Ετικέτες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Οι Περιουσίες ΜΑΣ, το περιουσιακό τους



Στη ζωή μας τελευταία μπαίνουν καινούργιες λέξεις που αφορούν το Εθνικό μας θέμα και κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σαν λέξεις κλειδιά στο θέμα των περιουσιών συνεπώς και στο εδαφικό. Μοιάζουν με παραδοσιακές λέξεις της καθημερινότητας μας, αλλά έχουν μια εντελώς διαφορετική έννοια και πολυπλοκότητα, που μόνο οι ξένοι εφευρέτες αυτών γνωρίζουν τι θέλουν να πετύχουν εμπεδώνοντας τις στους δύο ηγέτες/Leaders. Η πρώτη λέξη που προστέθηκε στο λεξιλόγιο μας είναι αυτή του Χρήστη. Μέχρι πολύ πρόσφατα γνωρίζαμε ότι η λέξη Χρήστης είναι ο νέος που παρασύρθηκε στα ναρκωτικά. Ακόμα και το κράτος, μέσω της Αστυνομικής Δύναμης αυτό επιβεβαίωνε με τις ανακοινώσεις της. Δηλαδή, άκουες ή διάβαζες στα ΜΜΕ «ότι συνελήφθη ο τάδε, Χρήστης ναρκωτικών και προσήχθη στο δικαστήριο όπου και κατηγορήθηκε.» Όμως τώρα, στη λέξη Χρήστης, αυτοί οι ξένοι που τάχα μου μας προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες, της έχουν προσδώσει μία άλλη έννοια.
Με αυτήν περιγράφουν και καλύπτουν τον σφετεριστή του πατρογονικού μας σπιτιού, της γης των γονιών και των προγόνων μας, που αυτός ο Χρήστης, έποικος και Τουρκοκύπριος, μας απειλεί σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο, ότι εαν παρουσιαστούμε μπροστά τους με τίτλους ιδιοκτησίας έχουν τα κυνηγετικά όπλα έτοιμα για να μας σκοτώσουν!!!!!!! Και έχουμε και τον δικό μας ηγέτη/Leader να συζητά με τον ηγέτη/Leader όλων των εποίκων και Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί, εμμέσως πλην σαφώς, την εξίσωση εμάς των νομίμων ιδιοκτητών με τους σφετεριστές μας. Τώρα πώς θα νιώθουμε ασφάλεια με αυτούς τους σφετεριστές που θέλουν πάση θυσία να καρπωθούν εφόρου ζωής το πλιάτσικο της εισβολής της Τουρκίας στην χώρα μας, μάλλον μόνον ο Θεός ξέρει.
Η δεύτερη λέξη που παρείσφρησε στην μάθηση μας είναι «το περιουσιακό». Μέχρι τώρα μιλούσαμε όλος ο κόσμος για την περιουσία των γονιών μας, την δική μας περιουσία, την περιουσία των χωριανών ή συμπολιτών μας εννοώντας το δικό μας σπίτι, το δικό μας επαγγελματικό χώρο, την δική μας γη. Με αυτή την καινούργια λέξη που πρόσθεσαν στο λεξιλόγιο μας, αυτοί οι ξένοι που τάχα μου μας προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες, αλλάζουν την όλη έννοια της λέξης. Η περιουσία που σκόπιμα έγινε περιουσιακό, αυτόματα έχασε την πραγματική της σημασίας, την νόμιμη ιδιοκτησία, και επιδέχεται άλλες ερμηνείες που βολεύουν τους ξένους και ντόπιους πωλητές της όποιας λύσης.
Με την χρήση του όρου περιουσιακό, αυτόματα εντάσσουν και τον λεγόμενο Χρήστη, τον ληστή και σφετεριστή στην διεκδίκηση του πατρογονικού σπιτιού και γης μας, με ισχυρές μάλιστα προοπτικές να προβαδίσει έναντι του νόμιμου ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί και από όσα διαβάζουμε και ακούμε στα Τουρκοκυπριακά και Ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στο θέμα των περιουσιών. Βέβαια, οι περιουσίες είναι συνδεμένες με το εδαφικό που θα απασχολήσει τις διαπραγματεύσεις σε κατοπινό στάδιο. Αν και οι δύο ηγέτς/Leaders έχουν θεωρητικά συμφωνήσει στο δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας, εδώ λέω εγώ, λείπει και η βασικότερη λέξη ,ΝΟΜΙΜΗ ατομική ιδιοκτησία.
Το χειρότερο δε, είναι ότι αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι το θέμα των περιουσιών θα το χειριστεί ο κάθε ιδιοκτήτης ατομικά, σε μια επιτροπή που θα συσταθεί φίφτη φίφτη, όπως λένε και οι Εγγλέζοι εμπνευστές της ιδέας, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι ή και Έποικοι, εφόσον θα τους νομιμοποιήσει ο ηγέτης/Leader μας αφού έχει αποδεχθεί τις συγκλίσεις Χριστόφια- Ταλάτ που κατέγραψε ο Ντάουνερ. Και αν δεν συμφωνούν λέει στην επιτροπή των φίφτη φίφτη τότε θα καλούμε ένα ξένο, να παίζει περίπου κορώνα γράμματα ποιος θα κερδίσει, ο νόμιμος ιδιοκτήτης ή ο Χρήστης σφετεριστής. Και όλα αυτά μετά από μια πιθανή λύση, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι κακό θα γίνει.
Τελικά κανένας από τους τελευταίους δύο διαπραγματευτές μας δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την Τουρκική πολιτική για την Κύπρο, όπως είναι καταγραμμένη από τον Τούρκο καθηγητή Νιχάτ Ερίμ το 1956. Και ούτε εμείς οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε εάν ο νυν διαπραγματευτής και Leader μας προασπίζεται σωστά τα δίκαια των προσφύγων και συνεπώς της χώρας μας. Μόνο στο θέμα των περιουσιών είναι εμφανές ότι πρόκειται για θνησιγενείς καταστάσεις που θα απορριφθούν από τον Κυπριακό Λαό που δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δίκαια ούτε για την πατρώα γη ούτε και για την εθνική του επιβίωση.
Πέτρος Ασσιώτης
Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου,
Συμμαχίας Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου