Ετικέτες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πως η Monsanto και άλλοι κολοσσοί ελέγχουν την παραγωγή

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Πως η Monsanto και άλλοι κολοσσοί ελέγχουν την παραγωγή


patent_pending
.Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία

H νέα μετανάστευση των Ελλήνων

H νέα μετανάστευση των Ελλήνων

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 19, 2012
Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα των Ελλήνων; Ποιοι λόγοι οδηγούν σήμερα τους Έλληνες στο εξωτερικό και ποιο είναι το σύγχρονο προφίλ των Ελλήνων μεταναστών; Μια συζήτηση για το φαινόμενο της μετανάστευσης των Ελλήνων που έχει κλιμακωθεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Έγκριτοι….

πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα συνομιλούν με το κοινό διερευνώντας το νέο ρεύμα μετανάστευσης των Ελλήνων, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012.

Les naufragés de la Grèce

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Les naufragés de la Grèce

Christine Monin 
Bateaux à l’abandon, ouvriers sans emploi, activité réduite au minimum… c’est le nouveau visage de la Grèce. Ancien fleuron de l’économie, le chantier naval de Perama, dans la banlieue d’Athènes, est un symbole de la crise.



À la nuit tombée, des silhouettes se faufilent jusqu’aux navires abandonnés : hommes sans visage, sans travail et sans toit, en quête d’un abri pour dormir. Ils sont plusieurs dizaines d’anciens employés du chantier naval ou simples sans-abri à hanter les quais de Perama, situé dans la banlieue d’Athènes.

Σχέδιο για σήραγγα μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών

Σχέδιο για σήραγγα μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών

Το σχέδιο "InterBering", με το ονόμα του στενού μεταξύ της Αλάσκας (ΗΠΑ) και της Σιβηρίας (Ρωσία), θα πρέπει να βγει σύντομα στο προσκήνιο
Ραντεβού σε 20 χρόνια. Το σχέδιο "InterBering", με το όνομα του στενού μεταξύ της Αλάσκας (ΗΠΑ) και της Σιβηρίας (Ρωσία), θα πρέπει να εισέλθει σύντομα σε καλή (σιδηρο)τροχιά.
Ένα πολύ σοβαρό σχέδιο έργου της Ρωσικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων, μία σιδηροδρομική σήραγγα άνω των 100 χιλιομέτρων, το διπλάσιο της σήραγγας της Μάγχης, θα μπορούσε να εγκαινιαστεί το 2032. Η τελική απόφαση για αυτό το σχέδιο θα πρέπει να ληφθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Συνολικό κόστος του έργου: 100 δισ. δολάρια.

Ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα!

Ο πρώτος Έλληνας που θα πάει στο διάστημα!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Απριλίου 17, 2012
Μεσσήνιος, πρώην κάτοικος Μελβούρνης, πρώην μπουζουξής και νυν πολυεκατομμυριούχος ο Νίκος Χαλικόπουλος φιλοδοξεί πως…
θα είναι ο πρώτος ομογενής τουρίστας του Διαστήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει για… ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε.