Ετικέτες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Βράβευση Σαμαρά για την καταστολή των ναζί


ΠΡΟΓΕΥΜΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ -AJC Τηλεγράφημα της JTA δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της η JEWISH DAILY FORWARD με τίτλο «European Jewish Congress Award’s Greece’s PM for Ban on Neo-Nazis» το οποίο αναφέρεται στην βράβευση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο, για την στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στην απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Το βραβείο επέδωσε χθες στον Πρωθυπουργό η εκτελεστική επιτροπή του ΕΕΣ, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι η Ελλάδα «ορθώνει το ανάστημά της κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής, που θέλει να χρησιμοποιήσει και να καταχραστεί τη δημοκρατία για την ατζέντα μίσους και ρατσισμού, που διαθέτει».

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου ότι θα επιχειρούσε την εξουδετέρωση του κόμματος. Τον ίδιο μήνα, Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα απαγορεύσουν το κόμμα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενός εξέχοντος αντιφασίστα μουσικού, από πρόσωπο που είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

«Ζητάμε η συγκεκριμένη εμπειρία και ηγεσία να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα και ως μοντέλο για την υπόλοιπη Ευρώπη, όταν η Ελλάδα αναλάβει την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ, τον Ιανουάριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Moshe Kantor.

http://forward.com/articles/188956/european-jewish-congress-awards-greeces-pm-for-ban/


Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο του American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις
Read more: http://mignatiou.com/?p=17610#ixzz2n9P27GXU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου