Ετικέτες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Βορίδης συνάντησε τον Μιχαλολιάκο







Μία ιστορία του 1984 θυμήθηκε ο Παππάς στη Βουλή


Τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, δέχθηκε ο Μάκης Βορίδης, θυμίζοντάς του περιστατικό το 1984 όταν ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «μιλούσε ενθουσιωδώς» με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς ανακάλεσε από την μνήμη του ένα γεγονός που περιέγραψε ως εξής: «Το 1984 σε μία συνεστίαση εθνικιστών νέων επιστημόνων στο Κάραβελ ήμουν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και ήρθατε εσείς κοντοκουρεμένος, με στολή παραλλαγής, και αρχίσατε να μιλάτε ενθουσιωδώς μαζί του. Όταν φύγατε ρώτησα τον κ. Μιχαλολιάκο: “Ποιος είναι αυτός ο…” και μου απάντησε “όχι ρε συ, είναι καλό παιδί”».O κ. Βορίδης κατηγόρησε εμμέσως τη Χρυσή Αυγή ότι δρα ως «εγκληματική οργάνωση και συμμορία», αναφέροντας πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου.
Newsbeast

Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύουν εκατομμύρια αντί να βάζουν «πλάτη»


 

Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύουν εκατομμύρια αντί να βάζουν «πλάτη»
Οι νέες επενδύσεις σε ασιατικά ναυπηγεία αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια.
Με νέες επενδύσεις ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων μπήκαν «δυνατά» στο φθινόπωρο οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι «σπάνε όλα τα ρεκόρ» στις νέες κατασκευές πλοίων, αλλά και στις αγορές από δεύτερο χέρι, σε σύγκριση με τη διεθνή κατάσταση.
Λογικό επακόλουθο, αφού αξιοποιούν τον πακτωλό χρήματος που έχουν εξοικονομήσει το προηγούμενο διάστημα και από τις κάθε λογής φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν.
Την ίδια ώρα όμως στην Ελλάδα της κρίσης σπάνε και άλλα «ρεκόρ», αυτό της ανεργίας, της ανασφάλειας στην οποία βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που υπόκεινται στην κινητικότητα, του αδιεξόδου των οικογενειών που πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στη βαριά φορολογία.
Στη μέγγενη βρίσκεται ο ελληνικός λαός, που βάζει «πλάτη» για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και υπομένει τα προγράμματα λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το ναυλομεσιτικό οίκο Golden Destiny, οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών για νέες ναυπηγήσεις πλοίων πλησιάζουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήθηκαν παραγγελίες για την κατασκευή 10 πλοίων:
-Η εταιρεία Target Marine, συμφερόντων της οικογένειας Αντώνη Κομνηνού, τοποθέτησε σε ναυπηγεία της Κίνας παραγγελία για δύο φορτηγά πλοία (bulk carriers), χωρητικότητας 63.000 τόνων το καθένα, έναντι 26 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο και με παράδοση το 2015, διατηρώντας option για άλλο ένα.

Αποδοκιμασία στο twitter για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Λαζαρίδη- Εξίσωσε την Χρυσή Αυγή με την Κωνσταντοπούλου


Αποδοκιμασία στο twitter για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Λαζαρίδη- Εξίσωσε την Χρυσή Αυγή με την Κωνσταντοπούλου
Εκπληκτοι οι χρήστες του twitter την παρέμβαση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στην πρωινή εκπομπή του Μega όπου μίλησε για τη δολοφονία στο Κερατσίνι λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το κοινοβούλιο αλλά το ίδιο κάνει η η Ζωή Κωνσταντοπούλου!
Δήλωσε μεταξύ άλλων «Οχι τώρα ούτε πρόσφατα, από πριν τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί»… «η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει ομως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα». Αμεση ήταν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε παρέμβαση του πρωθυπουργού με ανακοίνωση: «Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, κ. Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, εις εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων, προέβη σήμερα σε ένα πρωτοφανές ατόπημα.

Παππάς για τον δολοφόνο του Φύσσα: Ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει αυτό;


18/9/13 | 2 σχόλια | 0 απαντήσεις | 94 εμφανίσεις
Παππάς για τον δολοφόνο του Φύσσα: Ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει αυτό;
Συνεχίζει να επιμένει η Χρυσή Αυγή ότι ο 45χρονος Γ.Ρ. ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα δεν είναι μέλος της, με τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Χρήστο Παππά να δηλώνει πως ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καταδίκασε την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνέχισε να αρνείται πως ο 45χρονος είναι μέλος του κόμματος του.
Ο κ. Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ομολόγησε; Δεν το έχω ακούσει αυτό. Ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή και ‘γω είμαι Αρειανός τι σημαίνει αυτό».
Πηγή:iefimerida.g

Στο σπίτι του προέδρου της Τ.Ο. της ΧΑ τα πράγματα του δράστη της δολοφονίας


Στο σπίτι του προέδρου της Τ.Ο. της ΧΑ τα πράγματα του δράστη της δολοφονίας 

Τι κατέθεσε η σύζυγός του 45χρονου ανασκευάζοντας τους αρχικούς της ισχυρισμούς

Eπίθεση με καδρόνια δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος στo Kερατσίνι – Φυγαδεύτηκε με ματωμένη μύτη


18/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 13 εμφανίσεις
Eπίθεση με καδρόνια δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος στo Kερατσίνι - Φυγαδεύτηκε με ματωμένη μύτη [βίντεο]
Θύμα επίθεσης έπεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Οπως έγινε γνωστό, ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση και μετά προπηλακίστηκε από νεαρούς συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι, για να φυγαδευθεί τελικά με μοτοσυκλέτα συνεργάτη του.

Ελάτε κ. Δένδια, δεν είναι το άρθρο 187…


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos
Μετά τη δολοφονική φασιστική επίθεση σε βάρος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, εξειδικευμένοι νομικοί ξεκαθαρίζουν: Τα εργαλεία για την καταπολέμηση της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής υπάρχουν. Αυτό που λείπει είναι η πραγματική βούληση. Τι εξηγούν για το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, τη διεύρυνση του οποίου εξήγγειλε κατόπιν εορτής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. 

Χρυσαυγίτης ο δράστης που ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη



Ομολόγησε ο 45χρονος την δολοφονία σε βάρος 34χρονου, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως επίσης και το ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς.Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς.Το θύμα, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας (αριστερά), ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από τον δράστη και ομάδα ομοϊδεατών του ακροδεξιών, τους οποίους και αναζητά η αστυνομία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων αμέσως μετά την προαγωγή και σύλληψη του 45χρονου δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Το δολοφονικό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.Όπως δήλωσε ο πατέρας του θύματος του είπαν πως ο γιος του με κανα – δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».Σημείωσε ακόμη πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του, τον κυνήγησαν ως το σημείο της δολοφονίας και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.

Πέθανε από καρκίνο η πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής καμπάνιας που έκανε 100.000 ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα


Πέθανε από καρκίνο η πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής καμπάνιας που έκανε 100.0
Εχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα η πρωταγωνίστρια της συγκλονιστικής αντικαπνιστικής καμπάνιας που έκανε πάνω από 100.000 ανθρώπους να κόψουν την κακιά αυτή συνήθεια. Η Τέρι Χολ έφυγε στα 53 της χτυπημένη από τον καρκίνο από την οποίο νόσησε εξαιτίας του καπνίσματος.
Το 2001 η Τέρι Χολ είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε αφαιρέσει τον λάρυγγά της. Πρώην καπνίστρια, μετά την περιπέτεια της, αποφάσισε να βοηθήσει τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα. Ετσι πήρε μέρος σε αυτή τη συγκλονιστική καμπάνια στην οποία πρώην καπνιστές δίνουν συμβουλές για τη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας.

ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...Ο ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΩΣ ΠΑΣΟΚΟΚΑΤΣΑΡΙΔΑ!!!


Σήμερα, η κρατικοδίαιτη κατσαρίδα ονομάζεται Βογανάτσης Δημήτριος του Νικολάου.
Ελεεινό κομματόσκλυλο παλαιάς πολυθεσίτικης κοπής αρπάζει ό,τι βρει μπροστά του, από κρατικοδίαιτες θεσούλες εννοώ.
Στις 5 Αυγούστου 2013 τον διόρισε, ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ο πασόκος Υπουργός Περιβάλλοντος Ιωάννης Μανιάτης.

«Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας κ. Παναγιωτόπουλε» – Η οργισμένη επιστολή των σκηνοθετών στον Υπουργό Πολιτισμού


CINETROLL: «Πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας κε Παναγιωτόπουλε» - Η οργισμένη
Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος αναρωτιέται πως ο προσωπικός και αξιοθαύμαστος θρίαμβος κάποιων ανθρώπων, μετατρέπεται σε εθνικοπατριωτικό ταρατατζούμ πολιτικής καπηλείας, από τους πλέον ακατάλληλους να μιλούν γι αυτό.
Για να ξεκαθαρίζουμε κάτι: Το ελληνικό σινεμά και η δυναμική πλέον παγκόσμια παρουσία του, είναι μια υπόθεση που κατακτήθηκε με πολύ ιδρώτα και “αίμα” από τους ίδιους τους δημιουργούς. Με τεράστιο ρίσκο, οικονομικό και ψυχικό κόστος. Από τον Γιώργο Λάνθιμο, την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, την εταιρεία παραγωγής Faliro House, τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη, τον Έκτορα Λυγίζο, τον Αλέξη Αβρανά και πολλούς πολλούς άλλους.

«Πρέπει να απελευθερωθούμε από τον κύκλο του καπιταλισμού»



 
 
 
 
 
 
Rate This

Πάμπλο Σιζάρ Γκρου Κανέδο, υπουργός Πολιτισμών της Βολιβίας
«Εμείς στη Βολιβία και τη Λατ. Αμερική έχουμε ζήσει την ίδια πολιτική διαδικασία με αυτήν που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και δεν βελτιωθήκαμε ούτε κατ’ ελάχιστον. Οπισθοδρομήσαμε μέχρι να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας»

«Σύντομα και στην Ελλάδα θα ξαναβγεί στο προσκήνιο η αντίδραση της κοινωνίας, που άλλη μια φορά θα ανακτήσει την πολιτική σαν ένα εργαλείο για το μέλλον της»
Συνέντευξη στον Νίκο Φωτόπουλο

αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη ιστορία



 
 
 
 
 
 
1 Vote

Seamus Heany
Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, ο Απόλλων κάθε χειμώνα εγκατέλειπε τους Δελφούς και ταξίδευε προς Βορράν, στη χώρα των Υπερβόρειων· γι’ αυτό κι εγώ θα επικαλεστώ, προκειμένου να μιλήσω για την ελληνική μου εμπειρία, δύο ποιητές που έρχονται από χώρες μακρινές, πέρα από τις Άλπεις, πέρα από τον βόρειο άνεμο. Θα προσεγγίσω τους Δελφούς και την ελληνική εμπειρία, αρχαία και σύγχρονη, μέσω Ρωσίας και Πολωνίας.

Τα θρυμματισμένα χέρια του Victor Jara… (40 Χρόνια απ τον θάνατο του)


 
 
 
 
 
 
2 Votes

“Δεν τραγουδάω επειδή μου αρέσει να τραγουδάω
ή για να δείξω τη φωνή μου
αλλά για τις δηλώσεις
που κάνει η ειλικρινής κιθάρα μου
γιατί η καρδιά της είναι της γης
και σαν το πουλί πετά…
Ναι, η κιθάρα μου είναι εργάτης
που λάμπει και μυρίζει άνοιξη
η κιθάρα μου δεν είναι για φονιάδες
αχόρταγη για λεφτά και εξουσία
αλλά για τους ανθρώπους που κοπιάζουν
ώστε να μπορεί να ανθίσει το μέλλον.
Γιατί ένα τραγούδι αποκτά νόημα
όταν το δικό του χτυποκάρδι είναι δυνατό
και τραγουδιέται από έναν άνθρωπο που θα πεθάνει
τραγουδώντας αληθινά το τραγούδι του.
Δε με νοιάζει η κολακεία
ούτε το αν κλαίνε οι ξένοι.
Τραγουδώ για μια μακριά λωρίδα χώρας
Στενή, αλλά απύθμενα βαθιά”.