Ετικέτες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γιατί οι ουκρανοί εθνικιστές μισούν τόσο πολύ τη Ρωσία - Όλη η ιστορία






Το μίσος των Ουκρανών εθνικιστών για οτιδήποτε έχει σχέση με τη Ρωσία και πιο πριν για τη Σοβιετική Ένωση έχει μεγάλη ιστορία. Η οποία ξεκινά από την “γέννηση” του “ουκρανικού έθνους” που την προκάλεσε η τσαρική Ρωσία.

Ο καθηγητής Orlando Figes καθηγητής Ιστορίας στο Κολέγιο Birkbeck, μ΄ ένα άρθρο του στοForeign Affairs μας εξηγεί γιατί οι ουκρανοί βρίσκονται διαχρονικά απέναντι στη Μόσχα.

Η Ρωσία πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει το ρούβλι









Η Ρωσία πούλησε ποσό ρεκόρ 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει το ρούβλι, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Τα ρέστα της έπαιξε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας για να στηρίξει το εθνικό της νόμισμα.
Ο λόγος της συνεχόμενης υποτίμησης για το ρούβλι δεν είναι βέβαια άλλος από τα γεγονότα στην Ουκρανία, στην οποία η ρωσική οικονομία έχει τεράστια έκθεση.

Gazprom: Το υπερόπλο του Πούτιν







Η Gazprom φαίνεται μέχρι στιγμής ότι αποτελεί το απόλυτο όπλο για τον ΒλαδίμηροΠούτιν απέναντι στους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Έχει το ρόλο που έπαιζαν τα πυρηνικά όπλα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ίσως, η χρησιμοποιήση της να αποβεί πιο αποτελεσματική στο οικονομικό παιχνίδι του σήμερα.

Ας δούμε όμως λίγα πράγματα για την εταιρεία φυσικού αερίου. Η Gazprom είναι μια καθετοποιημένη εταιρεία η οποία κυριαρχεί . Διαθέτει όλα τα κύρια μέσα σχετικά με τις εγκαταστάσεις αερίου επεξεργασίας στη Ρωσία, λειτουργεί αγωγούς υψηλής πίεσης της χώρας και έχει (από το 2006) το νομικό μονοπώλιο των εξαγωγών. Άλλοι παραγωγοί φυσικού αερίου, όπως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της Gazprom για τη μεταφορά και την επεξεργασία.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΙΣΟΝ… ΚΕΡΔΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ!ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΙΣΟΝ… ΚΕΡΔΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ!




Δελαστικ-3του Γ.Δελαστίκ
Ωμά τίθεται το ερώτημα: Υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει ευρύτερος πόλεμος στην Ευρώπη με την ανάμειξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ λόγω της στρατιωτικής παρέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία;
Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Αποκλείεται!

Οι ναζι του Κιέβου είχαν προσλάβει τους ελεύθερους σκοπευτές και όχι ο Γιανουκόβιτς! Διαρροή – βόμβα!



Συνομιλία φωτιά μεταξύ της Άστον και του Εαθονού ΥΠΕΞ!
The snipers who shot at protesters and police in Kiev were allegedly hired by Maidan leaders, according to a leaked phone conversation between the EU foreign affairs chief Catherine Ashton and Estonian foreign affairs minister, which has emerged online.

Σοβαρή προειδοποίηση: Η Μόσχα δε μπορεί να αφήσει αβοήθητο τον ρωσικό πληθυσμό

Γκεβόργκ Μιρζαγιάν, ειδικά για τη RBTH
Στην Ουκρανία εξελίσσονται διαδικασίες διάσπασης και άτυπου εμφυλίου. Την ευθύνη γι’ αυτό φέρουν οι νέες αρχές της χώρας. Η Ρωσία επιζητεί μια πραγματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Κίεβο, η οποία θα εκπροσωπεί όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και των νοτιοανατολικών.

Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol από τη Ρωσία

Σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA η Ρωσία.
Οι δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν έναν πύραυλο RS-12M Topol από την περιοχή του Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ο οποίος πέτυχε τον στόχο του στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ

How the US is Overplaying its Hand in Ukraine



In recent days, the Obama administration has warned that “there will be costs for any military intervention in Ukraine,” with Secretary of State John Kerry stressing the “huge price to pay” if Russia presses on. But as to be expected, the West hasn’t deterred Russian President Vladimir Putin, and Russia has now fully occupied Crimea while posturing for a potential move into Eastern Ukraine.
From the American perspective, the Russians have already crossed the Rubicon, with the Obama administration demanding a return of Crimea to Ukrainian sovereignty ‘or else.’ But there are three serious miscalculations here, in ascending order.

Οι επιλογές της Δύσης και ο ρόλος της Ελλάδας

Κωνσταντίνος Χολέβας
Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι οι λεγόμενοι φιλοευρωπαίοι και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ουκρανία προέβησαν σε ανατροπή του νομίμως εκλεγέντος προέδρου και ανέβασαν στην εξουσία πρόσωπα με ακραίες και επικίνδυνες αντιλήψεις. Τα νεοναζιστικά κόμματα ελέγχουν το Κίεβο, οι Ελληνες και άλλες μειονότητες στην Ουκρανία νιώθουν άμεσο κίνδυνο και τα ελληνικά απαγορεύονται ως γλώσσα στη δημόσια διοίκηση. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι αυτή η ακροδεξιά πραξικοπηματική κυβέρνηση έχει τις ευλογίες των ΗΠΑ και ορισμένων χωρών της Ευ. Ενώσεως.
Στο όνομα του αντιρωσισμού και με δικαιολογία την αυταρχική πολιτική του προηγούμενου προέδρου ο δυτικός κόσμος ανέχεται τους εχθρούς της δημοκρατίας. Τα γεωπολιτικά συμφέροντα και η χάραξη των ενεργειακών δρόμων υπερτερούν των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των πραγματικά φιλελεύθερων δημοκρατικών αξιών.

Δέκα επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν την "τράπεζα της μαφίας"


Η αστυνομία στο Μιλάνο προχώρησε σήμερα σε συνολικά 34 συλλήψεις προσώπων, τα οποία φέρονται ότι ενέχονται σε δίκτυο τοκογλυφίας και ξεπλύματος χρήματος της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας.
Το δίκτυο αυτό, που αποτελούσε ουσιαστικά μια παράτυπη «τράπεζα» του οργανωμένου εγκλήματος, όπως σχολιάζεται σε δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, έδρευε στην περιοχή Μπριάνσα, λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα.

Guardian: «Αρρωστημένο αστείο» η ιδιοκτησία κατοικίας Ελλάδα




Στοιχεία της ΤτΕ που παραθέτει η Guardian δείχνουν πτώση τιμών κατά 32% την τελευταία τετραετία, ωστόσο Έλληνες μεσίτες με τους οποίους μίλησε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας εκτιμούν ότι η πτώση αυτή είναι πιο κοντά στο 50%.
Σε δραματική πτώση των τιμών στην αγορά στέγης της Ελλάδας αναφέρεται ανταπόκριση της εφημερίδας Guardian με τίτλο «Η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα “αρρωστημένο αστείο” καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».

«Οι Εβραίοι είχαν βαθιά εμπλοκή στο εμπόριο σκλάβων», λέει Ραβίνος της Ολλανδίας



Ω, να είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει ποτέ τέτοια ταινία στο Χόλιγουντ (και έτσι δεν θα πάρει όσκαρ)
Ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται “The Jewish Slave”, γραμμένο από έναν ορθόδοξο ραβίνο στην Ολλανδία, έρχεται να υπενθυμίσει τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Εβραίοι στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ



Portrait_of_Lenin
Του Β.Ι. ΛΕΝΙΝ*
ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΔΥΝΑΤΕΣ Ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ!
Στον αριθ. 40 της Sotsial-Demokrat εκθέσαμε ότι μια διάσκεψη των ομάδων του Κομματός μας στο εξωτερικό είχε αποφασίσει να αναβάλει την ερώτηση για το σύνθημα των Ενωμένες Πολιτείες Της Ευρώπης εν αναμονή μιας συζήτησης, στον τύπο, σχετικά με την οικονομική πτυχή του θέματος.
Στη διάσκεψή μας η συζήτηση σχετικά με αυτήν την ερώτηση πήρε έναν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Ίσως αυτό προκλήθηκε εν μέρει από το Μανιφέστο της Κεντρικής Επιτροπής διατυπώνοντας αυτό το σύνθημα ως ένα ειλικρινές πολιτικό (το άμεσο πολιτικό σύνθημα…, όπως λέει εκεί) όχι μόνο προχώρησε το σύνθημα των δημοκρατικών Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, αλλά ρητώς υπογράμμισε ότι αυτό το σύνθημα είναι χωρίς νόημα και ψεύτικο «χωρίς την επαναστατική ανατροπή των γερμανικών, αυστριακών και ρωσικών μοναρχιών»

Η μετα θάνατον ζωή της Σοβιετικής Ένωσης…


Του Stephen F.CohenΈχοντας ζητήσει, να αποτιμήσει την Γαλλική Επανάσταση,200 σχεδόν χρόνια από το πέρασμα της, στον πρωθυπουργό της Κίνας Zhou Enlai, έχει περίφημα αναφερθεί ότι απάντησε”Είναι πολύ νωρίς για να απαντήσω”.Αν και η μακροπρόθεσμη προοπτική που δόθηκε από τον Zhou, είναι πολύ πιο ακριβής από τις πεποιθήσεις Αμερικάνων σχολιαστών για τις αιτίες και τις συνέπειες του τέλους της Σοβιετικής Ένωσης μόλις 20 χρόνια πριν.Ας εξετάσουμε τέσσερις συνηθισμένες εξηγήσεις. Η Σοβιετική Ένωση έπεσε γιατί ήταν ”αθέμιτη.” Το κομμουνιστικό καθεστώς ανατράπηκε από μια δημοκρατική επανάσταση από τα κάτω.Το σύστημα διαλύθηκε γιατί ”η οικονομία του κατέρρευσε”.Η Σοβιετική Ένωση ήταν μια αυτοκρατορία και ”όλες οι αυτοκρατορίες πεθαίνουν”.Παρα το γεγονός ότι αυτες οι εξηγήσεις είναι αντιπαραθετικές μεταξύ τους,είναι και στρεβλές:η πρώτη είναι καθαρά ιδεολογική,δεν υπάρχουν στοιχεία για την δεύτερη και την τρίτη,και ακαδημαικοί διαφωνούν γύρω από το αν η Σοβιετική Ένωση,χωρίς να το συγχέουμε με τις δορυφορικές της κυβερνήσεις στην Ανατολική Ευρώπη, υπήρξε μια αυτοκρατορία η ένα πολυεθνικό κράτος.

Το ενδιαφέρον για την ενέργεια στην Ελλάδα θα αυξηθεί σημαντικά, σύντομα!




Η Ελλάδα μπαίνει στην σειρά σημαινόντων χωρών μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία. Θέμα ενέργεια.



Με δεδομένο πλέον πως η Ρωσία αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή της ΕΕ πέρα από την Μ.Ανατολή, συν το γεγονός πως ο εκβιασμός από Πούτιν δείχνει την μεγάλη εξάρτηση από το Φυσικό Αέριο της Ένωσης, η Ελλάδα παίρνει σειρά σημαντικότητας.

Γιατί η Ελλάδα;

Η γεωπολιτική σκακιέρα παίρνει φωτιά που κατεβαίνει στη Μεσόγειο


Posted: 04 Mar 2014 07:39 AM PST
4.3.14

Η Ουκρανία, μετά την κορύφωση του «δράματος» που βίωσε, περνάει στην φάση της εκτόνωσης μέσω της διπλωματικής οδού. Δυστυχώς, για την Δύση (ΗΠΑ και Γερμανία), δεν υπήρξε ένα Plan Β, ή τουλάχιστον, δεν τόλμησαν οι υποκινητές της κρίσης να περάσουν σε ένα δεύτερο στάδιο, αλλά αρκέστηκαν στην (μέχρι στιγμής) νίκη τους, δηλαδή της απώλειας μέρους της Ουκρανίας και εισαγωγής προβλημάτων στην «αυλή» της Ρωσίας.


Το σχέδιο αυτής της «λαϊκής έκρηξης» των Ουκρανών (που αποδείχθηκε ότι σχεδιάστηκε, υποστηρίχθηκε και συντονίσθηκε από την Δύση), αποφασίσθηκε να εκτελεσθεί κατά τη διάρκεια της Χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι, αφού θεωρούνταν δεδομένο ότι ο Πούτιν είτε για λόγους ασφάλειας των αγώνων (υπό την απειλή ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης) είτε για λόγους σεβασμού της παύσης εχθροπραξιών (ολυμπιακό πνεύμα) δεν θα προχωρούσε σε άμεση αντίδραση και καταστολή της ό,ποιας προσπάθειας απομάκρυνσης της Ουκρανίας από την ρωσική επιρροή.

Το «νεκροταφείο» τεθωρακισμένων αρμάτων στην Ουκρανία...


Την ώρα που η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του πολέμου, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» θυμίζει το «νεκροταφείο» τεθωρακισμένων αρμάτων, που βρίσκονται σε μυστική τοποθεσία έξω από το Χάρκοβο.


Forgotten: Filled with rows upon rows of slowly rusting relics, the once deadly war machines now lie dormant in a secret depot in the town of Kharkiv in the Slobozhanshchyna region of eastern Ukraine - just 20 miles from the border with Russia
Forgotten: Filled with rows upon rows of slowly rusting relics, the once deadly war machines now lie dormant in a secret depot in the town of Kharkiv in the Slobozhanshchyna region of eastern Ukraine - just 20 miles from the border with Russia
After hearing about the strange Soviet-era tank cemetery from a friend, photographer Patvel Itkin, 18, spent months trying find its whereabouts
After hearing about the strange Soviet-era tank cemetery from a friend, photographer Patvel Itkin, 18, spent months trying find its whereabouts
Abandoned: Despite the disused area being monitored by guards, Mr Itkin managed to sneak in and take several photographs of the neglected storage centre. Here dozens of old tank engines and other bits of machinery sit rotting on the factory floor

Desolate: Once a thriving tank repair plant, the depot has since become redundant, meaning the once-deadly vehicles are now abandoned
Desolate: Once a thriving tank repair plant, the depot has since become redundant, meaning the once-deadly vehicles are now abandoned
Photographer Pavel Itkin said: 'It took me many months to track down this place, I had heard about it from a friend and decided it would be a great place to take pictures'
Photographer Pavel Itkin said: 'It took me many months to track down this place, I had heard about it from a friend and decided it would be a great place to take pictures'
A watch tower looking over the tank graveyard
A rusted tank in the tank graveyard

Forgotten guns: Pavel Itkin says once he got inside the plant he was able to walk around undisturbed for about two hours. He described the plant as 'stunning'

Forgotten guns: Pavel Itkin says once he got inside the plant he was able to walk around undisturbed for about two hours. He described the plant as 'stunning'
Pavel Itkin said: 'Just imagine over 400 tanks in one place, row after row of them.' The 18-year-old described him as 'amazed' by the scale of the depot
Pavel Itkin said: 'Just imagine over 400 tanks in one place, row after row of them.' The 18-year-old described him as 'amazed' by the scale of the depot
During its prime in the 1960s, the plant repaired more than 60 tanks and 55 engines per month, but work on the site ground to a halt after the fall of the Soviet Union
During its prime in the 1960s, the plant repaired more than 60 tanks and 55 engines per month, but work on the site ground to a halt after the fall of the Soviet Union

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2572149/Stunning-images-huge-abandoned-tank-graveyard-Ukraine-machines-come-retirement-tensions-Russia-continue-escalate.html

Διεθνής Τύπος: «Τραβάει από τη μύτη τη Δύση ο Πούτιν»


03.03.2014

Ο γερμανικός και ο διεθνής τύπος σχολιάζουν σήμερα τις εξελίξεις στην Κριμαία και την Ουκρανία και αναρωτιούνται πώς θα πρέπει να αντιδράσει η Δύση στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο πρόεδρος Πούτιν στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Ρωσικές απειλές για τη Wall Street εάν επιβληθούν κυρώσεις κατά της Μόσχας






Μια πιθανή επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος», ενώ η Μόσχα θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε το Κρεμλίνο.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.