Ετικέτες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νεοφιλελέρας Υπουργός προτείνει την αποστολή των νέων Ανέργων σε Στρατόπεδα Εργασία; (βίντεο)


Thatcher-and-Reagon
Νεοφιλελεύθερος. Υπουργός προτείνει στρατόπεδα συγκέντρωσης Ανέργων και περικοπή επιδομάτων για να μην τους στερούμε την δυνατότητα να εργαστούν ή να πεθανουν 

Matt Hancock (Υπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο) αναφέρει ότι το σχέδιο του για άτομα που αναζητούν εργασία μεταξύ 18 και 21 να τοποθετούνται σε»εντατικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων» δεν είναι μια μορφή τιμωρίας


Ο υπουργός Matt Hancock  αρνήθηκε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει τους νέους ανέργους σε στρατόπεδα εργασίας για να τους προετοιμάσει για την εργασία,  ήταν μια μορφή τιμωρίας.
Αλλά αμέσως παραδέχθηκε ότι θα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης

«Δεν προκειται να τιμωρηθεί κανείς, γιατί κανείς από αυτούς που κάνει το σωστό και παίζει με τους κανόνες, δεν θα χάσει τα οφέλη του», δήλωσε στο πρόγραμμα του BBC Radio 4 σήμερα Δευτέρα.
Αλλα δεν μας λεει γι αυτούς που δεν θέλουν να παίξουν τους κανόνες του Νεοφιλελευθερισμου τι του περιμένει.
«Στην πραγματικότητα, αυτό είναι για να δοθεί μεγαλύτερη στήριξη στους νέους.»
Αυτό το ανώτερο στέλοχος των Συντηρητικών, ο οποίος ηγείται κερδίσουν της ειδικής ομάδας του Ντέιβιντ Κάμερον, θα καθορίζει τα σχέδια για τους αναζητούντες εργασία ηλικίας μεταξύ 18 και 21 να τοποθετηθουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων εντός των πρώτων τριών εβδομάδων υποβολή αίτησης τους
Απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση, ένας εκπρόσωπος για την εκστρατεία του Corbyn είπε: «Αυτό είναι μια άλλη τιμωρητική στροφή από την παρούσα συντηρητική κυβέρνηση που αποτυγχάνει στους νέους. Έχουν μειώσει περαιτέρω τις θέσεις εκπαίδευσης, οδηγούν ένα τιμωρητικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που απέτυχε να μειώσει την ανεργία των νέων, και αυξησαν τα πανεπιστημιακά δίδακτρα και αφαιρεσαν τις επιδοτήσεις.
«Δεδομένου ότι μείωσε τις ευκαιρίες για τους νέους να κερδίσουν ή να μάθουν, αυτή η κυβέρνηση κατηγορεί τους νέους και αντι να αντιμετώπισει την αιτία των πραγματικών προβλημάτων. Προτείνει περισσότερεους ελεύθερους κανονες εργασίας από τους νέους με λιγότερα δικαιώματα»
Επιμένοντας ο Χάνκοκ κατηγόρησε το κοινωνικό κράτος λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι ειναι μέρος μιας «κουλτούρας πρόνοιας που είναι ενσωματωμένο σε μερικές από τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Βρετανίας».
Είπε: «Με τη συνεργασία με την κυβερνηση  κάθε νέος άνθρωπος πρέπει να εργάζεται ή να καταρτίζεται, ανοίγοντας τρία εκατομμύρια περισσότερες θέσεις μαθητείας, επέκταση της πρακτικής άσκησης και να διασφαλίσουμε ότι μια ζωή με οφέλη δεν είναι απλώς μια επιλογή, θέλουμε να τελειώσει η εξάρτηση από την πρόνοια για τα καλά, έτσι εξάρτηση από την πρόνοια δεν θα περάσει από γενιά σε γενιά»
«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να τερματιστεί η μακροχρόνια ανεργία των νέων και την οικοδόμηση μιας χώρας για τους εργαζόμενους, όπου κανείς δεν ορίζεται από τη γέννηση και ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.»
ΔΗΛΑΔΗ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΙΣ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Η ιδέα των στρατοπέδων εκκίνησης για τους νέους χωρίς απασχόληση δεν είναι κάτι καινούργιο. Το Συντηρητικό κόμμα προηγουμένως το πρότεινε το 2008, όταν ο τότε εκπρόσωπος κοινωνικής πρόνοιας Chris Grayling ανακοίνωσε ότι το κόμμα θέλησε να «καταργήσει την καταβολή του επιδόματος για κάθε αρτιμελείς πρόσωπο κάτω των 21 ετών που είναι άνεργοι για περισσότερο από τρεις μήνες».

http://www.theguardian.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου