Ετικέτες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Interfax: Στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Υπερδνειστερίας έκανε η Ρωσία


Posted: 25 Mar 2014 02:58 PM PDT




Στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Υπερδνειστερίας, της ρωσόφωνης de facto ανεξάρτητης περιοχής που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία το 1990, πραγματοποίησε η Ρωσία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης πως το Κρεμλίνο, μετά την Κριμαία σχεδιάζει απορρόφηση και της Υπερδνεισερίας.


Η εν λόγω είδηση, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί, έρχεται δύο ημέρες αφότου ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του NATO στην Ευρώπη εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο προσάρτησης της Υπερδνειστερίας από τη Μόσχα, κάνοντας λόγο για υπερσυγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, οι ρωσικές δυνάμεις στη μεθόριο ανέρχονται πλέον σε 30.000 άνδρες, από 20.000 που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Ως πηγή το Interfax επικαλείται εκπρόσωπο της Δυτικής Στρατιωτικής Ζώνης, συνταγματάρχη Όλγκ Κότσετκοφ.

«Εκτελέσαμε αντιτρομοκρατική άσκηση και εξασκηθήκαμε σε επιχειρήσεις απόκρουσης εισβολής στη στρατιωτική τους βάση» φέρεται να δήλωσε ο συνταγματάρχης Κότσετκοφ.

Η Υπερδνειστερία είναι μία μικρή περιοχή που αποσχίστηκε από τη Μολδαβία εν μέσω της αποσύνθεσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1990. Δεν είναι αναγνωρισμένη από κανένα κράτος μέλος του ΟΗΕ, ωστόσο, ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου πρόσφατα κάλεσε τη Μόσχα να την απορροφήσει.

Το 30% των περίπου 500.000 κατοίκων της Υπερδνειστερίας είναι εθνικά Ρώσοι, και η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ρωσόφωνη.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου