Ετικέτες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νεοφιλελέρας Υπουργός προτείνει την αποστολή των νέων Ανέργων σε Στρατόπεδα Εργασία; (βίντεο)


Thatcher-and-Reagon
Νεοφιλελεύθερος. Υπουργός προτείνει στρατόπεδα συγκέντρωσης Ανέργων και περικοπή επιδομάτων για να μην τους στερούμε την δυνατότητα να εργαστούν ή να πεθανουν 

Matt Hancock (Υπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο) αναφέρει ότι το σχέδιο του για άτομα που αναζητούν εργασία μεταξύ 18 και 21 να τοποθετούνται σε»εντατικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων» δεν είναι μια μορφή τιμωρίας

Στο “σκαμνί” ο Μαλίκι για την Μοσούλη


Επιτροπή του ιρακινού κοινοβουλίου ενοχοποιεί τον Μαλίκι για την απώλεια της Μοσούλης…
ImageHandler (1)
Ιρακινή κοινοβουλευτική επιτροπή ζήτησε να παραπεμφθούν σε δικαστήριο δεκάδες πολιτικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι της ασφάλειας, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι, σχετικά με την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.
Το αίτημα για την παραπομπή του Μαλίκι, ο οποίος παραμένει μια ισχυρή φυσιογνωμία στο πολύπλοκο πολιτικό τοπίο του Ιράκ, και άλλων ανώτερων αξιωματούχων έρχεται μία εβδομάδα αφού ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι άρχισε μια σαρωτική εκστρατεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης που, όπως δήλωσε, καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Bundesbank άρχισε τις διαρροές αφού η κόκκινη προβιά δεν πέτυχε το Grexit


Γιατί η Bundesbank συνεχίζει να διαρρέει το σενάριο του κουρέματος των καταθέσεων παρά την επίτευξη της συμφωνίας; Μα γιατί μετά την υπογραφή της ανακόπηκε το κύμα καταθέσεων που κατευθυνόταν από όλες τις τράπεζες του Νότου στις «ασφαλείς» γερμανικές. Αυτό το τσουνάμι τρόμου που εξασφάλισε ιλιγγιώδη ανάπτυξη στην Γερμανική οικονομία από το πλιάτσικο στην Ελλάδα μέσω του συνεχούς τορπιλίσματος της συμφωνίας από τον Σόιμπλε, τους σαμαροβενιζέλους και φυσικά την «κόκκινη προβιά». Πλιάτσικο που θα ολόκληρωνόταν με το Grexit όπως προέβλεπε το σχέδιο Παπανδρέου. Σε αυτή την περίπτωση, όπως φάνηκε στην απόρρητη έκθεση που παρουσίασε ο Ολάντ σε Ρέντσι και Ραχόι, η Γερμανία θα επιτύγχανε ότι δεν μπόρεσε με τα όπλα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Όλο το χρήμα του Νότου αλλά και της Γαλλίας θα κατέληγε στην Γερμανία «οικειοθελώς» υπό τον φόβο του ντόμινο. Αυτός ήταν και ο λόγος της στάσης του Σόιμπλε και των υποτακτικών του, αυτός είναι και ο λόγος των τρομοκρατικών σεναρίων της Bundesbank. Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά κράτησε Θερμοπυλες και κάποτε όλοι θα το καταλάβουν. (Το αρθρο από το Capital).

Θεία Λειτουργία για πρώτη φορά από το 1974 στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο



Για πρώτη φορά μετά την εισβολή του 1974 τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου στη μισοερειπωμένη εκκλησία της Παναγίας του κατεχόμενου χωριού Παλαίκυθρο, 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Λευκωσίας, επί του παλαιού δρόμου προς την Αμμόχωστο.

Εκατοντάδες κάτοικοι μετέβησαν στο κατεχόμενο χωριό, με άρτους και λαμπάδες και προσευχήθηκαν για την επιστροφή στα σπίτια τους.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα χαίρονται όχι μόνο οι ζωντανοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι κεκοιμημένοι.
«Σήμερα τα κεριά που ανάβουν στην Εκκλησία δίνουν την ελπίδα ότι θα διασκορπιστεί σύντομα το σκοτάδι στη νήσο μας και θα έλθει η λύση του Κυπριακού», είπε ο Επίσκοπος.
Στη λειτουργία παρέστη ο μουφτής της Κερύνειας Φουάτ Τοσούν, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να βοηθήσει τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους σύντομα να επανενώσουν την πατρίδα τους.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας οι κάτοικοι του χωριού περπάτησαν στους δρόμους του Παλαικύθρου, αναζητώντας τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία έχουν κατεδαφιστεί.

Αμμόχωστος, νεκρά πόλη άνευ κατοίκων, η αλήθεια για τον ξεσπιτωμό…


Αμμόχωστος Νεκρά πόλη άνευ κατοίκωνΗ οδύνη, η απογοήτευση, η απελπισία, η αγανάκτηση των Αμμοχωστιανών αναδύονται μέσα από την επιστολογραφία ενός από τους πιο επιφανείς παράγοντες της πόλης, του γιατρού Χριστάκη Μιχαηλίδη (1902-1989), ο οποίος ήταν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμμοχώστου «Γαληνός» από την ίδρυσή του το 1959 μέχρι το 1982.
Το 1974 ήταν ήδη 72 χρόνων ο Χριστάκης Μιχαηλίδης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο «Μάρκος», όπου είχε μεταφερθεί στις 20 Ιουλίου 1974 το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για να βοηθήσει στην περίθαλψη τραυματιών από τη λαίλαπα της τουρκικής εισβολής.
Σε επιστολή του προς τον φίλο του γιατρό Μότακα, ημερομηνίας 19 Νοεμβρίου 1974, ο Χριστάκης Μιχαηλίδης περιέγραψε τις τραγικές ώρες του ξεσπιτωμού:

Ο σεξισμός ευνοεί τις αντιδραστικές πολιτικές, τις αριστερές όμως; …






image002Στο (θεσμικό) πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου αντικατοπτρίζεται και αποκρυσταλλώνεται μια διττή προβληματική, πολιτική και πολιτισμική. Ο αντικοινοβουλευτισμός και ο σεξισμός. Ο σεξισμός στην πολιτική ζωή, στον πολιτικό λόγο, ο σεξισμός μέσα στο κοινοβούλιο. Το πολιτικό και το πολιτισμικό σε αυτή την περίπτωση είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένα και το ένα χρησιμοποιεί το άλλο καταπώς συμφέρει. Όχι όμως απλώς για να εξοντώσουν ηθικά ένα πολιτικό πρόσωπο – αλλά και αυτό που συμβολίζει…
Το τελευταίο φύλλο της Kontra News έχει πρωτοσέλιδο το εξής: «Ο άντρας της δεν μπορεί να μαζέψει τη Ζωή;» Η γυναίκα εδώ (συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Βουλής) χάνει κάθε υπόσταση και υφίσταται μέσα από ένα φαλλοκρατικό πρίσμα που επιτρέπει μονάχα ετεροπροσδιορισμό. Με άλλα λόγια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποπολιτικοποιείται – με τρόπο ενδεικτικό όλης της στρατηγικής των μεταπολιτικών, μεταδημοκρατικών σχημάτων, μηχανισμών και αφηγήσεων.
Στα μεταδημοκρατικά πλαίσια της πολιτικής των μνημονίων, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο σεβασμός στο Σύνταγμα και η ομαλή λειτουργία που επιτρέπει την διαφάνεια και συνεκδοχικά την διακριτή στάση του κάθε βουλευτή, σχεδόν εξαφανίζεται. Δεν είναι απλώς ο λεγόμενος «πυκνός χρόνος» των πολιτικών εξελίξεων, είναι το κοινοβούλιο στην υπηρεσία του τεχνοκρατισμού, η μετατροπή της πολιτικής σε ένα κενό δοχείο που επιτρέπει σε εταίρους, θεσμούς, τρόικες, τετρατρόικες να περνούν όλα αυτά τα μέτρα που εξυπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντά τους (κάτι που ο Νόαμ Τσόμσκυ έχει τονίσει με τους πλέον σαφείς όρους ήδη από το 2011). Η ίδια διαδικασία μετατρέπει τους βουλευτές και τις κυβερνήσεις σε «middle men»· σε μεσάζοντες που κυριολεκτικά διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση. Το πώς θα δικαιολογηθεί αυτό στον λαό, είναι θέμα αφήγησης, κάθε ένας που αναλαμβάνει να αποποιηθεί τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα, διαλέγει και το αφήγημα που του ταιριάζει.

Οι Περιουσίες ΜΑΣ, το περιουσιακό τους



Στη ζωή μας τελευταία μπαίνουν καινούργιες λέξεις που αφορούν το Εθνικό μας θέμα και κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σαν λέξεις κλειδιά στο θέμα των περιουσιών συνεπώς και στο εδαφικό. Μοιάζουν με παραδοσιακές λέξεις της καθημερινότητας μας, αλλά έχουν μια εντελώς διαφορετική έννοια και πολυπλοκότητα, που μόνο οι ξένοι εφευρέτες αυτών γνωρίζουν τι θέλουν να πετύχουν εμπεδώνοντας τις στους δύο ηγέτες/Leaders.

Γλέζος: Η αλλοπρόσαλλη στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου

Γλέζος: Η αλλοπρόσαλλη στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου

Posted by netakias.com στο Αυγούστου 17, 2015
Γλέζος: Η αλλοπρόσαλλη στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου…«Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο kinisienergoipolites.blogspot.gr, και συνεχίζει:
«Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα το Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί, βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση.
Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.
Σταματήστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματήστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα.
Πριν να είναι πολύ αργά και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση.
Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

olympia.gr

ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Posted by Cassandra στο Αυγούστου 17, 2015
kokkinia-BLOKO-1944-2014 ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Σήμερα 17 Αυγούστου συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, όπως έμεινε στην Ιστορία η ημέρα που οι Γερμανοί μαζί με τους ντόπιους δοσίλογους εκτέλεσαν Ελληνες αγωνιστές στην μάντρα της Κοκκινιάς.

Ο κ.Παναγιώτης Στεφανίδης, τότε ήταν 13 ετών και εζησε όλες τις κακουχίες της γενιάς του, παιχνίδι τους ήταν το ρεσάλτο στα Γερμανικά καμιόνια για λίγο ψωμι και το Χωνί όταν έβγαιναν στις γειτονιές για να μεταδώσουν τα νέα..

Ας αφήσουμε να μας το διηγηθεί ο ίδιος.

Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα



Ο αντιπρόεδρος της Βουλής για τη συμφωνία Αθήνας-δανειστών.
Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα
Με πολύ βαριές εκφράσεις αναφέρθηκε στο τρίτο Μνημόνιο ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα “ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα”, το οποίο όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει! Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως “το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν πιο ήπιο”. Τόνισε, όμως, πως παρότι διαφωνεί εκτιμά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

Καλιφόρνια: Στην πτέρυγα γενικού πληθυσμού σκότωσαν τον πολιτικό κρατούμενο Hugo Pinell μετά από 46 χρόνια στην απομόνωση…





Ο Khatari Gaulden και ο Hugo Pinell καθισμένοι κάτω από τον ήλιο στην αυλή της φυλακής Σαν Κουέντιν το 1976 (φωτογραφία Kiilu Nyasha)


Τα κείμενα που μεταφράστηκαν παρακάτω προέρχονται από την εφημερίδα San Fransisco Bay View και αναφέρονται στη ζωή και την πρόσφατη δολοφονία του πολιτικού κρατουμένου Hugo Pinell που διαπράχθηκε στο προαύλιο της φυλακής New Folsom στις 12 Αυγούστου. Ο Hugo, οποίος πέρασε 46 χρόνια στην απομόνωση δολοφονήθηκε μετά την μεταφορά του στην πτέρυγα γενικού πληθυσμού της φυλακής. Αμέσως μετά το συμβάν προκλήθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε συγκρατούμενούς του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 κρατουμένων από τους οποίους ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Hugo Pinell αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων μέσα στις φυλακές και πάλεψε για φυλετική ενότητα και κατάργηση της απομόνωσης.
των Δρ. Willie και Mary Ratcliff

Πάνος Μάρκοβιτς 1925 – 2012


Πάνος Μάρκοβιτς
Ποδοσφαιριστής και προπονητής, από τις σημαντικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας, που δήλωσε επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου.
Ο Πάνος Μάρκοβιτς γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1925 στη Δράμα, αλλά  μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (1945-1951), με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας το 1948. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, με προτροπή του οραματιστή προέδρου της Δόξας Δράμας, Αντώνη Καστρινού, δημιουργού της μεγάλης ομάδας των «μαυραετών» τη δεκαετία του '50.
«… Όταν μου έγινε πρόταση από τη Δόξα Δράμας, ήδη παντρεμένος με ένα παιδί, είχα στρωμένη δουλειά ως μηχανουργός - μηχανικός και για να τους αποτρέψω, ζήτησα το εξωπραγματικό ποσό των δύο εκατομμυρίων δραχμών, όταν δεν υπήρχε καλοπληρωμένος προπονητής που να έπαιρνε πάνω από εξακόσιες χιλιάδες. Ζήτησα σπίτι και ασφάλιση. Όταν ήρθε θετική απάντηση, τότε το συζήτησα με τη γυναίκα μου τη Δήμητρα και εκείνη με στήριξε πραγματικά. Άλλαζα επάγγελμα, σε μια εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα…».  Σπούδασε προπονητική στην Ιταλία και σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε προπονητής της Δόξας Δράμας.
Ο Μάρκοβιτς εργάστηκε στους «μαυραετούς» από το 1952 ως το 1955 με νεαρούς παίκτες και ουσιαστικά δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '50 με τους αδελφούς Λουκανίδη, τον Παύλο Γρηγοριάδη, τον Αντώνη Γεωργιάδη, τον Βασίλη Ιωάννου κ.ά. Η Δόξα Δράμας έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που έπαιξε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Στις 23 Μαΐου 1954 ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 2-0, σε αγώνα που έγινε στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Δόξα Δράμας, ο Πάνος Μάρκοβιτς μετεκπαιδεύτηκε στις ονομαστές σχολές του Κονβερσάνο και της Κολωνίας.
Στη συνέχεια, ως τα μέσα της δεκαετίας του '60 δούλεψε στον Ηρακλή, στον Θερμαϊκό, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Πιερικό. Το 1966-1967 διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος σε δύο αγώνες. Με τη Φινλανδία 2-1 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης (16 Οκτωβρίου 1966) και στο φιλικό με τη Λιβύη 4-0 (15 Φεβρουαρίου 1967), μαζί με το Λάκη Πετρόπουλο. Αν και είχε συμβόλαιο με την ΕΠΟ, εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα, πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.
Στη συνέχεια εργάστηκε στον Εθνικό Πειραιά, στην Προοδευτική και τον ΑΠΟΕΛ (1972-1975). Με την ομάδα της Λευκωσίας κατέκτησε το νταμπλ στην Κύπρο το 1973 και την περίοδο 1973-1974 αγωνίστηκε στο ελλαδικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Κατάφερε να τερματίσει στη 13η θέση και να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που δεν υποβιβάστηκε αμέσως από την Α' Εθνική, όπως συνέβαινε μέχρι τότε. Τη διετία 1975-1976 επανήλθε στην ΕΠΟ ως τεχνικός διευθυντής.
Η επόμενη σπουδαία επιτυχία του Πάνου Μάρκοβιτς ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1979 με τον Πανιώνιο. Ανέλαβε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη μέση της σεζόν 1978-1979, κατάφερε να τη σώσει από τον υποβιβασμό και να της χαρίσει το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της. Στα προημιτελικά, ο Πανιώνιος απέκλεισε τον Άρη Θεσσαλονίκης, ανατρέποντας με το εντυπωσιακό 5-1 το 2-5 του «Χαριλάου» και στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό (νίκη με 2-1 στη Νέα Σμύρνη, ήττα με 3-2 στο Στάδιο Καραΐσκάκη). Στον τελικό της 9ης Ιουνίου 1979 στο Στάδιο Καραΐσκάκη νίκησε 3-1 την πρωταθλήτρια ΑΕΚ των Μπάγεβιτς, Μαύρου, Δομάζου και Νικολούδη.
Στον Πανιώνιο εργάστηκε άλλες δυο σεζόν, το 1981-1982 και το 1982-1983. Το 1983-1985 επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, με το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου το 1984, και στη συνέχεια σε διάφορες ομάδες ως το 2004 που εργάστηκε ξανά στον ΑΠΟΕΛ.
Ο Πάνος Μάρκοβιτς -ο «δάσκαλος», όπως τον αποκαλούσαν οι ποδοσφαιριστές του- πέθανε στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου 2012, σε ηλικία 87 ετών.

Προπονητική καριέρα

1952-1955: Δόξα Δράμας
1955-1957: Απόλλων Καλαμαριάς
1957-1959: Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης
1959-1960: Ηρακλής Θεσσαλονίκης
1960-1961: Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης
1962-1963: Απόλλων Καλαμαριάς
1963: Δόξα Δράμας
1965-1966: Εδεσσαϊκός
1966-1967: Εθνική Ελλάδος
1967-1969: Εθνικός Πειραιώς
1969-1970: Αίας Σαλαμίνας
1970-1971: Ολυμπιακός Χαλκίδας
1971-1972: Προοδευτική
1972-1975: ΑΠΟΕΛ
1975-1976: Ε.Π.Ο. (τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων)
1976-1977: Πανιώνιος
1977-1978: Πιερικός
1978-1979: Πανιώνιος
1979-1980: Παναχαϊκή
1980-1981: Δόξα Δράμας
1981-1983: Πανιώνιος
1983-1985: ΑΠΟΕΛ
1985-1986: Παναχαϊκή
1986-1987: Δόξα Δράμας
1987-1988: Παναχαϊκή
1988-1990: Καθηγητής σε σχολές ποδοσφαίρου
1990-1992: Ολυμπιακός Λευκωσίας
2004: ΑΠΟΕΛ

Ο πρώτος πεζός - θύμα των τεσσάρων τροχών


Ο πρώτος πεζός που έπεσε θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν μια γυναίκα, η 44χρονη αγγλίδα νοικοκυρά Μπρίτζετ Ντρίσκολ.
Η Ντρίσκολ βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με τη 16χρονη κόρη της Μέι για μια θρησκευτική τελετή. Στις 17 Αυγούστου 1896 κι ενώ προσπαθούσε να διασχίσει ένα δρόμο στην περιοχή του Κρίσταλ Πάλας μαζί με την κόρη της, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο Άρθουρ Έντσολ. Η Μπρίτζετ Ντρίσκολ με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι πέθανε επί τόπου, ενώ η κόρη της Μέι τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά επέζησε. Το αυτοκίνητο ανήκε στην εταιρεία «Anglo-French Motor Carriage Company», η οποία το χρησιμοποιούσε ως όχημα επιδείξεων.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 17 Αυγούστου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 105 Γεγονότα, 27 Γεννήσεις και 28 Θανάτους.

μ. Χ.
1833
Με βασιλικό διάταγμα απαγορεύεται η κυκλοφορία τουρκικών νομισμάτων στην Ελλάδα.
1896
Η ανακάλυψη χρυσού στην Αλάσκα προκαλεί κοσμοσυρροή από χρυσοθήρες.

Πασσαρώνα, η αρχαία πρωτεύουσα των Μολοσσών



pasarona

Γράφει ο Αθανάσιος Δέμος

Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας υπάρχει η τοποθεσία Εικονίσματα. Εκεί, παλαιότερα, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος κάθε χρόνο, ο λόφος γέμιζε από Γιαννιώτες που πήγαιναν να προσκυνήσουν στο ναό της Αγίας Τριάδος που υπάρχει εκεί.

Καθότανε στον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών, άπλωναν στην πρασινάδα τα τάπερ με τα φαγητά που έφεραν σε σακβουαγιάζ, έτρωγαν και έστηναν το χορό με τη συνοδεία δημοτικού συγκροτήματος (τακίμι), που πάντα υπήρχε εκεί αυτήν την ημέρα. Τώρα ξεχάστηκαν όλα αυτά…

Ο ρατσισμός είναι μια βρωμιά που ανακάλυψαν οι πλούσιοι για να την εφαρμόζουν οι φτωχοί…





Ο ιδιοκτήτης του πεντάστερου ξενοδοχείου θα κάνει τεμενάδες στον λεφτά αλβανό ή πακιστανό που θα πάει ως πελάτης στην επιχείρηση του.
Την ίδια στιγμή, έχει κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο και φέρεται σαν σε κατώτατο είδος στον αλβανό ή πακιστανό που απασχολεί στη λάντζα ή στους κήπους.
Η βιζιτού πολυτελείας που έχει εκπομπή στην τηλεόραση θα δεί όλες τις πόρτες να ανοίγουν, και ολα τα φλας να αστράφτουν στο διάβα της.

Εμβατήριο Ράκοτσι


Φέρεντς Ράκοτσι (αριστερά) - Φραντς Λιστ (δεξιά)Φέρεντς Ράκοτσι (αριστερά) - Φραντς Λιστ (δεξιά)
Λαϊκός πατριωτικός σκοπός, που αποτελεί τον ανεπίσημο ύμνο της Ουγγαρίας.
Το Εμβατήριο Ράκοτσι (Rákóczi-induló, Rákóczi Marsch) γράφτηκε αρχικά ως τραγούδι (Rákóczi-nóta) για να θρηνήσει την καταπίεση των Μαγυάρων από τους Αψβούργους και να καλέσει τον ούγγρο ευγενή Φέρεντς Ράκοτσι να απελευθερώσει την Ουγγαρία από τον Αυστριακό ζυγό. Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, γράφτηκε από κάποιον ανώνυμο ούγγρο γύρω στο 1730 και ήταν το αγαπημένο τραγούδι του Ράκοτσι, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή από έναν ξεχασμένο σήμερα ούγγρο συνθέτη, τον Μίκαελ Μπάρμα. Ο Φέρεντς Ράκοτσι (1676-1735) ηγήθηκε της αποτυχημένης εξέγερσης των Ούγγρων κατά των Αυστριακών (1703-1711) και σήμερα θεωρείται εθνικός ήρωας της Ουγγαρίας.

“Μπλόκο της Κοκκινιάς” 17/8/1944

Ο/Η Fanis Xouryas λέει:
“Μπλόκο της Κοκκινιάς” 17/8/1944 … Όταν οι ναζί εκδικούνται έναν λαό που αντιστέκεται… Φωτό και πλήρης ανάρτηση @ http://fb.me/46yVisZqo
AΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝ. ΘΑΝΑΤΟ-ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗ.
«Oι Γερμανοί μας αγαπάνε, είναι φίλοι μας» μας λένε οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Τότε και τώρα… Μας αγαπάνε όπως τότε… στην Κοκκινιά!

ιSIS Leader Abu Bakr Al-Baghdadi Sexually Abused American Hostage Kayla Mueller, Officials Say

PHOTO: Kayla Mueller is seen in this undated handout photo. Mueller was kidnapped in Syria in August 2013.
Auto Start: On | Off
Before her death earlier this year, American hostage Kayla Mueller was repeatedly raped by the top leader of ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, according to counter-terrorism officials.
Mueller's family confirmed to ABC News that government officials have told them that their daughter, who would have turned 27 today, was the victim of repeated sexual assaults by al-Baghdadi.
"We were told Kayla was tortured, that she was the property of al-Baghdadi. We were told that in June by the government," Kayla's parents, Carl and Marsha Mueller, told ABC News today.

71 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς…



Kokkinia-864x400_c
Ήταν κοντά 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944, όταν οι Γερμανοί με τους Έλληνες συνεργάτες τους – κουκουλοφόρους, ξεκίνησαν μια επιχείρηση που οδήγησε σε λουτρό αίματος με ομαδικές εκτελέσεις, εμπρησμούς και λεηλασίες σπιτιών.
Στις μέρες μας ήρθε να προστεθεί ένα στοιχείο που κάνει τραγικά επίκαιρο να θυμάται κανείς τις θηριωδίες των ναζί στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς εκεί που πάτησαν οι μπότες του Γ΄ Ράιχ, ακολούθησαν μερικές δεκαετίες μετά, τα στιλέτα του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, που στην περιοχή της Νίκαιας ξεδίπλωσε τη δράση του, με τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία του Π. Φύσσα στη γειτονική περιοχή του Κερατσινίου.

How the Air Force’s new No. 2 officer survived getting shot down over Serbia


Lt. Col. David Goldfein piloted his F-16CJ fighter jet over Serbia early May 2, 1999, the way he had been for months. The United States and its NATO allies had launched an air war in March against Slobodan Milosevic and his Serbian forces after a series of atrocities in the Balkans, and Goldfein was one of many pilots sent to strike back.

Islamophobia: Fact or Fiction?

  • Edward Said leaves us with the impression that all prejudice is only on the part of the West.
  • To the traditionally minded, news of such things as man-made laws based on objective evidence, free speech, equal justice under law, democracy, elections, freedom for women, freedom of religion and respect for the "other," and so on, may have come as a sort of horror. Despots recoiled from the very thought of democracy. Religious leaders fumed at secular education, the freedom to question and say what one liked, even about religion.
  • "It is the nature of Islam to dominate, not to be dominated; to impose its law on all nations and to extend its power to the entire planet." — Hasan al-Banna', Founder of the Muslim Brotherhood, 1928.
  • The vast amount of what is called "Islamophobia," however, is not that at all. Fair criticism is not phobic, responses to Islamic terrorism are reasonable reactions to violence.
  • Based on news reports of Muslims murdering other Muslims and killing Christians, there is, ironically, probably more Islamophobia among Muslims for each other than there is from Westerners toward Muslims. There is also probably more "Infidelophobia" by Muslims toward non-Muslims than by non-Muslims toward Muslims.
  • Again this year, the Organization of Islamic Cooperation held a conference calling for a universal blasphemy law -- legislation it has repeatedly tried to pass for over a decade, with the help of U.S, Secretary of State Hillary Clinton. The aim is not to protect other religions (about which Muslims blaspheme without cessation), but to block any criticism of Islam.
  • Sometimes it seems as if Islam ceases to be treated as just another religion and becomes a religion intolerant of all others and unduly protective of its own rights and privileges. In democratic states, Islam is evidently already the only religion that may not be criticized, even though criticism of religion has for centuries been a cornerstone of free speech and transparency that are essential elements in democracy. These freedoms really matter, yet not one Muslim country can claim to implement or protect them, especially freedom of religion.

Ποιος είναι ο «άτακτος» Αρμένιος μεγιστάνας που αγοράζει μετά μανίας ελληνικό χρέος


Το παρελθόν, το παρόν και οι υπολογισμοί του εκκεντρικού μεγαλοεπενδυτή

ΚΑΖΑΡΙΑΝ
Ο Πολ Καζάριαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, άφησε άφωνους άλλους μεγαλοεπενδυτές όταν από το 2012 άρχιζε να αγοράζει μετά μανίας ελληνικά ομόλογα.
Έχει έρθει πολλές φορές μυστικά στην Αθήνα για να συναντηθεί με επιφανείς Ελληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες, ενώ έχει κάνει διεθνή καμπάνια για το ελληνικό χρέος.
Ο 60χρόνος πρώην investment banker της Goldman Sachs, που κυκλοφορεί πάντα με τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά όρασης με τον χονδρό σκελετό, είναι αρμενικής καταγωγής χρηματιστής και φέρεται να έχει διασυνδέσεις σε Ινδία, Σιγκαπούρη και φυσικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την «εισβολή» του στην ελληνική αγορά ομολόγων προκάλεσε ποικίλα σχόλια στον διεθνή Τύπο αλλά και στον κύκλο των αναλυτών που προσπαθούν να καταλάβουν τις κινήσεις του.

Εμείς και το Ισραήλ

Εμείς και το Ισραήλ

16/8/15 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 17 εμφανίσεις
Εμείς και το Ισραήλ
Πάνος Τριγάζης
Κάποιοι στην Ελλάδα -ανάμεσά τους και αριστεροί- δεν θέλουν η χώρα μας να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, ούτε καν διπλωματικές σχέσεις. Oσοι εξ ημών υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ χαρακτηριζόμαστε “φιλοσιωνιστές”, αν και έχουμε λιώσει δεκάδες ζευγάρια παπούτσια διαδηλώνοντας κατά της πολιτικής του Ισραήλ, ιδιαίτερα κατά της παράνομης ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, κατά των εποικισμών και της συνεχιζόμενης κράτησης στις φυλακές του Ισραήλ χιλιάδων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και ο εκ των ηγετών της PLO Μαρουάν Μπαργκούτι. Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ισραήλ μας κατηγορεί για “αντισημιτισμό” για τη δράση μας αυτή.