Ετικέτες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol από τη Ρωσία

Σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA η Ρωσία.
Οι δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων (SMF) εκτόξευσαν έναν πύραυλο RS-12M Topol από την περιοχή του Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, ο οποίος πέτυχε τον στόχο του στο πεδίο δοκιμών του Καζακστάν, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Γεγκόροφ.
Νωρίτερα, η ρωσική πλευρά προχώρησε σε μία προκλητική ενέργεια, όταν στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Μπελμπέκ στην περιοχή της Κριμαίας έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, όταν 300 Ουκρανοί στρατιώτες προσπάθησαν να επανακαταλάβουν τις θέσεις τους.
Η Ε.Ε. δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία 18 Ουκρανών
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 Ουκρανών, έπειτα από αίτημα του Κιέβου και αφού η νέα κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι έχουν υπεξαιρεθεί δισεκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια ταμεία της χώρας.
Σε ανάλογες κινήσεις προέβησαν την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ενώ η απόφαση πιθανόν να οριστικοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι αρχές της Αυστρίας έχουν συμπεριλάβει στον δικό τους κατάλογο τους το όνομα του έκπτωτου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν θα παγώσουν τα περιουσιακά του στοιχεία και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου