Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Τι γνωρίζουν οι Ρώσοι επιστήμονες για τα φάρμακα κατά του καρκίνου;


Γιούλια Γκούτοβα
Σε δεκάδες εργαστήρια στη Ρωσία γίνονται έρευνες για φάρμακα κατά του καρκίνου και το καθένα από αυτά έχει τα μυστικά του. Η RBTH ρώτησε επιστήμονες για τις προοπτικές των ερευνών και για την κατάσταση στην αγορά φαρμάκων.

ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)


Πρόγραμμα στρατιωτικής ενίσχυσης των αρκτικών συνόρων της Ρωσίας

Ανέτοιμη για έναν πιθανό πόλεμο στην Αρκτική είναι η Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας. Η Ρωσία, που στο μεγαλύτερο τμήμα της συνορεύει με την Αρκτική, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί γρήγορα σε μια ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά σε έκθεσή του σχετικά με την εκτίμηση των κινδύνων για τα οικονομικά συμφέροντα στον Βορρά το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόγραμμα ενίσχυσης και ανάπτυξης
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα, τα ρωσικά σημεία ελέγχου στον Βορρά δεν επαρκούν, ενώ οι στρατιώτες δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενη μάχη υπό τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Πάντως η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των αρκτικών περιοχών μέχρι το 2020, στο οποίο εντάσσεται η ουσιαστική ανάπτυξη των στρατιωτικών μονάδων για την προστασία των πολιτικών και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το ένα πέμπτο του εδάφους της Ρωσίας βρίσκεται στην Αρκτική, μόνο το 1,6% του πληθυσμού της κατοικεί σ’ αυτήν την περιοχή. Οπως αναφέρει η έκθεση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, η μείωση των κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των αυτόχθονων πληθυσμών, η κλιματική αλλαγή και οι πιθανές περιβαλλοντικές ζημιές «απειλούν», μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της Αρκτικής.
Πηγή: RIA Novosti
============================================================================================================================================================================================

Η επιστημονική μάχη πίσω από την γεωπολιτική στην Αρκτική

Η Αρκτική έχει χαρακτηριστεί ως το νέο Ελντοράντο των φυσικών πόρων, και η Ρωσία θα παρουσιάσει στον ΟΗΕ νέα επιστημονικά επιχειρήματα, για να αποδείξει τα κυριαρχικά δικαιώματά της εκεί.
Λεοπόλντ Λομπκόβσκι
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, οι χώρες μπορούν να επεκτείνουν το όριο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των 200 ναυτικών μιλίων, εφόσον αποδείξουν ότι τα διάφορα υποθαλάσσια υψώματα και ράχες που διεκδικούν έχουν σχέση με την ηπειρωτική χώρα. Ότι στην πραγματικότητα δηλαδή, αποτελούν τη φυσική συνέχεια της ηπείρου.
Αλλά και αυτό το όριο, έχει τους δικούς του περιορισμούς. Η αύξηση του ορίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150 μίλια. Δηλαδή, αν η Ρωσία αποδείξει ότι οι υποθαλάσσιες ράχες, Λομονόσοφ και Μεντελέγιεφ που διεκδικεί, είναι η φυσική συνέχεια της ηπείρου, τότε μπορούμε να αυξήσουμε το εξωτερικό όριο της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας κατά 150 ν.μ από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της χωρικής θάλασσας. Όχι όμως περισσότερο.
Ωστόσο, υπάρχει εξαίρεση στη διάταξη αυτή, που επιτρέπει την υπέρβαση του εξωτερικού ορίου των 350 ν.μ. Για να ισχύσει όμως αυτή η οριοθέτηση, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι η ίδια η ηπειρωτική πλάκα εισέρχεται στον Ωκεανό. Τότε, η Ρωσία θα μπορεί να «διευρυνθεί» όχι μόνο με τις υποθαλάσσιες οροσειρές, Λομονόσοφ και Μεντελέγιεφ, αλλά και στα μεταξύ των μεσοωκεάνειων ραχών, τη λεκάνη Ποντβόντνικοφ και τμήμα της λεκάνης Μακάροφ. Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους αντιπάλους μας, και πρωτίστως τους αμερικανούς επιστήμονες, για τη θέση μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον περιορισμό των 350 ν. μιλίων και να διεκδικήσουμε μια πολύ μεγάλη έκταση, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Το «όπλο» της Πληροφορικής
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι οι υποθαλάσσιες ράχες δεν αποτελούν τη φυσική συνέχεια της ηπείρου. Τα υψώματα, έχουν προκύψει με εντελώς ξεχωριστό τρόπο  –ανεξάρτητα- μέσα στον Ωκεανό. Πώς; Για παράδειγμα, με την ανάδυση του καυτού πετρώματος σε «στήλες» μέσα από τον μανδύα της γης, όπως όταν εκτοξεύεται το μάγμα από τα ηφαίστεια. Φυσικά, ο βέλτιστος τρόπος αξιολόγησης του ενός ή του άλλου σεναρίου, θα ήταν αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε  δεδομένα σχετικά με τη σύνθεση της ύλης της ηπείρου και των υποθαλάσσιων αυτών υψωμάτων. Αλλά για να γίνει σωστά αυτό, θα πρέπει να προβούμε σε περίπλοκες και κοστοβόρες εργασίες, όπως για παράδειγμα, η εκτέλεση εργασιών διάνοιξης του πυθμένα σε βάθος πολλών χιλιομέτρων. Σε τόσο μεγάλες δαπάνες, προς το παρόν, κανείς δεν θέλει να προχωρήσει.
Όσον αφορά στις πολύ φθηνότερες γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες, τα αποτελέσματα των μελετών μπορεί να εξηγηθούν με διττό τρόπο. Και μπορούν εύκολα να αμφισβητηθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας αποτελεσματικός τρόπος στη «μάχη» με τους αντιπάλους, είναι η επιστήμη της «κυβερνητικής». Η δημιουργία ενός ρεαλιστικού μοντέλου της γεωλογικής εξέλιξης της περιοχής της Αρκτικής, το οποίο να εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε η παγωμένη ήπειρος, για παράδειγμα, τα τελευταία 150 εκατομμύρια χρόνια. Το μοντέλο παρουσιάζει ποιά τμήματα του φλοιού και πώς «έφτασαν» στην πολική περιοχή και πως  έγινε η μετακίνηση της λιθόσφαιρας. Επίσης, που οι λιθοσφαιρικές πλάκες αποκλίνουν η μία απ’ την άλλη και που, αντίθετα, οι τεκτονικές πλάκες συγκλίνουν.
Η επιστήμη, «εργαλείο» της διπλωματίας
Το 2010, με πρωτοβουλία του ακαδημαϊκού Ν.Λαβερόφ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη χρήση του υπεδάφους, «Rosnedra», πρότεινε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών την ενεργό συμμετοχή της στη διαδικασία της προετοιμασίας του φακέλου της Ρωσίας προς την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι ερευνητές της ΡΑΕ έπρεπε να δημιουργήσουν το μοντέλο της γεωλογικής εξέλιξης της περιοχής της Αρκτικής.
Το μοντέλο δείχνει ότι 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, στις πολικές περιοχές της Γης υπήρχε η ήπειρος Arctida, η οποία εκτείνονταν μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Η Arctida στη συνέχεια, άρχισε να διασπάται και το ανατολικό τμήμα της, που περιελάμβανε τα ηπειρωτικά τεμάχη της Αλάσκας, της Τσουκότκα και τα νησιά Νοβοσιμπίρσκ. Ετσι, αποσπάστηκε από το καναδικό τμήμα και η πλάκα, περιστρεφόμενη αριστερόστροφα, άρχισε να πλησιάζει τη Σιβηρία, με την οποία τελικά συγκρούστηκε, ‘κλείνοντας’ τον Νότιο-Ανιούσκι Ωκεανό. Σαν αποτέλεσμα, στη θέση του «αποκολλημένου» ανατολικού κομματιού της Arctida στο διάστημα από 150 έως 120 εκατομμύρια χρόνια πριν, σχηματίστηκε η καναδική λεκάνη.
Αλλά η ιστορία της διάσπασης της Arctida δεν τελειώνει εκεί. Το κύριο «σώμα» της, ή μάλλον η λιθόσφαιρα στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της ηπείρου, άρχισε να απλώνεται προς τα δυτικά – βορειοδυτικά. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι και τις δικές μας μέρες. Σαν αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, από την αρχαία Arctida έμεινε μόνο το κεντρικό της τμήμα, το οποίο είναι σαν ένα είδος γέφυρας μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Η «γεωλογική γέφυρα», αποτελείται από την υποθαλάσσια ράχη Λομονόσοφ, τα υψώματα Μεντελέγιεφ και Άλφα και τις λεκάνες Ποντβόντνικοφ και Μακάροφ, που βρίσκονται ανάμεσά τους.
Η τεκτονική των πλακών
Το ρωσικό μοντέλο βασίζεται σε μια τεράστια ποσότητα γεωλογικών και γεωφυσικών δεδομένων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια πολυετών ερευνών που διεξήγαγαν στην Αρκτική, ρώσοι και ξένοι επιστήμονες. Στην αρχή, έπρεπε να κατανοηθεί ο μηχανισμός που ελέγχει την κίνηση των τεκτονικών (λιθοσφαιρικών) πλακών και των «μπλοκ» του φλοιού της Γης στην περιοχή της Αρκτικής.
Εδώ, το βασικότερο ρόλο διαδραμάτισαν τα δεδομένα της σεισμικής τομογραφίας της Γης. Με βάση όλα τα ανωτέρω, κατασκευάστηκε το μοντέλο της γεωλογικής εξέλιξης της περιοχής. Η πλάκα του Ειρηνικού βυθίζεται στο μανδύα. Το υλικό της πλάκας σταδιακά λιώνει, και, έχοντας φτάσει σε βάθος περίπου 670 χιλιομέτρων, ρέει οριζόντια και ολισθαίνει αρκετά κάτω από την ήπειρο. Στη συνέχεια, η ύλη ανυψώνεται και ρέει αντίστροφα, προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, δημιουργώντας τα λεγόμενα θερμικά ρεύματα μεταφοράς (convection cells) στον μανδύα.
Ο μηχανισμός αυτός της κίνησης στο εσωτερικό της γήϊνης μάζας, είναι ο πρωτογενής παράγοντας της ύπαρξης της τεκτονικής των πλακών και της μακράς ιστορίας της κίνησης και των μεταβολών του στερεού φλοιού του πλανήτη. Λόγω αυτών των μεταφορικών ρευμάτων, αποκολλήθηκε το ανατολικό τμήμα της Arctida από την βορειοαμερικανική ήπειρο πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια. Όταν το ίδιο τμήμα ολίσθησε προς τη Σιβηρία, το ρεύμα δεν αποσβέστηκε, αλλά άλλαξε κατεύθυνση. Στην αρχή, «τράβηξε» την Arctida σε κατεύθυνση που οδήγησε στο διαχωρισμό της ράχης Λομονόσοφ από τη θάλασσα του Μπάρεντς και τη δημιουργία, 50 εκατομμύρια χρόνια πριν, της Ευρασιατικής ωκεάνιας λεκάνης.
Σαν αποτέλεσμα των τεκτονικών γεγονότων στο κεντρικό τμήμα του Αρκτικού Ωκεανού, έχει σχηματιστεί ένα μεγάλο τμήμα –υπολειμματικό της αρχαίας ηπείρου Arctida- με τη μορφή μιας υποβρύχιας τεκτονικής γέφυρας, που συμπεριλαμβάνει τις ράχες Λομονόσοφ, Μεντελέγιεφ και Άλφα και τις υποθαλάσσιες λεκάνες Ποντβόντνικοφ και Μακάροφ. Η γέφυρα που διέρχεται από το Βόρειο Πόλο, συνδέει τα ηπειρωτικά περιθώρια της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής. Αυτή είναι εν συντομία, η επιστημονική τεκμηρίωση για τη σημαντική επέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας στην Αρκτική.
Οι ωφελημένοι
Το μοντέλο αυτό δουλεύει υπέρ της Ρωσίας, του Καναδά και της Δανίας. Σε αυτή την περίπτωση οι τρεις χώρες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι. Το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι παίκτες, είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, οι υπόλοιπες χώρες δεν θα το στηρίξουν. Τις ίδιες, δεν τις συμφέρει η αλλαγή του status quo με την επακόλουθη διαίρεση της Αρκτικής από τα κράτη που συνορεύουν με την βόρεια παγωμένη ήπειρο.
Στην πραγματικότητα, η εξέταση της εξέλιξης της Αρκτικής μέσα από το ρωσικό μοντέλο, θα πρέπει να είναι στόχος όλης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Και επί της ουσίας, αυτή είναι που θα έχει τον τελευταίο λόγο. Η Ρωσία, ετοιμάζεται να υποβάλει μέσα στο 2014 τη σχετική αίτηση στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα όρια της υφαλοκρηπίδας.
 Συντονιστής του έργου για τα όρια της υφαλοκρηπίδας στην Αρκτική, αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (ΡΑΕ), αντεπιστέλλων μέλος της ΡΑΕ
 Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rg.ru
Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΩΡΑ

Αποστολή Πηνελόπη Gandhi: Η ιερή τέχνη της υφαντικής στην Κρήτη


Ειδική εκδήλωση για την έναρξη : Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00
Διάρκεια: μέχρι 29 Δεκεμβρίου 2013
Ομιλίες: Κάθε Σάββατο, ώρα 18:30 & Κυριακή, ώρα 12:30
(εκτός 16 & 17.11.2013)
Μουσείο Μπενάκη | Κεντρικό Κτήριο
Κουμπάρη 1, Αθήνα
Φωτογραφίες στο dazwork.com/benaki
Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει με αφορμή τους επίσημους εορτασμούς των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, την «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi - η Ιερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη» με σειρά εκδηλώσεων.
Η Αποστολή αυτή αποτελεί καινοτόμο, εθελοντική, μη επιχορηγούμενη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου των Ορέων της Κρήτης. Έχει ως μέλημά τη διάσωση και την αναβίωση της ιερής τέχνης της Υφαντικής στην Κρήτη, στόχο τη μετάδοση της από τις τελευταίες μυημένες υφάντριες στη νεότερη γενιά και σκοπό τη συγκρότηση οικονομίας μικρής κλίμακας, μεγάλης αξίας.
Υφάντριες από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης έρχονται στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη και, κατά τις ώρες λειτουργίας του, αναβιώνουν την «ανυφαντική» τέχνη.

Η καθηγήτρια Μασάκο Κίντο θα γίνει Επίτιμος Δημότης για το έργο της στην Ιερά Μονή Φανερωμένης του νησιού

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20.00 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οργανώνουν στο μουσείο εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του καθολικού της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Η κρυφή τραγωδία των εξισλαμισθέντων Αρμενίων


Συχνά υποχρεούνται να κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα
undefined
Διαδηλωτές κρατούν πορτρέτο του τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που ως τη δολοφονία του το 2007 ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα των Κρυφοαρμενίων
Τσάβαλος Κωνσταντίνος 
Οι εξισλαμισθέντες Αρμένιοι της Τουρκίας και οι σημερινοί απόγονοί τους βίωσαν και βιώνουν μια διπλή τραγωδία: εκείνη της γενοκτονίας του 1915 – 1917 και εκείνη της αλλοίωσης της ταυτότητάς τους.

“H Παλαιά Διαθήκη δεν είναι Εβραϊκή υπόθεση”.1 Vote

ΠΑΤΗΡ_ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
π. Γεώργιος Μεταλληνός – Χριστιανισμὸς καὶ Παλαιὰ Διαθήκη

Οἱ ἀρχαιολάτρες τῆς ἐποχῆς μας καὶ ταυτόχρονα, συνεχιστὲς τοῦ τεμαχισμοῦ τῆς ἱστορικῆς μας σάρκας – καὶ γι᾿ αὐτὸ (ἀκούσιοι ἴσως) ὑπονομευτὲς τῆς ἑλληνικῆς συνοχῆς καὶ συνέχειας – καὶ ὅταν δὲν ἀπορρίπτουν τὸ Χριστιανισμὸ (Ὀρθοδοξία), πολεμοῦν ἀδυσώπητα τὴν Παλαιὰ Διαθήκη. Κατεχόμενοι ἀπὸ ἕνα ἄκρατο ἀντισημιτισμό, βλέπουν τὴν Π.Δ. ὡς Ἰουδαϊκὸ στοιχεῖο καὶ τὸ ἀπορρίπτουν «ἄνευ ἐτέρου». Πρέπει δὲ νὰ λεχθεῖ ὅτι ὁ Ὀρθόδοξος Ἕλληνας δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ἀντισημίτης, ὅπως δὲν εἶναι ἀντιβρεττανός, ἀντιαμερικανός, ἀντιρῶσσος, κ.ο.κ. τὰ κριτήρια τοῦ Ὀρθόδοξου Ἕλληνος εἶναι πνευματικὰ καὶ ὄχι φυλετικὰ ἢ πολιτικά. Ἔτσι, ὅταν ὁ Ἱ. Χρυσόστομος γράφει τοὺς «κατὰ Ἰουδαίων» Λόγους του, δὲν ἐνεργεῖ ὡς ἀντισημίτης, ἀλλὰ ἐλέγχει τὰ ἀτοπήματα τοῦ Ἑβραϊσμοῦ καὶ τὴν συνήθως ἐπιθετική του στάση ἔναντι τοῦ Χριστιανισμοῦ. Αὐτὴ τὴν στάσῃ ἐνσαρκώνει μέχρι σήμερα τὸ πνεῦμα τοῦ (συνεχιζόμενου) φαρισαϊσμοῦ, ποὺ ἐδίωξε – καὶ διώκει – τὸν Χριστὸ καὶ τοὺς Ἁγίους του ὡς Διεθνὴς Σιωνισμός.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙОΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ…ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.


Εκτός από τα διόδια του Μπαλτάκου το ελληνικό δημόσιο πληρώνει και τα διόδια του Βαρτζόπουλου, ΓΓ Συντονισμού της τεμπελιάς ου Μαξίμου.
Δεν είναι τόσο το ύψος αυτών των δαπανών.

Μπλόκαραν πλοίο με 20.000 Καλάσνικοφ και σφαίρεςundefined
Πλοίο φορτωμένο με πολεμικά τυφέκια και χιλιάδες σφαίρες σταμάτησαν ανοιχτά της Σύμης οι άνδρες της ακτοφυλακής σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτηγό πλοίο μετέφερε 20.000 Καλάσνικοφ και πάρα πολλές σφαίρες, ενώ ο καπετάνιος του δήλωσε πως είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και είχε προορισμό τη Λιβύη. Ωστόσο η ηλεκτρονικά καταγεγραμμένη πορεία του δείχνει πως το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία και πιθανότατα είχε προορισμό τη Συρία.
Στο πλοίο υπήρχαν παραστατικά όμως δεν υπάρχει η σχετική άδεια μεταφοράς οπλισμού με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον δεσμευμένο στο λιμάνι της Ρόδου.
Πηγή :  megatv.com

Economist: Μεγάλη Βρετανία ή Μικρή Αγγλία;


 newego_LARGE_t_1101_54270979_type12713Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Μπροστά στο δίλημμα «εσωστρέφεια και απομόνωση ή εξωστρέφεια» βρίσκεται η Βρετανία, το μέλλον της οποίας είναι πιο αβέβαιο απ’ ότι εδώ και δεκαετίες, υποστηρίζει στο βασικό του άρθρο ο Economist, επισημαίνοντας ότι με τον ευρωσκεπτικισμό να κερδίζει έδαφος, η Βρετανία, μπορεί να καταλήξει πιο μικρή, πιο εσωστρεφής, με εξασθενημένο αντίκτυπο στον κόσμο και πιθανώς με κατακερματισμένη την πολιτική της σκηνή.

Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣ – ΕΣ! Αλλά εάν ρωτήσετε “τον κόσμο” θα σας πουν πως οι Έλληνες είναι “ναζί”.-


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2013

20131109-194519.jpg Όπως πριν από λίγα χρόνια, οι Σέρβοι ήταν “φασίστες”. Έτσι, για να καταλάβουμε πως προετοιμάζονται οι γενοκτονίες, από τους ίδιους
που τις ετοίμαζαν πάντα. Ας προσέχουν λοιπόν και οι ντόπιοι χρήσιμοι ηλίθιοι,που δίνουν απλόχερα αφορμές. Αρκούν οι συνειδητοί προδότες…


Το Ιράκ παρέλαβε τα πρώτα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα Mi - 35


undefined
Τα πρώτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής Mi - 35  παρέλαβε το Ιράκ στα πλαίσια της συμφωνίας για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού πολλών δις από τη Ρωσία και την κρατική βιομηχανία όπλων Rosoboronexport.
Ο Βουλευτής της κόμματος της Ιρακινής Κυβέρνησης Αμπας Αλ-Βαγιάτι δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti  πως το Ιράκ αναμένει 40 στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου 40 Mi - 35 και Mi - 28NE μέχρι το τέλος του έτους, ενώ φωτογραφίες των ελικοπτέρων «ανέβασε» στη σελίδα του στο facebook ο ιρακινός ηγέτης  Νούρι Αλ – Μαλίκι!