Ετικέτες

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πριβέ Φασίστας

541208_519200531441513_2045539941_nΓράφει “ο Λούμπεν και η άλλη”.
Οι νόμοι, οι άτυπες κοινωνικές συμβάσεις, τα ήθη και τα έθιμα, έχουνε την αιτία ύπαρξής των στον πολιτισμό. Η διαφορά ανάμεσα στους νόμους και στις υπόλοιπες μορφές ρύθμισης  του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, βρίσκεται στο σημείο ότι τους πρώτους τους φτιάχνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επομένως δεν προσφέρονται μόνο για να αποτυπώσουν και να κατασκευάζουν μια συλλογική εμπειρία, αλλά και για να κατευθύνουν την εξέλιξη μιας πολιτικά οργανωμένης κοινωνίας. Μια φορά όμως, γίνονται είτε για το κοινό καλό, είτε για το προσωπικό καλό εκείνων οι οποίοι ψηφίζουν τους πρώτους, και εκείνων οι οποίοι ερμηνεύουν και τα υπόλοιπα και ταυτόχρονα αποκτούν υπόσταση μέσα από αυτά. Η αντιπαράθεση με αυτά τα πρόσωπα είναι πολιτική και υπαρξιακή, στο βαθμό που ένας πολίτης είναι κάπως αδύνατο να απολέσει εντελώς την ανθρώπινη υπόσταση του και να μη συμμετέχει συναισθηματικά, σε σχέσεις που ορίζονται αλλά και προκύπτουν από τους κανόνες-όρους (επίσημους και ανεπίσημους), βάσει των οποίων  σχηματίζει την εικόνα και τη ¨θέση¨ του εαυτού του και των άλλων και των δυνατοτήτων τους, σε όλα τα σημαντικά πεδία-¨παιχνίδια¨ της ζωής του. Όρους που, ανάλογα με το περιεχόμενο τους (το τι ακριβώς λένε δηλαδή), υποδηλώνουν σχέσεις, σχέσεις που υπαγορεύουν τρόπους ύπαρξης και τρόποι ύπαρξης που πραγματώνονται σε συμπεριφορές.

Οπλικά συστήματα made in Russia κατακτούν την αγορά


undefined
Ντμίτρι Λιτόβκιν
Οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, που επινοήθηκαν και αναπτύχθηκαν στη Ρωσία, χρησιμοποιούνται πλέον σε πάρα πολλές περιοχές στον κόσμο. Ποιά είναι η “συνταγή της επιτυχίας” για τις εξαγωγές της προηγμένης ρωσικής αμυντικής τεχνολογίας;

Ιταλία: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο ναζί εκτελεστής των Ιταλών στην Κεφαλλονιά


undefined
Η σφαγή είχε αποτελέσει την πηγή έμπνευσης του μυθιστορήματος Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι
Η ιταλική στρατιωτική Δικαιοσύνη καταδίκασε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη τον 90χρονο σήμερα πρώην υπαξιωματικό των ναζιστικών στρατευμάτων Άλφρεντ Στορκ για τη συμμετοχή του στην μαζική εκτέλεση 117 ιταλών στρατιωτικών στην Κεφαλλονιά κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κνωσσός – Το παλάτι του Μίνωα (τελευταίο)



ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ

Τα Ταυροκαθάψια (ταύρος + καθάπτομαι) ήταν μια πολύ σημαντική γιορτή και γινόταν στην Κνωσό προς τιμή του Ποσειδώνα, αλλά και στη Θεσσαλία, στη Σμύρνη και την Τίρυνθα, όπου γινόταν αγώνας για τη σύλληψη άγριου ή ερεθισμένου ταύρου. Οι νέοι που συμμετείχαν στον αγώνα ονομάζονταν ταυροκαθόπται και προσπαθούσαν έφιπποι να συλλάβουν τον άγριο ταύρο, πιάνοντάς τον από τα κέρατα και χρησιμοποιώντας σχοινιά ή ξύλο, αλλά ποτέ σιδερένιο όπλο.

Έπειτα κάθονταν στον τράχηλο ή στη ράχη του ζώου και έκαναν διάφορες ακροβατικές φιγούρες και ασκήσεις. Σε αντίθεση με τις σημερινές ταυρομαχίες, τα ταυροκαθάψια δεν απαιτούσαν το θάνατο του ταύρου. Είχαν στόχο μόνο την ανάδειξη του θάρρους και την τόλμη των αθλητών. Στο ανάκτορο της Κνωσού και της Τίρυνθας βρέθηκαν τοιχογραφίες με παραστάσεις του αγωνίσματος. Παραστάσεις επίσης σώθηκαν σε διάφορα αγγεία και νομίσματα θεσσαλικών πόλεων.

Τεχνολογία που εξουδετερώνει χημικά όπλα με ακτίνες Χ


Με το ζήτημα της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας να βρίσκεται σε εξέλιξη και την πρόσφατη βράβευση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων με το Νόμπελ Ειρήνης, το ενδιαφέρον για την εύρεση νέων τρόπων ασφαλούς καταστροφής χημικών και βιολογικών όπλων έχει αυξηθεί διεθνώς.

ΣΑΜΑΡΑΣ, “ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.


Σήμερα, στη διαύγεια του Πρωθυπουργού Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, ανέβηκε μία απόφαση, βασικά δύο ανέβηκαν που αφορούν το ίδιο θέμα, την 4ήμερη μετακίνηση στο Παρίσι του Ειδικού του Συμβούλου Δαββέτα.
Η ΓΓ Πρωθυπουργού ενέκρινε χθες δαπάνη 1000 ευρώ για 4 ημέρες στο Παρίσι.
Επειδή ξοδεύω αρκετή ώρα της ημέρας στα άδυτα της διαύγειας πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι η πρώτη δαπάνη για ταξίδι στο εξωτερικό που είναι κοντά στη λογική αλλά και στα χρεοκοπημένα οικονομικά μας.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ…


Από το επίσημο δελτίο προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας του ελληνικού λαού στις 19 Οκτωβρίου 2013.
Είναι καλό να βλέπουμε το ιστορικό της κυρίαρχης προπαγάνδας του Μνημονίου.
Προαπαιτούμενα, δόση, χρεοκοπία, ευρώ, τρόικα από τη μία και έλλειψη φαρμάκων, καυσίμων, δραχμή- καταστροφή από την άλλη, είναι μόνο μερικές από τις λέξεις κλειδιά που υπερισχύουν στη προπαγάνδα των μαριονετών.

Το έγκλημα των Νεότουρκων κατά της ανθρωπότητας



Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Προσφάτως η έγκυρη Εταιρεία Μεσανατολικών Σπουδών (MESA) των ΗΠΑ απέδωσε τον τίτλο του βιβλίου της χρονιάς στο έργο του Τούρκου καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κλαρκ της Μασσαχουσέτης, Τανέρ Ακσάμ, «TheYoungTurksCrimeagainstHumanity:

Η Ρωσία άρχισε την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ιράκ


Вертолет Ми-28Н ночной охотник вертолет

Το σεξιστικό σχόλιο του Βέλτσου: Γιατί εμφανίζει τις Σώτη Τριανταφύλλου και Μαρία Ρεπούση ως αγ@@ητες;


19/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 70 εμφανίσεις
Το σεξιστικό σχόλιο του Βέλτσου: Γιατί εμφανίζει τις Σώτη Τριανταφύλλου και Μαρία Ρεπούση ως αγ@@ητες;
Ο διανοούμενος, συγγραφέας και ως πρόσφατα καθηγητής Γιώργος Βέλτσος απευθύνεται στις κυρίες Ρεπούση και Τριανταφύλλου αναφερόμενος στη θεωρία του Λακάν για το φύλο και τον φαλλό. Προκαλεί απορία γιατί επέλεξε να μιλήσει ταυτόχρονα για τις δύο κυρίες – τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και τη γνωστή συγγραφέα που υπέγραψε το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά.

H FERROSTAAL ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ > Τα έγγραφα που “καίνε” τον Ε.Βενιζέλο για την σύμβαση των υποβρυχίων

Αρχική > Οργανωμένη Διαφθορά, Οικονομία - Κρίση > H FERROSTAAL ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ > Τα έγγραφα που “καίνε” τον Ε.Βενιζέλο για την σύμβαση των υποβρυχίων


 

Διαψεύδουν απόλυτα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό
Εξωτερικών, πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο τα γεγονότα σε ότι αφορά τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214.
Oι Γερμανοί της ναυπηγού εταιρείας TKMS ψεύδονταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το γνώριζε ότι ψεύδονταν όταν διαβεβαίωναν ότι «Η Ferrostaal (σ.σ. η εταιρεία που δίνει τις μίζες στο πρόγραμμα των υποβρυχίων) δεν έχει καμία σχέση με τη νέα σύμβαση που υπογράψαμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Ε.Βενιζέλου και η όποια σχέση της με την TKMS σταματάει το 2005». 

Αλεξάνδρειες: Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος


undefined
Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.
Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.
Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για την ίδρυση μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου που θα έδινε στις μεσόγειες πόλεις της Αιγύπτου μια διέξοδο στη θάλασσα, με πρόσθετο σκοπό η καινούργια πόλη να αντικαταστήσει στην οικονομική ζώνη της ανατολικής Μεσογείου την Τύρο της Φοινίκης.
Ο Αλέξανδρος επέλεξε ο ίδιος το σημείο στο οποίο θα χτιζόταν η πόλη, ενώ επέβλεψε και τη σχεδίαση της. Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Αλέξανδρος, εξελίχτηκε σε σημαντικότατο λιμάνι και μεγάλο εμπορικό σταθμό, ενώ σύντομα αναδείχθηκε σε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού.
Στα χρόνια του Αλέξανδρου αλλά και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και άλλες πόλεις με το όνομα Αλεξάνδρεια. Οι ιστορικές πηγές της εποχής είναι πολύ φτωχές σε πληροφορίες γι’ αυτές τις πόλεις.
Τα περισσότερα στοιχεία τα αντλούμε από μεταγενέστερους συγγραφείς, περιηγητές, ιστορικούς και γεωγράφους, που όμως δεν συμφωνούν ούτε ως προς τον αριθμό των πόλεων ούτε ως προς τη θέση στην οποία κατασκευάστηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε ως προς την ύπαρξη τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πληροφορίες για τις πόλεις συμφύρονται με μύθους και ιστορίες των λαών της Ανατολής. Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι ο Αλέξανδρος δεν ίδρυσε καμία άλλη Αλεξάνδρεια πριν από τη μάχη στα Γαυγάμηλα, το 331 π.Χ.
Ακολουθεί μια παρουσίαση των πόλεων για τις οποίες υπάρχει κάποια ιστορική και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αρχαιολογική τεκμηρίωση σχετικά με την ύπαρξή τους.
Στη συνέχεια παραθέτουμε τις πόλεις με το όνομα Αλεξάνδρεια, που είτε ιδρύθηκαν μετά το θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη είτε οι σχετικές με την ύπαρξη τους πληροφορίες ελέγχονται ως μάλλον ανακριβείς.
1. Αλεξάνδρεια η εν Αρείοις
Ιδρύθηκε στη διάρκεια του έτους 330 π.Χ., όταν ο Αλέξανδρος εισέδυσε στην περσική σατραπεία Αρεία ή Αρία ( σημερινό Αφγανιστάν). Βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Αρτακόανα, που ταυτίζεται με τη σημερινή πόλη Χεράτ. Πιθανολογείται πως ερείπια της βρίσκονται κάτω από τη μεσαιωνική ακρόπολη της σύγχρονης πόλης.
2. Αλεξάνδρεια η Προφθασία
Ιδρύθηκε το 330 π.Χ. στη Δραγγιανή, νότια της Φράδα ( σημερινό Φαράχ του Αφγανιστάν). Τοποθετείται βόρεια του ποταμού Ετύμανδρου (σημερινός Χέλμαντ). Η ίδρυση της δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη.