Ετικέτες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Το Ενοχο Μυστικό Κατακράτησης Θησαυρού Ναζιστικής Λεηλασίας

Σκελετοί στα Υπόγεια Καγκελαρίας - Εργα τέχνης Μουσείων και συλλογών
Τού Μιχαήλ Στυλιανού
Ο  ναζιστής υπουργός Προπαγάνδας Τζόζεφ Γκαίμπελς (κέντρο) σε επίσκεψη έκθεσης κατασχεμένων έργων «εκφυλισμένης τέχνης», σε φωτογραφία από τα γερμανικά αρχεία.
Η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ απέκρυπτε επί δύο χρόνια την ύπαρξη στην κατοχή της, μετά από  ανακάλυψη και κατάσχεση, λεηλατημένου από τούς Ναζί θησαυρού από 1.400 πίνακες συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων δολλαρίων.
H  υπόνοια ότι απέβλεπε στην ίδιοποίηση (από το γερμανικό κράτος) της ναζιστικής λείας του β’ Παγκοσμίου πολέμου στηρίζεται σε τέσσερεις αποχρώσες ενδείξεις:

Γλέζος: Ο γερμανικός λαός οφείλει να πληρώσει για όσα έκανε το Γ’ Ράιχ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο γερμανικός λαός δεν φταίει για το Γ’ Ράιχ, όμως όταν η Γερμανία υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, θα είναι υποχρεωμένη από μόνη της να καταβάλει το χρέος της στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Γλέζος, στον ΑΝΤ1.

Πανικός στο διαδίκτυο – Αλλάξτε τους κωδικούς ασφαλείας!


Μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες καλούν τους χρήστες του Διαδικτύου,να αλλάξουν όλους τους κωδικούς τους, σε υπολογιστές και κινητά,καθώς ανακαλύφθηκε ενός σοβαρό κενό ασφαλείας (που το ονόμασαν Heartbleed) στην τεχνολογία κρυπτογράφησης OpenSSL που καθιστά ευάλωτα τα –κρυπτογραφημένα- στοιχεία χρηστών, ακόμα και σε πολύ δημοφιλείς ιστοσελίδες.
Το Heartbleed έχει ήδη διορθωθεί, ωστόσο μέχρι τη στιγμή της διόρθωσης, εκατομμύρια servers στον κόσμο ήταν ευάλωτοι σε επιθέσεις.Το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας εκτιμάται, ότι υπήρχε για περίπου δύο χρόνια στο OpenSSL, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν γνωστό σε τρίτους, οι οποίοι και ενδεχομένως να το έχουν εκμεταλλευτεί.

Η ιστορία του καθρέφτη


Ο Νάρκισσος έμεινε ονομαστός στην αρχαία ελληνική μυθολογία για την εμμονή του να θαυμάζει το είδωλό του καθώς καθρεφτιζόταν στο νερό. Την ίδια κίνηση όμως κάνουν κάθε μέρα, αιώνες τώρα, όλοι οι κάτοικοι του πολιτισμένου κόσμου χρησιμοποιώντας ένα μαγικό εργαλείο, τον καθρέφτη.
Ο καθρέφτης είναι μια οπτική ηχώ που δέχεται, απορροφά και αναπαράγει εικόνες διευρύνοντας τη διάσταση του χώρου. Μπορεί επίσης να παραμορφώσει την πραγματικότητα και έχει μεγάλη και περίεργη ιστορία πίσω του…

Παθητικότητα, επιθετικότητα και θετική συμπεριφορά στην επικοινωνία



Έχεις βρεθεί ποτέ σε καταστάσεις που ήθελες να πεις κάτι και δεν το έκανες για να αποφύγεις τον καυγά;
Ή αισθάνθηκες τόσο θυμωμένος που είπες κάτι που μετάνιωσες μετά;

Το Τουρκόφωνο κόμμα της Θράκης κατεβαίνει αυτόνομο στις Ευρωεκλογές

Το κόμμα των Τουρκόφωνων της Θράκης D.Ε.Β, κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου με το όνομα «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ).
Η κάθοδος του DEB στις Ευρωεκλογές με ατζέντα, προφανώς, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργεί γενικότερη απροθυμία σε στελέχη της μειονότητας ώστε να συμμετάσχουν στις λίστες ελληνόφωνων κομμάτων αλλά, ενδεχομένως, και σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Απειλεί την Ευρώπη ο Πούτιν



Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε 18 ηγέτες κρατών της Ευρώπης ότι η χώρα του ενδέχεται να περικόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο δεν πληρώσει τις οφειλές του και πρόσθεσε…
πως μια τέτοια απόφαση θα είχε συνέπεια τη μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητάει συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ



Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη στη Βουλή, μία ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, η διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,στην οποία τέθηκε επί τάπητος ο προγραμματισμός του έργου της επιτροπής ζητήθηκε μέσω επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη να μεσολαβήσει προκειμένου τα μέλη της να συναντηθούν με την γερμανίδα Καγκελάριο.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν τελικά ικανοποιηθεί το αίτημα, καθώς το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ είναι πολύ πιεσμένο.
Πηγή : iefimerida.gr

Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχουν απαγορεύσεις


Του Χρήστου Χαλαζιά
Στα αυταρχικά – μονολιθικά καθεστώτα η λογοκρισία αποτελεί τον απαραίτητο όρο, για την επιβίωση τους. Στα καμουφλαρισμένα ημιδικτατορικά και ημιδημοκρατικά καθεστώτα, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου η λογοκρισία λειτουργεί από υποχρεωτικά έως δυνητικά, ανάλογα προς την επιτακτικότητα των αναγκών για την απαγόρευση, απόψεων, ιδεών, θέσεων, ακόμη και δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, δημοσίου συμφέροντος, που θα ενοχλούσε την ισορροπία στα σχέδια τους, αδιαφορώντας για τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, για να μπορεί να συγκρίνει, να διαχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

Η ολιγαρχία του χρήματος


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την κατανομή του πλούτου παγκοσμίως που φέρνει στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, ελάχιστες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της

Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, παρατηρείται ένα ξεκάθαρο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε φτωχούς και πλουσίους, το οποίο οφείλεται σε μεγαλό βαθμό στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008.
Οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου είναι εμφανείς στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, διαμορφώντας μια «ολιγαρχία του πλούτου», η οποία μελλοντικά θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Στην έκθεσή της η Oxfam αναφέρει πως σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης έχει τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα όσο και το ΔΝΤ μέσω των πολιτικών που εφαρμόζουν για την ανάσχεση της ύφεσης και την καταπολέμηση της ανεργίας σε διάφορα σημεία του πλανήτη.