Ετικέτες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αίγυπτος: Συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών


undefined
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το προαύλιο κοπτικής εκκλησίας, στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.
Μια διαμάχη μεταξύ δύο νεαρών ανδρών, ενός χριστιανού και ενός μουσουλμάνου, μετατράπηκε σε οικογενειακή βεντέτα που πυροδότησε σφοδρές συγκρούσεις σε δυτική περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Οι δύο πλευρές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, προτού οι δυνάμεις ασφαλείας παρέμβουν και καταφέρουν να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία. Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, μετά από περίπου δύο ώρες διαταραχών, δήλωσε μία πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Εκτός από την πολιτικές και οικονομικές αναταραχές που σημειώνονται στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011, οι εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον περασμένο Ιούνιο.
Οι χριστιανοί, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, διαμαρτύρονται ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους παρέχουν προστασία μετά την απομάκρυνση του Μουμπάρακ, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε ριζοσπάστες ισλαμιστές.
Τον περασμένο μήνα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Κοπτική Μητρόπολη στο Κάιρο, μετά την κηδεία τεσσάρων χριστιανών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε θρησκευτικές συγκρούσεις με μουσουλμάνους.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου