Ετικέτες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Σαμαράς δεν κάνει για πρωθυπουργός»



«Ο Σαμαράς δεν κάνει για πρωθυπουργός» 


Δ. Παπαδημούλης: Στη ΔΕΘ ήρθε σαν κλέφτης

Την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αξιοπιστία του και ότι δεν κάνει για πρωθυπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.Αναλυτικότερα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ανέφερε πως «η δήλωση Σαμαρά έχει την ίδια αξιοπιστία με τα 18 του σημεία στο Ζάππειο, τα οποία θα εφάρμοζε όταν θα γινόταν πρωθυπουργός.Μηδενική αξιοπιστία, δηλαδή. Ισχυρίζεται κάτι που δεν το πιστεύει κανείς στον κόσμο: ότι ο Σόιμπλε και οι λοιποί θα μας δώσουν νέο πακέτο χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς νέο μνημόνιο.
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Σαμαράς γιατί ο κ. Στουρνάρας, πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους, έσπευσε να υποταγεί στο γερμανικό “όχι” για το κούρεμα χρέους, που όλοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο;

Αν το θεωρεί ανέφικτο, μάλλον δεν κάνει για το ρόλο του πρωθυπουργού. Στη ΔΕΘ ήρθε σαν κλέφτης. Δεν τόλμησε να στηρίξει αυτά τα επιχειρήματα απέναντι στους δημοσιογράφους.
Είπε ένα τσουβάλι ψέματα και χρησιμοποίησε μια υβριστικού και εμφυλιοπολεμικού τύπου επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και δίπλα σ’ αυτά έχει επιλέξει την τακτική της προκαταβολικής υποταγής αντί της διαπραγμάτευσης απέναντι στις γερμανικές αξιώσεις.
Ψέμα είναι ότι θα βγούμε από το μνημόνιο, όταν λίγες ώρες πριν Ντράγκι, Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ είπαν ότι θα έχουμε νέο μνημόνιο.
Ψέμα είναι ότι ενισχύθηκε η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, διότι ανέβηκε τρεις θέσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά είναι πολύ κάτω σε σχέση με το 2009».
Για τον κ. Στουρνάρα και τα οικονομικά στοιχεία ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο κ. Στουρνάρας προέβλεπε το 2011 ανάπτυξη για το 2012, το 2012 για το 2013 και το 2013 για το 2014.
Αν δείτε τις εκθέσεις διεθνών οικονομικών οίκων – αυτοί το λένε και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι πιθανό να μην έχουμε ανάπτυξη ούτε το 2014, αλλά να μετακυληθεί αυτή η προοπτική για το 2015 και όλοι προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία και το 2014 – ή, ακόμη και αν έχουμε ανάπτυξη, θα είναι άεργη ανάπτυξη. Η ύφεση είναι η διπλάσια από αυτή που προέβλεπε το Μνημόνιο και λένε στον πολίτη ότι αρχίζει να μειώνεται;
Δεν φτάνει αυτό. Χρειάζεται μια πολιτική-σοκ που θα οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και να γυρίσουν πίσω τα μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό χωρίς κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Έχω πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ. Υπάρχει μπόλικη δημιουργική λογιστική. Ξέρετε πού στηρίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα; Στην εξής κυβερνητική κομπίνα: βγάζουν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία και την αυτοδιοίκηση, έχουν πετσοκόψει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του.
Άρα, έχουμε επιχειρήματα και είμαστε μια σοβαρή πολιτική δύναμη που λέει: Φτάνει πια με την προσπάθεια Σαμαρά να παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μπαμπούλα…
Εδώ και τώρα, να γίνει δημόσιος διάλογος σε όλα τα ΜΜΕ ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα που δεν απάντησε πηγαίνοντας ο πρωθυπουργός για δεύτερη χρονιά σαν κλέφτης στη ΔΕΘ. Όλοι λένε ότι η Ελλάδα έχει μπει σε άγνωστης διάρκειας προεκλογική περίοδο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών».
Νewsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου