνει και κορυφώνει την δεξιόστροφη αστική μετάλλαξη της αριστεράς για την οποία έχουν μιλήσει εδώ και δεκαετίες αρκετοί στοχαστές.

Νέες μαρτυρίες για τουρκικές προετοιμασίες - διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας - επιβολή δύο ομόσπονδων κρατών -εισβολή

Περαιτέρω έρευνα μας στο  Βρετανικό Κρατικό Αρχείο
Νέες μαρτυρίες για τουρκικές προετοιμασίες  - διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας - επιβολή δύο ομόσπονδων κρατών -εισβολή

Η νέα αυτή παρουσίαση  βρετανικών αποδεσμευμένων εγγράφων δεν ανήκει στις συνηθισμένες σειρές του Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας αλλά σε εκθέσεις των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (Κύπρου), που καλύπτουν την περίοδο 1950 - 1974 και μας περιγράφουν, μεταξύ άλλων, και δραστηριότητες των Τουρκοκυπρίων.  Παραθέτουμε σήμερα τις αναφορές για τους Τουρκοκύπριους για ευρύτερη ενημέρωση.

Ο θρύλος της Αγίας Λαύρας και η ιστορική αλήθεια





«Ο Καραϊσκάκης καταδιώκων τον Κιουταχήν» έργο του Θεόφιλου
alt
«Οποιος ελεύθερα συλλογάται,συλλογάται καλά».
Ρήγας Βελεστινλής
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί
εθνικό ό,τι είναι αληθινό».
(Διονύσιος Σολωμός)
Εορτασμός στις 25 Μάρτη με …βασιλικό διάταγμα
ΟΘΩΝ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Ελληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του ελληνικού έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ».

35 χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ υποστήριξαν φασίστες, εμπόρους ναρκωτικών & τρομοκράτες…





Η υποστήριξη των ΗΠΑ σε ακροδεξιούς και το πρόσφατο πραξικόπημα στην Ουκρανία είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα της στήριξης από τις ΗΠΑ του φασισμού, της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών κατά τη διάρκεια όλης της σύγχρονης ιστορίας.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα AlterNet, o δημοσιογράφος Nicolas J.S. Davies ρίχνει μια ματιά στην ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα και δείχνει πως φασίστες δικτάτορες, έμποροι ναρκωτικών και πολέμαρχοι σε όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει την υποστήριξη και την χορηγία των ΗΠΑ, στα πλαίσια του αδυσώπητου αγώνα της για άσκηση παγκοσμίου ελέγχου και κυριαρχίας.

Τα Σεπτεμβριανά

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
1955. Η μεγάλη οδός του Πέραν μετά την καταστροφή των Σεπτεμβριανών. Αρκετές ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων κι ενώ η καταστροφή είχε πλέον συντελεσθεί, η τουρκική κυβέρνηση διέταξε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγκυρα και στη Σμύρνη.
Τον Απρίλιο του 1955 ξεκίνησε στην Κύπρο ο αγώνας της ΕΟΚΑ για απαλλαγή από το αποικιοκρατικό καθεστώς και αυτοδιάθεση-ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Η βρετανική κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να διατηρήσει τον έλεγχο της Κύπρου. Τον Ιούνιο του 1955 πρότεινε τη σύγκληση διάσκεψης στο Λονδίνο με τη συμμετοχή της ιδίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αντικείμενο της διάσκεψης θα ήταν η κατάσταση στην Κύπρο. Ενας από τους στόχους των Βρετανών ήταν να καταγραφεί και επισήμως η Τουρκία ως έχουσα συμφέροντα στην Κύπρο. Απώτερος σκοπός των Βρετανών ήταν να μετατρέψουν το Κυπριακό από θέμα αποικιοκρατίας σε θέμα ελληνοτουρκικής διαμάχης. Σε μία τέτοια περίπτωση η Βρετανία θα μπορούσε να διατηρήσει την παρουσία της παίζοντας τον ρόλο του γεφυροποιού. Η διάσκεψη ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου 1955 με συμμετοχή και των τριών χωρών.

Η άνοδος του Κ. Καραμανλή στην εξουσία

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ*
7 Οκτωβρίου 1955. Η νέα κυβέρνηση Καραμανλή μετά την κηδεία του Αλέξανδρου Παπάγου. Η επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον βασιλιά Παύλο ως «τρίτη λύση» συνιστούσε ρίσκο.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο Οκτώβριος του 1955 βρίσκει την Ελλάδα σε πολιτικό αδιέξοδο. Οι αλλεπάλληλες αποτυχίες στη διαχείριση του Κυπριακού και τα δραματικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών, με τις πρωτοφανείς βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς των ελληνικών περιουσιών στην Κωνσταντινούπολη, είχαν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος, ήδη βαριά ασθενής, αδυνατούσε να διαχειρισθεί μία τόσο σύνθετη πολιτική συγκυρία, την ώρα που στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης αναλώνονταν στη διαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων της «μετά Παπάγο» εποχής. Η ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, που αποδεικνυόταν για μία ακόμη φορά κατώτερο των περιστάσεων, ενίσχυσε τον ρόλο και τις δυνατότητες παρέμβασης των Ανακτόρων, καθιστώντας τον Παύλο βασικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Τιμοσένκο (Μικρή συλλογή άρθρων)

Posted: 24 Mar 2014 01:13 PM PDT
24.3.14




Μετά τη Βικτώρια Νούλαντ, είναι η σειρά της Γιούλια Τιμοσένκο. Η νέα τηλεφωνική επικοινωνία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτική.

Τον αφανισμό όλων των Ρώσων στην Κριμαία αλλά και την Ουκρανία ακούγεται να ζητά η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, Νέστορ Σίφριτς, που διέρρευσε στο Youtube.

«Αυτό που συνέβη ξεπερνά όλα τα όρια. Είναι ώρα να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε αυτούς τους καταραμένους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους» ακούγεται να λέει η Τιμοσένκο προσθέτοντας ότι «αν ήμουν εγώ ηγέτης δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να πάρουν την Κριμαία».

Σε κάποιο άλλο σημείο η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας ακούγεται να λέει ότι χρειάζεται ακόμα και ο πυρηνικός όλεθρος κατά των 8 εκατ. Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία.Η ίδια η Τιμοσένκο παραδέχθηκε ότι το περιεχόμενο της συζητήσης που έγινε στις 18 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι αληθινό εκτός από το κομμάτι του πυρηνικού ολέθρου.


Η 53χρονη Γιούλια Τιμοσένκο, η γυναίκα που αποτέλεσε το σύμβολο της Πορτοκαλί Επανάστασης στην Ουκρανία το 2004 και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, φιλοδοξεί να γίνει η νέα πρόεδρος. Το 2005 ψηφίστηκε από το περιοδικό "Forbes" ως η τρίτη ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη, μετά την Κοντολίζα Ράις και τη Γου Γι. Είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με πολλές ισχυρές φιλίες στην αντιρωσική πτέρυγα της Ουκρανίας,

Μπορεί η αγγελική της ομορφιά και η φυλάκισή της να έχει κερδίσει τη συμπάθεια πολλών, όμως, η Γιούλια Τιμοσένκο κρύβει ένα σατανικό μυαλό πίσω από την αιθέρια όψη της.

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει συντάκτης της βρετανικής DailyMail, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας στο παρελθόν.

Για τον Έντουαρντ Λούκας, η πασιονάρια της Ουκρανίας, δεν είναι ακριβώς όπως δείχνει.


Η Τιμοσένκο, η γυναίκα που τροφοδότητσε το σύστημα διαπλοκής στην Ουκρανία, μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση το 2004 ανέλαβε προσωρινά την πρωθυπουργία της χώρας κι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς και οι εκκρεμότητες της με τη δικαιοσύνη μπήκαν στο αρχείο. Σύμφωνα,μάλιστα, με έγγραφα των Wikileaks, ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο σημερινός, υπηρεσιακός Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του προκειμένου να καταστρέψει σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν τη σχέση της Τιμοσένκο με τον αρχηγό του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα, Σεμιόν Μογκίλεβιτς.


Πηγή: Geopolitics Editorial Team 
=================================================================

Posted: 24 Mar 2014 01:50 PM PDT
24.03.2014

Τον αφανισμό όλων των Ρώσων στην Κριμαία αλλά και την Ουκρανία ακούγεται να ζητά η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, Νέστορ Σίφριτς, που διέρρευσε στο Youtube.

«Αυτό που συνέβη ξεπερνά όλα τα όρια. Είναι ώρα να πάρουμε τα όπλα και να σκοτώσουμε αυτούς τους καταραμένους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους» ακούγεται να λέει η Τιμοσένκο προσθέτοντας ότι «αν ήμουν εγώ ηγέτης δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να πάρουν την Κριμαία».

Σε κάποιο άλλο σημείο η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας ακούγεται να λέει ότι χρειάζεται ακόμα και ο πυρηνικός όλεθρος κατά των 8 εκατ. Ρώσων που ζουν στην Ουκρανία.

Η ίδια η Τιμοσένκο παραδέχθηκε ότι το περιεχόμενο της συζητήσης που έγινε στις 18 Μαρτίου, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι αληθινό εκτός από το κομμάτι του πυρηνικού ολέθρου.


http://www.protothema.gr/world/article/364405/timosenko-einai-ora-na-paroume-ta-opla-kai-na-skotosoume-tous-rosous/

Πώς ο Σνόουντεν έκανε αόρατους τους Ρώσους για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες




Σοκ είχε προκαλέσει στους Αμερικανούς η ικανότητα της Ρωσίας να αποφεύγει τους πράκτορες της NSA.
Αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει η ομολογία του ίδιου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών πως δεν υπήρχε ενημέρωση από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για τις κινήσεις των Ρώσων και για τα σχέδιά τους για την επέμβαση στην Κριμαία, που προκάλεσε λίγες ημέρες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου (Διαβάστε ΕΔΩ).

Προβληματισμένη η Ευρώπη από τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών.





Προβληματισμός επικρατεί στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα των εκλογών της Γαλλίας και της ανόδου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρίν Λεπέν. Επίθεση κατά των ευρωσκεπτικιστών ακροδεξιών από τον Ναπολιτάνο, ανησυχία στον ευρωπαϊκό Τύπο, με κάποιες εφημερίδες να διακρίνουν «ένα μήνυμα προς την Ευρώπη» λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Τη συσπείρωσή τους αποφάσισαν τα κόμματα της γαλλικής Αριστεράς.

H αποχή που άγγιξε το 40% τιμώρησε τους σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας λίγα χαμόγελα αισιοδοξίας στην κεντροδεξιά και πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης στην Μαρίν Λεπέν.

Συνεδριάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος για τον εμφύλιο στη Συρία





Οι ηγέτες των αραβικών χωρών συναντώνται σήμερα στο Κουβέιτ για την ετήσια σύνοδό του Αραβικού Συνδέσμου που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση στη Συρία, αφού αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις μεταξύ τους διαμάχες.

Η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Κατάρ από τη μία πλευρά και της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν από την άλλη δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Νεκρός ο Μουζίτσκο του Δεξιού Τομέα


4



Θύμα δολοφονίας στη δυτική πόλη Ρίβνε της Ουκρανίας έπεσε ένα από ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς παράταξης Δεξιός Τομέας, ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, επικαλούμενο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως οι ρωσικές Αρχές είχαν παλαιότερα ανοίξει έρευνα σε βάρος του Μουζίτσκο, τον οποίον κατηγορούν πως πολέμησε στο πλευρό τσετσένων πολεμάρχων στο Γκρόζνι το 1994-95, βασανίζοντας και δολοφονώντας «τουλάχιστον 20» αιχμάλωτους ρώσους στρατιώτες.