Ετικέτες

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το σεξιστικό σχόλιο του Βέλτσου: Γιατί εμφανίζει τις Σώτη Τριανταφύλλου και Μαρία Ρεπούση ως αγ@@ητες;


19/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 70 εμφανίσεις
Το σεξιστικό σχόλιο του Βέλτσου: Γιατί εμφανίζει τις Σώτη Τριανταφύλλου και Μαρία Ρεπούση ως αγ@@ητες;
Ο διανοούμενος, συγγραφέας και ως πρόσφατα καθηγητής Γιώργος Βέλτσος απευθύνεται στις κυρίες Ρεπούση και Τριανταφύλλου αναφερόμενος στη θεωρία του Λακάν για το φύλο και τον φαλλό. Προκαλεί απορία γιατί επέλεξε να μιλήσει ταυτόχρονα για τις δύο κυρίες – τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και τη γνωστή συγγραφέα που υπέγραψε το κείμενο των 58 για την Κεντροαριστερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σώτη Τριανταφύλλου εξέφρασε τη διαφωνία της με την σχετική παρέμβαση του Κώστα Σημίτη λέγοντας πως «καπέλωσε τους 58». Δυο μέρες μετά γράφει ο Γιώργος Βέλτσος στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, υπό τον τίτλο Cherchez la femme: «Δεν ξέρω αν η Σ. Τριανταφύλλου «συνωστίζεται» με τους 57 η αν η Ρεπούση «καπελώνεται» από τον Κουβέλη. Αυτό που ξέρω είναι ότι το σύμπτωμα τους είναι επ’ ακριβώς το φύλο στο οποίο δεν ανήκουν: «ο άνδρας έχει τον φαλλό ενώ η γυναίκα είναι χωρίς να τον ..».
Σύμφωνα με τον Λακάν, ο άντρας μπορεί μεν να διαθέτει βιολογικά πέος ή φαλλό, η γυναίκα όμως είναι αυτή που τον έχει συμβολικά. Ο άντρας έχει το φαλλό, η γυναίκα όμως είναι ο φαλλός.
Ηδη στα social media καταγράφονται σφοδρές αντιδράσεις για αυτό το σχόλιο.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου