Ετικέτες

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λένιν για την Ενωμένη Ευρώπη

 

Ο Λένιν για την Ενωμένη Ευρώπη

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2011
Του Θύμιου Παπανικολάου         
Οι απολογητές του καπιταλισμού πολλαπλασιάζουν, σήμερα,  τις ηθικές τους αναθυμιάσεις εναντίον του μαρξισμού. Δεν είναι τυχαίο. Η μαρξιστική σκέψη ανέλυσε λεπτομερώς τον καπιταλισμό και σήμερα επαληθεύεται καταλυτικά

Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες στην Αρχαία Ελλάδα


Στην αρχαία Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά ταυτιζόταν με αυτό του τοκογλύφου. Οι τράπεζες σχετίζονταν με δάνεια και σύμφωνα με τα πάτρια ήθη «όπου υπήρχε δάνειο δεν υπήρχε φίλος», μια και όταν «ένας άνθρωπος είναι φίλος δεν δανείζει αλλά δίνει». Και σε μια τέτοια περίπτωση τόκος ήταν η ευγνωμοσύνη του δανειζομένου προς τον δανειστή του. Ο Πλάτων στους Νόμους του ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια.

Απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ – «You’ll never walk alone»

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ – «You’ll never walk alone»

ΒΙΝΤΕΟ: Απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ – «You’ll never walk alone»Ρίγος…  Το νήμα της ζωής ενός Ολλανδού που θα κοπεί σύντομα και το μίσος που ξεχάστηκε μπροστά στο ανθρώπινο δράμα! O 60χρονος που νίκησε για λίγες ώρες τον καρκίνο… Η διάγνωση ήταν… καρκίνος του παχέος εντέρου.Ο Ντιέι φαν Σουιλέκομ μπήκε στο χειρουργικό κρεβάτι, ωστόσο οι γιατροί έπειτα από λίγη ώρα και με κατεβασμένο κεφάλι έδωσαν το… τελειωτικό χτύπημα στη σύζυγο του 60χρονου «Απομένουν μόλις έξι εβδομάδες ζωής…». Είναι στιγμές που ο άνθρωπος λυγίζει, το νήμα της ζωής κόβεται αργά, βασανιστικά και η ελπίδα πεθαίνει μαζί του!

8-12-1896 ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

8-12-1896 ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 8, 2011

ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ;

ΤΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ;



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 10, 2011
Γράφει η Σοφία Τ.
Έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να μάθει η Ευρώπη ότι ο Έλληνας δεν είναι όπως τον «έφτιαξε» η Merkel και ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας. Και τώρα που η GUARDIAN μας δικαιώνει, μιλώντας με στοιχεία για την εργατικότητά μας(κάτι που έκανε έξαλλο τον «εκδότη» της BILD όταν το 2011 πήγε ο Στέλιος Κούλογλου-εκπομπή «ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ MERKEL ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ»- στα γραφεία της «εφημερίδας» να μιλήσουν για να δει και αυτός και εμείς τι του κάναμε και γράφει τέτοια «άρθρα»), αλλά-και αυτό είναι εξίσου σπουδαίο- αναφέρεται στον κάκιστο δείκτη παραγωγικότητας της Ελλάδας, μήπως θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια λίστα των αιτιών που ΚΑΙ κατά τον ΟΟΣΑ αυτό το κράτος δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα;! Αυτό το ξέρει ο καθένας μας πλέον καλά.

Jackson, πρόεδρος Η.Π.Α “Είστε η ρίζα της οχιάς. Σκοπεύω να σας ξεριζώσω και μα τον αιώνιο Θεό θα σας ξεριζώσω.”

 

Jackson, πρόεδρος Η.Π.Α “Είστε η ρίζα της οχιάς. Σκοπεύω να σας ξεριζώσω και μα τον αιώνιο Θεό θα σας ξεριζώσω.”

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Δεκεμβρίου 8, 2011
Μετά το τέλος της αμερικανικής επανάστασης οι ΗΠΑ είχαν βρεθεί σε δραματική κατάσταση έχοντας τεράστια ανάγκη από χρήματα για να χρηματοδοτήσουν το κράτος τους. Σε γράμμα του το 1780 ο George Washington, πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραψε τη δεινή κατάσταση που βίωνε η χώρα:“Είμαστε χωρίς χρήματα, χωρίς ρουχισμό και χωρίς άντρες. Ζήσαμε αυτόν τον πόλεμο στα όρια μέχρι να μη μπορούμε να ζήσουμε περισσότερο και η ιστορία αυτού του Πολέμου φαίνεται να είναι μία ιστορία λανθασμένων ελπίδων. Πρέπει να έχουμε μία μόνιμη στρατιωτική δύναμη και όχι μία ασταθή. Πρέπει να αναδιοργανώσουμε την κυβέρνησή μας.”