Ετικέτες

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Απειλεί την Ευρώπη ο Πούτιν



Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε 18 ηγέτες κρατών της Ευρώπης ότι η χώρα του ενδέχεται να περικόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ουκρανία εάν το Κίεβο δεν πληρώσει τις οφειλές του και πρόσθεσε…
πως μια τέτοια απόφαση θα είχε συνέπεια τη μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Πούτιν, στην επιστολή του, ζήτησε να αρχίσουν κατεπείγουσες συνομιλίες με την Ευρώπη για να βγει η ουκρανική οικονομία από την κρίση, αλλά παράλληλα έκανε σαφές ότι η υπομονή του εξαντλείται για την οφειλή 2,2 δισεκ. δολαρίων.
Οι τοποθετήσεις του Πούτιν είναι η πιο σαφής απειλή ως σήμερα ότι η Μόσχα θα διακόψει την πώληση φυσικού αερίου στην Ουκρανία, μια κίνηση που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κρίση εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση χαρακτηρίζεται συχνά το τελευταίο διάστημα η χειρότερη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991.
«Η Gazprom είναι αναγκασμένη να περάσει σε ένα σχήμα προπληρωμής των παραδόσεων αερίου και σε περίπτωση νέας παραβίασης των όρων αποπληρωμής θα διακόψει εν μέρει ή πλήρως τις παραδόσεις», έγραψε ο Πούτιν στην επιστολή αυτή, ανάμεσα στους αποδέκτες της οποίας είναι και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.
«Αναμφίβολα αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο (η Ουκρανία) να διοχετεύσει δολίως φυσικό αέριο που περνάει από το έδαφος της Ουκρανίας και κατευθύνεται σε ευρωπαίους πελάτες», ανέφερε ο Πούτιν στην επιστολή του
Πηγή :  trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου