Ετικέτες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Νεκρός ο Μουζίτσκο του Δεξιού Τομέα


4



Θύμα δολοφονίας στη δυτική πόλη Ρίβνε της Ουκρανίας έπεσε ένα από ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς παράταξης Δεξιός Τομέας, ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, επικαλούμενο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται πως οι ρωσικές Αρχές είχαν παλαιότερα ανοίξει έρευνα σε βάρος του Μουζίτσκο, τον οποίον κατηγορούν πως πολέμησε στο πλευρό τσετσένων πολεμάρχων στο Γκρόζνι το 1994-95, βασανίζοντας και δολοφονώντας «τουλάχιστον 20» αιχμάλωτους ρώσους στρατιώτες.

Ο Μουζίτσκο έγινε γνωστός όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να προπηλακίζει ουκρανό εισαγγελέα μέσα στην εισαγγελία.

Πηγή των ρωσικών Αρχών δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι η Ρωσία αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις ουκρανικές Αρχές σχετικά με το φόνο.

Τον εκτέλεσαν με δυο σφαίρες στην καρδιά.


Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί φωτογραφία του άψυχου κορμιού του νεοναζιστή ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Ουκρανίας, του ανθρώπου που ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας της πλατείας Ανεξαρτησίας κατά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ο Μουζίτσκο ήταν γνωστός για τις αντισημιτικές θέσεις του και για την συμμετοχή του στον πόλεμο της Τσετσενίας, όπου πολέμησε στο πλευρό των ανταρτών.

Πηγή: Skai.gr, Πρώτο Θέμα, Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου