Ετικέτες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μπουμπαλάνδη, το δυστοπικό σενάριο της Ευρώπης


undefined
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το Γερμανικό Ζήτημα είναι πάλι επίκαιρο. Για άλλη μια φορά η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από την μπότα της γερμανικής ωμότητας που εκδηλώνεται, προς το παρόν, με οικονομικές μεθόδους. Οι πρώτοι που προείδαν τον σημερινό κίνδυνο ήταν, φυσικά, οι Βρετανοί πριν ακόμα από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών και την Συνθήκη του Μάαστριχτ. Τα λονδρέζικα φύλλα, όπως ο Spectator και η Daily Mail, κραύγαζαν από τότε, δικαιολογημένα, όπως αποδείχθηκε, ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται σαν τα «τσομπανόσκυλα» της Ευρώπης και η Ε.Ε. γίνεται μια «γερμανική ληστοφωλιά». Η τότε πρωθυπουργός τους, Μάργκαρετ Θάτσερ, σε αντίθεση με τους Μιτεράν και Γκορμπατσώφ, κατάλαβε αμέσως ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη κινδύνευε να βρεθεί ξανά κάτω από τον γερμανικό οδοστρωτήρα.

Ο έμπιστός της υπουργός Εμπορίου, Νίκολας Ρίντλεϋ, δήλωνε το καλοκαίρι του 1990: «Οι Γερμανοί κατακτούν την Ευρώπη κι οι Γάλλοι είναι τα σκυλάκια τους».

Tο ροκ αρνείται να βγει στην εφεδρεία!

Tο ροκ αρνείται να βγει στην εφεδρεία!



 Πολλοί σημαντικοί τραγουδοποιοί, αν και εβδομηντάρισαν, συνεχίζουν, ευτυχείς που δεν έγιναν μύθοι της φλεγόμενης νιότης
Του Φωτη Απεργη
Ηταν το 1956 όταν ο Ελβις Πρίσλεϊ πρωτοτραγούδησε το «Tutti frutti» του Λιτλ Ρίτσαρντ: «A-wop-bop-a-loo-bop-a-lop-bam-boom!» Ποτέ πριν μια ανοησία δεν είχε τόσο νόημα. Ξάφνου, στα μέσα ενός αιώνα που είχε αρχίσει με δύο παγκόσμιους πολέμους, οι νέοι ένιωθαν ότι ο καθωσπρεπισμός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσουν τη ζωή τους. Επιπλέον, καθώς οι πληροφορίες είχαν αρχίσει, όπως όλα, να τρέχουν γρηγορότερα, μια 18χρονη Λονδρέζα διαπίστωνε ότι μπορούσε να επικοινωνεί καλύτερα με μια 18χρονη Βερολινέζα απ’ ό,τι με τους ίδιους τους γονείς της. Οταν, μάλιστα, είδαν και οι δύο τον Ελβις να χορεύει, ανακάλυψαν σε ποια γλώσσα θα μπορούσαν να συνεννοηθούν: Την έλεγαν ροκ εντ ρολ και την καταλάβαιναν μόνον εκείνες. Γιατί ήταν νέες και γιατί το λεξικό της ήταν το πρώτο που γράφτηκε για τη νεότητα.

Ερντογάν, πυρηνικές βλέψεις, η αίσθηση ισχύος, κι εμείς…



Οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στην Κεσσάνη (έδρα της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού), στην Ανατολική Θράκη, αποτελούν σαφή ένδειξη ότι τα 10 χρόνια παραμονής στην εξουσία αλλά και κυριαρχίας στο τουρκικό πολιτικό στερέωμα εξέθρεψαν μία τάση «μεγαλοπρέπειας» που πλέον αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ. ΔΡΟΥΓΟ!!!



Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο “Οι Κουίσλιγκ της Ελλάδος”, όπου αναφερόμουνα πρωταρχικά και ουσιαστικά στις κατοχικές κυβερνήσεις των δωσιλόγων 1941-1944, με συνειρμικές αναφορές αναγκαστικά  στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε και τις ηγεσίες που μας έφεραν εδώ και όχι ο λαός, όπως εντέχνως επιτήδειοι και διεφθαρμένοι από την νομή της εξουσίας εκμαυλιστές προσπαθούν ύποπτα και με άθλιο τρόπο να μας ενοχοποιήσουν (“μαζί τα φάγαμε’, ξεχνώντας σκόπιμα να πουν ότι η πρώτη αρχή του φασισμού, είναι η αρχή της γενίκευσης), δέχθηκα από φίλους αγαπητούς καλόπιστη και καλοδεχούμενη θα έλεγα κριτική, για αυτά που ανέφερα. Θα ήθελα εδώ να διευκρινίσω ότι η προσωπική μου άποψη (και άλλων πολύ σημαντικών-πνευματικών ανθρώπων, πολύ πιο αξιόλογων από την ταπεινότητά μου και αυτό έχει αξία) είναι  ότι η πατρίδα είναι οριστικά υπό κατοχή, είναι  πλέον μια αποικία χρέους της Γερμανίας και του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού-τραπεζικού  συστήματος της ΝΤΠ, χωρίς δυνατότητα  προς το παρόν αντίδρασης και απεμπλοκής της από αυτό το θανάσιμο “σφιχταγκάλιασμα” , με απώτερο σκοπό αφενός την αρπαγή του εθνικού μας πλούτου (υποδομές, ορυκτός πλούτος κλπ), αφετέρου δε τον διαμελισμό της (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).
Εύχομαι να πέσω έξω σε όλα αυτά και η κατάσταση να μην είναι έτσι. Με αφορμή λοιποόν του άρθρου μου, ο επό χρόνια φίλος και συνεργάτης Δρ. Αθανάσιος Δρούγος, μου έγραψε  τα παρακάτω αποκαλυπτικά , εντυπωσιακά, εξόχως ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα, που καλό είναι να τα διαβάσουμε όλοι για να δούμε πως ήταν η κατάσταση τότε, τι έγινε και ποιοι ήταν οι προδότες και ποιοι οι πατριώτες. Η ιστορία είναι εθνική γνώση και επιταγή και πρέπει να την γνωρίζουμε για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να έχουμε προοπτική επιβίωσης στο παρόν και στο μέλλον.

Αγ.Νέστωρ του Κιέβου το Πρωταρχικό Ρώσικο Χρονικό και παλαιά Ρωσικά Έπη (Μπυλίνες) (Μικρή συλλογή άρθρων)

Nestor the Chronicler

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Nestor 03.jpg
Forensic facial reconstruction by Sergei Nikitin.
BornThe middle of the 11th century
Died The beginning of the 12th century
Occupation monk
Known for compilation of Primary Chronicle

Iconographic drawing of St. Nestor the Chronicler, 1919, Viktor Vasnetsov (St. Vladimir Cathedral, Kiev).
Saint Nestor the Chronicler (c. 1056 – c. 1114, in Kiev) was the reputed author of the Primary Chronicle, (the earliest East Slavic chronicle), Life of the Venerable Theodosius of the Kiev Caves, Life of the Holy Passion Bearers, Boris and Gleb, and of the so-called Reading.
Nestor was a monk of the Monastery of the Caves in Kiev from 1073. The only other detail of his life that is reliably known is that he was commissioned with two other monks to find the relics of St. Theodosius of Kiev, a mission which he succeeded in fulfilling. It is also speculated that he supported the reigning prince Svyatopolk II and his pro-Scandinavian party and disliked Greek influence in Kiev.

Deutsche Welle: Στα όριά της η Τουρκία λόγω προσφύγων από τη Συρία


Οι σύροι πρόσφυγες στη χώρα έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο
Περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. Οπως μεταδίδει η ελληνόφωνη υπηρεσία της γερμανικής Deutsche Welle, οι τουρκικές Αρχές που μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις φθάνουν σιγά-σιγά στα όριά τους.
«12.000 πρόσφυγες ζουν εδώ και καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται», λέει ο Ιμπραήμ Ντεμίρ επικεφαλής του κέντρου υποδοχής σύρων προσφύγων στην επαρχία Γκαζιαντέπ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα. Το κέντρο «Νιζίπ 1» άρχισε να λειτουργεί πριν από 16 μήνες. Έχει κατασκευαστεί για 8.000 πρόσφυγες.
«Οι συνθήκες διαβίωσης εδώ είναι καλές, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε περισσότερους πρόσφυγες», τονίζει ο επικεφαλής του κέντρου,. Το «Νιζίπ 1» διαθέτει μικρά καταστήματα τροφίμων, χώρους συνάντησης ακόμα και μονάδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προτιμά τη γαλήνη της εξοχής, παρά τη σύγχυση της πόλης


Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης μέσα σε ένα φυσικό και όχι αστικό περιβάλλον φαίνεται πως έχουν «καλωδιώσει» έτσι τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε ενστικτωδώς, ακόμα και σήμερα, να προτιμά τη γαλήνη της εξοχής παρά τη σύγχυση των πόλεων, ακόμα και αν έχει γεννηθεί σε αυτές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών ψυχολόγων.

Yeni Şafak: Μέσα στο 2014 θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία


undefined
Μέσα στο 2014 και μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει σαν μουσουλμανικό τέμενος όπως αναφέρει αποκαλυπτικό σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak.

H γερμανική εταιρεία Μπάγερ κυκλοφόρησε την ηρωίνη ως σιρόπι για τον βήχα!

Η ηρωίνη πρωτοκυκλοφόρησε ως σιρόπι για τον βήχα, από τον φαρμακευτικό γίγαντα Μπάγερ. Η διαφημιστική καμπάνια της, είχε βασιστεί στο ότι το νέο φάρμακο δεν ήταν εθιστικό.

Στο Αιγαίο με οπλισμένα μαχητικά οι Τούρκοι …Ελληνικά μαχητικά τους αναχαίτησαν !


sld3_64
Μισή ντουζίνα μαχητικά  απο τα αοποία τα δύο οπλισμενα πέταξαν και σήμερα στο Αιγαίο …Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν απο δύο διαφορτικά σημεία και αναχαίτησαν τους εισβολείς !

Όταν ο Ομπάμα γίνεται πολύ μικρός μπροστά στη σύζυγό του ...


Jean-Patrick Grumberg (Dreuz, γαλλόφωνη εβραϊκή ιστοσελίδα)    (μτφ. Κριστιάν)
150606-620-282
Δεν χρειάζεται πολύ για να συμπεριφερθούν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον σαν δύο ερεθισμένες έφηβες: μια όμορφη ξανθιά Δανέζα και δεν υπάρχει πια ούτε πρόεδρος της πρώτης παγκόσμιας δύναμης, ούτε άξια βρετανική ακαμψία του πρωτοκόλλου, αλλά δύο φιλαράκια που φλερτάρουν - κατά τη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα.

Στην Κρήτη ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φ.Φωτίου για την πρώτη δοκιμαστική βολή των S-300


Μετά από πρόσκληση του Δ. Αβραμόπουλου
undefined
Λευκωσία: Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη. Η δοκιμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews, θα την παρακολουθήσει ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η παρουσία του κ. Φωτίου αρχικά ήταν αμφίβολη λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του, ωστόσο, κατέστη δυνατή μετά από διευθετήσεις που έγιναν.

Βράβευση Σαμαρά για την καταστολή των ναζί


ΠΡΟΓΕΥΜΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ -AJC Τηλεγράφημα της JTA δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της η JEWISH DAILY FORWARD με τίτλο «European Jewish Congress Award’s Greece’s PM for Ban on Neo-Nazis» το οποίο αναφέρεται στην βράβευση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο, για την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στην απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Το βραβείο επέδωσε χθες στον Πρωθυπουργό η εκτελεστική επιτροπή του ΕΕΣ, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι η Ελλάδα «ορθώνει το ανάστημά της κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, που θέλει να χρησιμοποιήσει και να καταχραστεί τη δημοκρατία για την ατζέντα μίσους και ρατσισμού, που διαθέτει».

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου ότι θα επιχειρούσε την εξουδετέρωση του κόμματος. Τον ίδιο μήνα, Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν το κόμμα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός εξέχοντος αντιφασίστα μουσικού, από πρόσωπο που είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Η μεγάλη απάτη της λιτότητας


 
 
 
 
 
 
1 Vote


Του Ρίτσαρντ Γουλφ
Το παρακάτω άρθρο του Αμερικανού μαρξιστή οικονομολόγου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» στις 4 Νοεμβρίου και η «Εφημερίδα των Συντακτών» το αναδημοσιεύει με την άδεια του συγγραφέα: