Ετικέτες

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Το Ιράκ παρέλαβε τα πρώτα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα Mi - 35


undefined
Τα πρώτα τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής Mi - 35  παρέλαβε το Ιράκ στα πλαίσια της συμφωνίας για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού πολλών δις από τη Ρωσία και την κρατική βιομηχανία όπλων Rosoboronexport.
Ο Βουλευτής της κόμματος της Ιρακινής Κυβέρνησης Αμπας Αλ-Βαγιάτι δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti  πως το Ιράκ αναμένει 40 στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου 40 Mi - 35 και Mi - 28NE μέχρι το τέλος του έτους, ενώ φωτογραφίες των ελικοπτέρων «ανέβασε» στη σελίδα του στο facebook ο ιρακινός ηγέτης  Νούρι Αλ – Μαλίκι!
Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει δηλώσει πως θα χρησιμοποιήσει τον προηγμένης τεχνολογίας στρατιωτικό εξοπλισμό για την ενίσχυση των συνόρων του αλλά και σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ρωσία έχει δεσμευθεί επίσης να παραδώσει 48 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα 48 Pantsir - S1 αλλά και μονοθέσια στρατιωτικά ελικόπτερα μάχης  Ka – 52 στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας Ρωσίας – Ιράκ στον τομέα της Αμυνας και της Τεχνολογίας, ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπεγράφη το 2012.
Η ρωσο-ιρακινή συμφωνία πώλησης όπλων είχε αμφισβητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, μετά από δημοσιεύματα για υποψίες διαφθοράς. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο γενικός διευθυντής της κρατικής  βιομηχανίας όπλων Rosoboronexport, Ανατόλι Ισιγιάκιν είχε αρνηθεί κάθε φήμη για ακύρωση της σύμβασης, τονίζοντας πως «απλά η συμφωνία δεν έχει ακόμα τεθεί σε ισχύ».
Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου