Ετικέτες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ- Η ΑΕΝΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.


lewnidas panoplos

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΑΥΤΕΓΕΡΣΙΑ, ΕΚΣΤΑΣΗ, ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Η Μάχη των Θερμοπυλών, που περιγράφεται αναλυτικά από τον Ηρόδοτο και τον Διόδωρο, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 480 π.Χ.Η μάχη έγινε στο Στενό των Θερμοπυλών, στην Φθιώτιδα. Ο ελληνικός στρατός που σε αριθμούς ήταν ένα μικρό κλάσμα σε σχέση με τον υπέρογκο περσικό, κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση του περσικού εκστρατευτικού σώματος για έξι ημέρες, πριν σκοτωθεί μέχρι και ο τελευταίος αμυνόμενος.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ…ΔΕΘ 2012 ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ.


Η κατηφόρα της χώρας δεν έχει προηγούμενο.
Η ανάσχεση της ύφεσης με την εφαρμογή της σημερινής δολοφονικής πολιτικής μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο στα αυτιά των πολιτών μιας κοινωνίας καταρρακωμένης, τρομαγμένης, τρομοκρατημένης.
Τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας έχουν σκοτωθεί από τα Μνημόνια.
Σήμερα, στη ΔΕΘ, θα μιλήσει ένας ακόμη προσκυνημένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ερωτήσεις δε θα δεχτεί από τα γιουσουφάκια, συγνώμη τους δημοσιογράφους, μη γίνει και καμιά μαλακία και ρωτήσει κανένας κάτι που δε θα πρέπει…
Παραθέτω μερικές φώτο από την ομιλία της μαριονέτας των δανειστών, Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, στη ΔΕΘ πέρσι και μερικές από το επίσημο δελτίο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού λίγο πριν και λίγο μετά από τη περσινή ΔΕΘ.

Η Μέρκελ απαντά σε Ελληνίδα!



undefined

“Μέχρι πότε θα πρέπει η Ελλάδα να στηρίζεται οικονομικά;” ρώτησε η αναγνώστρια της Bild Μαρία Σαραφίδου την Γερμανίδα καγκελάριο σε διαδικτυακή συνέντευξη που μετέδωσε η εφημερίδα Bild.
“Αυτό εξαρτάται κυρίως από τις εξελίξεις στην Ελλάδα” της απάντησε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι το χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί στο 110% του ΑΕΠ της ως το 2022 ώστε να θεωρείται βιώσιμο. “Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα” συμπλήρωσε η Αγκελα Μέρκελ. “Σε αυτό έχετε δίκιο” απάντησε η αναγνώστρια.

Η κα Σαραφίδου ήταν μία από τους 5 αναγνώστες της εφημερίδας που υπέβαλαν ερωτήσεις στην γερμανίδα καγκελάριο, στη συnέντευξη που διοργάνωσε η εφημερίδα με αφορμή τις γερμανικές εκλογές. Επεσήμανε μάλιστα στην καγκελάριο ότι έχει ελληνικές ρίζες όπως δείχνει και το όνομά της.

Συνέντευξη Άσαντ στο CBS .



Posted: 08 Sep 2013 01:11 PM PDT
08.09.13 Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.
“Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή” ανέφερε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ, ο οποίος πήρε τη συνέντευξη από τον Σύρο πρόεδρο, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

Περί αυταρχικών, ρατσιστικών και φασιστικών νοοτροπιών!


 
 
 
 
 
 
1 Vote


«Ζωγράφε, αν έχεις ψυχή μέσα στο σώμα σου, ζωγράφισε και μαύρα αγγελάκια! Κι αυτά πάνε στον ουρανό, κι αυτά τα αγαπάει η Παναγία…», ικετεύει τους ζωγράφους αυτού του κόσμου ένας μαύρος πατέρας που έχασε το μαύρο του παιδί και δε βλέπει πουθενά ζωγραφισμένο ένα μαύρο αγγελάκι. Είναι στίχος στο πολύ γνωστό λατινοαμερικάνικο τραγούδι «ανχελίτος νέγκρος», που με συγκλονιστικό τρόπο επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των ρατσιστικών διακρίσεων: και ως νεκρός παραμένεις θύμα τους, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις κατηγορία!

Άρθρο- καταπέλτης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά: Στηλιτεύει την απόπειρα παραγραφής των αδικημάτων του Παπακωνσταντίνου


Επήλθε, λοιπόν, παραγραφή; 
Του Γεωργίου Σανιδά, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ε.Τ. …
Στα Νέα της 22/8/2013 υπήρχε ρε­πορτάζ σύμφωνα με το οποίο «αμέσως μετά τις δικαστικές διακοπές αναμένεται η δημοσίευση της αποφάσεως του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία έχει ήδη ληφθεί και η οποία θα αποφαίνεται ότι τα εγκλήματα για τα οποία ασκήθηκε από τη Βουλή ποινική δίωξη έχουν παραγραφεί».
Εύχομαι όχι απλώς η είδηση να μην είναι αληθής, αλλά και να μην επαληθευθεί στο μέλλον.
Γιατί μια τέτοια απόφαση θα είναι, κατά την άποψή μου, νομικά εσφαλμένη και αφ’ ενός μεν θα αποτελέσει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους Έλληνες πολίτες, που τόσο δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια και έχουν την αξίωση να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι –πολιτικοί ή μη– που με πράξεις ή παραλείψεις τους «ασέλγησαν» οικονομικά σε βάρος τους και σε βάρος του Έθνους, αφ’ ετέρου δε θα είναι οδυνηρή για τη Δικαιοσύνη, η οποία θα οδηγηθεί σε απαξίωση, αφού θα θεωρηθεί ότι ταυτίσθηκε με την πολιτική.
Και θα είναι εσφαλμένη όχι επειδή δεν ευνοούν οι συγκυρίες, όπως αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα. Θα είναι εσφαλμένη διότι σκοπός της υπάρξεως και λειτουργίας ενός κράτους δικαίου και της εννόμου τάξεως –μέρος της οποίας είναι και η συνταγματική– είναι ο κολασμός των εγκλημάτων και η τιμωρία παντός παρανομούντος. Δεν είναι δυνατόν σ’ ένα κράτος δικαίου η έννομη τάξη να αποτελεί «πλυντήριο» ανομιών. Ούτε είναι δυνατόν με τη «νεκρανάσταση» που έγινε κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 της περί «αποσβεστικής προθεσμίας» διατάξεως (η οποία αποτελεί ειδική περίπτωση παραγραφής και η οποία προβλεπόμενη από το δικτατορικό Ν.Δ. 802/1971 περί «ευθύνης υπουργών» είχε καταργηθεί με το Ν. 2509/1997 περί «ευθύνης υπουργών» ψηφισθέντα επί υπουργού Δικαιοσύνης Ευ. Γιαννοπούλου) να θεωρηθεί ότι αυτή τελεί σε αρμονία και αποτελεί συμβατό οργανικό μέρος της εννόμου τάξεως, έστω και αν η πιο πάνω διάταξη εντάχθηκε στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και δεν αποτελεί συμβατό οργανικό μέρος γιατί οδηγεί ευθέως στην παραβίαση των συνταγματικών αρχών του κράτους δικαίου και της ισότητας, οι οποίες και μόνον θα πρέπει να αποτελούν την πυξίδα των εφαρμοστών του δικαίου. Τούτο σημαίνει ότι είναι δυνατός ο έλεγχος της συνταγματικότητας και «συνταγματικών» ακόμη διατάξεων, εφ’ όσον με αυτές παραβιάζονται θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές. Θα ήταν, αλήθεια, ισχυρή μία συνταγματική διάταξη που θα όριζε ότι οι υπουργοί δεν έχουν ποινικές ευθύνες; Και πόσο απέχει αυτό από το να θεσπίζεται παραγραφή εγκλημάτων υπουργών μετά πάροδο μηνός ή ολίγων μηνών;

Αλβανία-Σκόπια: Εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας


undefined
Ο αρχηγός της Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, υποστράτηγος JamalGjunkshi- Τζαμάλ Γκιούνκσι, επισκέπτεται επίσημα τα Σκόπια, όπου έγινε σήμερα δεκτός σε επίσημη τελετή από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του νοτιοσλαβικού στρατού,  αντιστράτηγο Γκοράνσκο Κοτέσκι.

Στη συνέχεια ο Γκιούνκσι συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.

Γερμανία: Υδρογόνο από αιολική ενέργεια στο δίκτυο φυσικού αερίου (video)

undefined
Δύο μήνες μετά από τις πρώτες δοκιμές, υδρογόνο από αιολική ενέργεια διοχετεύθηκε για πρώτη φορά σε βιομηχανική κλίμακα στο δίκτυο φυσικού αερίου της Γερμανίας.
Η μονάδα ισχύος 2MW, στο Φάλκεναγκεν της ανατολικής Γερμανίας, εγκαινιάστηκε παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αξιωματούχων από το κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Σύμφωνα με την E.On, που την διαχειρίζεται από κοινού με τη Swissgas AG, κάθε ώρα διοχετεύονται στο δίκτυο έως και 360 κυβικά μέτρα υδρογόνου.
Όπως αναφέρει η E.On, η μονάδα χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια και εξοπλισμό ηλεκτρόλυσης για να μετατρέψει το νερό σε υδρογόνο, το οποίο με τη σειρά του διοχετεύεται στο υπάρχον τοπικό σύστημα φυσικού αερίου. Ως συστατικό του «κοκτέιλ» φυσικού αερίου, το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, π.χ. τη θέρμανση χώρων, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ή σε βιομηχανικές διεργασίες

Η κρίση κάνει τους Έλληνες «βαποράκια»

Αρχική > Διεθνή - Γεοπολιτικά, Ελληνισμός Διασποράς > Η κρίση κάνει τους Έλληνες «βαποράκια»


Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των συλλήψεων Ελλήνων υπηκόων στο εξωτερικό, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κοκαΐνης. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, από τον Απρίλιο του ΄12 μέχρι τον Ιούλιο του ΄13 έχουν σημειωθεί περισσότερες από 180 συλλήψεις Ελλήνων σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και στις ΗΠΑ, ποσοστό αυξημένο κατά πολύ σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οι περισσότεροι είναι συνήθως νεαροί, ηλικίας 20-23 ετών, μη σεσημασμένοι και πιθανώς πρόσφατα στρατολογημένοι από διεθνή κυκλώματα.

Η Γερμανία σκοτωνει και δεν πληρώνει ξανά – Απόφαση δικαστηρίου για θύματα βομβαρδισμών


Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Γερμανία δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση για τους 10 νεκρούς και 30 τραυματίες αμάχους νατοϊκού βομβαρδισμού στην πρώην Γιουγκοσλαβία.Το δικαστήριο κρίνει ότι το διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει κανόνες γενικής ισχύος που δίνουν τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα να ασκήσουν αγωγή σε βάρος κράτους για καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Σύμφωνα με τους δικαστές, η προβολή τέτοιων αξιώσεων έγκειται στην αρμοδιότητα της χώρας προέλευσης των θυμάτων. Γι αυτό, τα θύματα του νατοϊκού βομβαρδισμού σε περιοχή της σερβικής πόλης Βαρβαρίν -τον Μάιο του 1999 κατά τον πόλεμο εναντίον της πρώην Γιουγκοσλαβίας- δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αγωγή ως μεμονωμένα άτομα εναντίον της Γερμανίας ή άλλων νατοϊκών κρατών, εκτιμούν οι δικαστές. Με την απόφαση αυτή συμφωνεί και ο καθηγητής διεθνούς δικαίου στο πανεπιστήμιο της Βόννης, Στέφαν Τάλμορ.Εξαίρεση η ΣρεμπρένιτσαΤο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν αναγνωρίζει την αγωγή των θυμάτων του Βαρβαρίν.

Αλβανός συγγραφέας: «Οι Έλληνες μεθούν με τα όνειρα»


undefined

Οι Έλληνες έχουν μια κακή συνήθεια, μεθούν περισσότερο με τα όνειρα και τα λόγια…
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που  γίνεται κάτι τέτοιο.
Στις 14 Μαΐου του 1919, οι Έλληνες  καθοδηγούμενοι από τους Εγγλέζους έστειλαν το στρατό τους στη Σμύρνη…

Η θέση του κληρικού είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό μας!


 
 
 
 
 
 
1 Vote

Συνέντευξη στον Χρήστο Πραμαντιώτη. Πρωτοσυναντηθήκαμε με τον παπα-Χρήστο Ζαρκαδούλα και με την Παγκληρική Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση, πριν από μερικά χρόνια.
2
Επέμενε από τότε να θέτει έντονα το ενδοεκκλησιαστικό δημοκρατικό έλλειμμα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ακουστεί η φωνή του κατώτερου κλήρου. Στις μέρες μας αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, η διάχυτη αγανάκτηση των κληρικών για τον εξανδραποδισμό του λαού της Ελλάδας πνίγεται, δεν βρίσκει χώρο στην επίσημη έκφραση της Εκκλησίας. Ο ίδιος λέει ότι οι ιερείς πρέπει να βρεθούν στο πλάι του λαού που αγωνίζεται μια και εκεί είναι η φυσική τους θέση, ενώ δεν διστάζει να πει ότι πρέπει να τίθενται εκτός Εκκλησίας όσοι μετέχουν σε ρατσιστικές, φυλετικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις.

«Ο Σαμαράς δεν κάνει για πρωθυπουργός»



«Ο Σαμαράς δεν κάνει για πρωθυπουργός» 


Δ. Παπαδημούλης: Στη ΔΕΘ ήρθε σαν κλέφτης

Την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αξιοπιστία του και ότι δεν κάνει για πρωθυπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.Αναλυτικότερα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ανέφερε πως «η δήλωση Σαμαρά έχει την ίδια αξιοπιστία με τα 18 του σημεία στο Ζάππειο, τα οποία θα εφάρμοζε όταν θα γινόταν πρωθυπουργός.Μηδενική αξιοπιστία, δηλαδή. Ισχυρίζεται κάτι που δεν το πιστεύει κανείς στον κόσμο: ότι ο Σόιμπλε και οι λοιποί θα μας δώσουν νέο πακέτο χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς νέο μνημόνιο.
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Σαμαράς γιατί ο κ. Στουρνάρας, πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους, έσπευσε να υποταγεί στο γερμανικό “όχι” για το κούρεμα χρέους, που όλοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο;

Αndrey Rublev : Η εικαστική έκφραση της Ρωσικής Ορθοδοξίας (1360 -1370-1430)


undefined
Η Φιλοξενία του Αβραάμ (Αγία Τριάδα)
Αντρέι Ρουμπλιώφ,  ένας από τους μεγαλύτερους αγιογράφους του κόσμου
του Παν. Δρακόπουλου
Η ρωσική εικονογραφία θεωρείται η σπουδαιότερη εικαστική έκφραση της Ορθοδοξίας μαζί με τη Βυζαντινή.  Στην πρώτη περίοδό της, κατά τους 11ο και 12ο αι., ήταν άμεσα επηρεασμένη από τη Βυζαντινή, και πολλοί από τους αγιογράφους ήταν Έλληνες. Το περιφημότερο έργο αυτής της περιόδου είναι η Παναγία του Βλαδιμήρ, η οποία θεωρείται εφέστια εικόνα της Ρωσίας.

Η εποχή
Ακολούθησε η περίοδος του «Ταταρικού ζυγού», όπου η Ρωσία, με πρωτεύουσα τότε το Κίεβο, είχε κατακτηθεί από τους Τάταρους της λεγόμενης Χρυσής Ορδής. Οι Τάταροι, λεηλάτησαν και έκαψαν παλάτια, αρχοντικά, μοναστήρια κι εκκλησιές. Φορητές εικόνες, τοιχογραφίες, κεντήματα, μικροτεχνήματα κλπ καταστράφηκαν. Ακολούθησε αγώνας των Ρώσων για την ελευθερία τους, αγώνας που προκαλούσε νέες βαρβαρικές επιδρομές.
undefined
Η Παναγία του Βλαδιμήρ
Αλλά οι Τάταροι έβρισκαν συχνά βοήθεια από Ρώσους ηγεμονίσκους που απεχθάνονταν την αποκατάσταση ενιαίου κράτους. Εκείνη την περίοδο, που τόσο σωστά απεικονίζει ο Ταρκόφσκυ στην ταινία του «Αντρέι Ρουμπλιώφ», η τέχνη είχε ξεπέσει, όπως κι όλος ο πολιτισμός. Προσοχή όμως: τα όσα αφορούν στον ίδιο τον Ρουμπλιώφ είναι μυθιστορηματικά. Ο Ρουμπλιώφ του Ταρκόφσκυ δεν είναι βιογραφία, παρά τον τίτλο της ταινίας.
Την ταραγμένη και σκοτεινή περίοδο εκείνη, έλαμψε το άστρο του Σεργίου, ηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος του Ραντονέζ. Ο Σέργιος (περίπου 1314-1392) ήταν ο ηγέτης του ησυχασμού στη Ρωσία, ακολουθώντας πλήρως τη διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Την ίδια περίοδο, αψηφώντας το ζόφο και την ανασφάλεια, ήλθε στη Ρωσία ο Έλληνας μοναχός αγιογράφος Θεοφάνης. Ο Θεοφάνης, αποκαλούμενος Ο Γραικός ή ο Έλληνας, ήταν σπουδαίος αγιογράφος. Εικονογράφησε ναούς και στην ίδια την ακμάζουσα τότε Κωνσταντινούπολη. Αδιαφορώντας για τις επιδρομές, πήγε σε πολλές πόλεις της Ρωσίας αγιογραφώντας και εκπαιδεύοντας πλήθος μαθητών επί 30 ολόκληρα χρόνια. Ανάμεσά τους και ο Αντρέι Ρουμπλιώφ.

Οταν οι πράκτορες της Στάζι έκαναν τις μπαλαρίνες…


Μια συλλογή από φωτογραφίες αποκαλύπτει μια πλευρά της ζωής των μυστικών πρακτόρων της, που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα
Οταν οι πράκτορες της Στάζι έκαναν τις μπαλαρίνες...
Φωτογραφίες που ανακάλυψε προσφάτως στο Βερολίνο ο καλλιτέχνης Ζίμον Μένερ στα αρχεία της Στάζι
Ηταν μία από τις πιο φοβερές και κατασταλτικές μυστικές υπηρεσίες της αστυνομίας στον κόσμο. Και είναι δύσκολο να φανταστούμε πράκτορες της Στάζι να φοράνε κοντές φούστες από τούλι και να κάνουν τις μπαλαρίνες.

Οι Ελληνες ομογενείς που θριάμβευσαν στις εκλογές της Αυστραλίας και βάζουν πλώρη για υπουργεία


Οι Ελληνες ομογενείς που θριάμβευσαν στις εκλογές της Αυστραλία και βάζουν πλώρη
Δύο ομογενείς υπουργούς αναμένεται να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστραλίας η κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού, Τόνι Αμποτ, με τους Αθανάσιο Συνοδινό και Σοφία Πανοπούλου – Μιραμπέλα να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.
Ο Αθανάσιος Συνοδινός, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο «παρασκήνιο» της πολιτικής σκηνής, ενώ είναι και παλιά καραβάνα με ενεργό συμμετοχή στα κοινά εδώ και δεκαετίες.

Ενας Ινδιάνος απαντά στον Αμερικανό πρόεδρο



indian-headdress-600x400Το παρακάτω κείμενο χρονολογείται γύρω στα 1855 και αποτελεί την απάντηση του Σιάτλ, αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων, στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Φραγκλίνο Πηρς, ο οποίος ζήτησε από τους Ινδιάνους να πουλήσουν τη γη τους στην αμερικανική κυβέρνηση.
Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς ξένη στις αντιλήψεις και στον τρόπο ζωής των Ινδιάνων, ο δεσμός των οποίων με τη φύση είναι ιερός και αδιάσπαστος, όπως η αδερφική αγάπη.
Ο Σιάτλ εκφράζει με περηφάνια και σεβασμό στην παράδοση τον τρόπο σκέψης της φυλής του, ο οποίος διαφέρει πλήρως από τις υλικές αξίες και τον κατακτητικό πολιτισμό των λευκών.
Οι σκέψεις που διατυπώνει ο Σιάτλ απέχουν από εμάς ενάμιση σχεδόν αιώνα, είναι όμως εξαιρετικά επίκαιρες στην εποχή μας. Τώρα που όλοι πλέον βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες από την υπερβολική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και την αίσθηση που έχουμε πως κάποιος ξένος χτυπά την πόρτα του σπιτιού μας…για να το αγοράσει.

Μέγα χαστούκι στον Ερντογάν η απώλεια της Ολυμπιάδας – Κέρδισε το Τόκιο


TOKYO-OA01-08september2013
Πολλά θα ακουστούν, ιδιαίτερα από τουρκικής πλευράς για την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο, παρά το γεγονός ότι τους είχε φιλοξενήσει ξανά το 1964.
Όποιος δεν θέλει να εθελοτυφλεί, θα αντιληφθεί αμέσως ότι το όραμα – σε επίπεδο μεγαλομανίας – του Τούρκου ισλαμιστή πρωθυπουργού για τη χώρα του που κορυφώνεται στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους το 2023, έχει αρχίσει να τρομάζει πολλούς και το κόστος της ασέβειας απέναντι στην υπερφίαλη διατάραξη παγκόσμιων ισορροπιών, έχει αρχίσει ήδη να καταβάλλεται, μια διαδικασία που δεν τελειώνει εδώ…
Πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει μέχρι το 2020 που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί, τους οποίους ο Ερντογάν ήθελε να τους φέρει στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντάς την το κέντρο του κόσμου για σημαντικό χρονικό διάστημα. Λίγο όμως η συμπεριφορά του στην ευρύτερη περιοχή, λίγο το αυταρχικό πρόσωπο στο εσωτερικό με τα γεγονότα της πλατείας Ταξίμ που συνοδεύτηκαν από κάθε λογής συνωμοσίες που έπεισαν το ισλαμικό ακροατήριο, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στην Κωνσταντινούπολη.

Δραματικές εξελίξεις: Προς ένα νέο Βιετνάμ ή Κοσσυφοπέδιο

Οι δυνάμεις γύρω από τη Συρία «συνωστίζονται»: Στην Ανατολική Μεσόγειο τα σκάφη διαφόρων χωρών «συνωστίζονται» σε ένα σχετικά μικρό και περιορισμένο θαλάσσιο περιβάλλον. Στην Ερυθρά Θάλασσα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει το USS Nimitz με σκοπό τι; Να χτυπήσει εξ αποστάσεως τη Συρία αλλά και να ρίχνει και μια ματιά προς το Ιράν και τον Κόλπο.

Πάπας: Οι πόλεμοι λύνουν προβλήματα ή γίνονται για να πουληθούν όπλα;


ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Για πόλεμο που χρησιμεύει περισσότερο στο να πωλούνται όπλα, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, μετά την χθεσινή ημέρα προσευχής και νηστείας, υπέρ της ειρήνης στην Συρία, στην Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πάπας: Οι πόλεμοι λύνουν προβλήματα ή γίνονται για να πουληθούν όπλα;
«Υπάρχει ο φόβος ότι οι πόλεμοι χρησιμεύουν για να πωλούνται όπλα», τόνισε ο Πάπας, κατά την ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αερομαχίες βρετανικών και συριακών μαχητικών πάνω από την Κύπρο


9/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 19 εμφανίσεις
Dogfights ανάμεσα σε Typhoon της RAF και Sukhoi Su-24 της Συρίας

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, τα συριακά Σουκχόι είχαν αποστολή να ελέγξουν την αεράμυνα της βάσης στο Ακρωτήρι

Πολεμικά αεροσκάφη Typhoon της RAF (Βρετανική Βασιλική Αεροπορία) κέρδισαν αερομαχία με δύο πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας που κατευθύνονταν προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Mirror.

O ανθρώπινος χάρτης της Ελλάδας: Αύξηση γεννήσεων, αλλά μείωση του πληθυσμού


=by admin
O ανθρώπινος χάρτης της Ελλάδας: Αύξηση γεννήσεων, αλλά γήρανση του πληθυσμού
Παρά το ότι σημειώθηκαν περισσότερες γεννήσεις από ό,τι θάνατοι και αυξήθηκε η μετανάστευση, μειώθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα. Βαλκάνιοι το 65% των αλλοδαπών.

Μέγας Αλέξανδρος πόλος έλξης ινδών ταξιδιωτών







Μερίδιο της πίτας του εξερχόμενου τουρισμού από την Ινδία, ο οποίος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε …μια Ελλάδα ετησίως, ήτοι πάνω από 10.000.000 ταξιδιώτες κάθε χρόνο, φιλοδοξεί να κατακτήσει η Θεσσαλονίκη.Τα “ατού” της πόλης ως προς την προσέλκυση τουριστών από την Ινδία είναι πολλά, καθώς οι Ινδοί έλκονται ιδιαίτερα από την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γενικότερα την ελληνική ιστορία, αλλά μέχρι πρότινος δεν συμπεριλάμβαναν τη Βόρεια Ελλάδα στη λίστα προορισμών τους, λόγω κυρίως της απουσίας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ της Θεσσαλονίκης και πόλεων όπως το Νέο Δελχί, η Καλκούτα και η Βομβάη.Ωστόσο, αυτό άλλαξε με τις πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών (Turkish Airlines), γεγονός που διευκολύνει τον στόχο της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ) για τη συμπερίληψη της Θεσσαλονίκης σε συνδυαστικά ταξιδιωτικά πακέτα για Ινδούς, μαζί με την Αθήνα ή την Κωνσταντινούπολη, για 12 μήνες ετησίως.

Επίκουρος:Ο θάνατος για μας,είναι ένα τίποτα…



epikoyros“Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα.
Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθηση μας όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης. Γι’ αυτό η σωστή εκτίμηση ότι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για μας, μας βοηθά να χαρούμε τη θνητότητα του βίου: όχι επειδή μας φορτώνει αμέτρητα χρόνια αλλά γιατί μας απαλλάσσει από τον πόθο της αθανασίας. …