Ετικέτες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

"Όργιο" παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο


"Όργιο" παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο



Έπειτα από πολύ καιρό, συνολικά 30 τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν χωρίς να έχουν υποβάλλει σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών παραβιάζοντας κατά βούληση τον εθνικό εναέριο χώρο. Για πρώτη φορά, τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας παραβίασαν και δύο μαχητικά αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν σε άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων νότια-νοτιοανατολικά της Ρόδου, πάνω από διεθνή ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών. 

Η διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στην περιοχή ανοικτά της Ρόδου είχε εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στα αεροναυτικά παίγνια των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή εκείνη, εκτός από τουρκικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν και δύο Mirage 2000 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία επίσης δεν κατέθεσαν σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές κάνοντας παραβάσεις του FIR Αθηνών...
 

Διαβάστε περισσότερα.. .

Η δεύτερη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγινε στο βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή νοτίως της Σαμοθράκης. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε εγκριθεί για πραγματοποίηση γυμνασίων από τις ελληνικές αρχές. Παρ' όλα αυτά η Άγκυρα έστειλε 4 πολεμικά πλοία που έκαναν κοινά παίγνια με σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που έκαναν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. 
 
Συνολικά, σήμερα Τρίτη 28 τουρκικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε 12 σχηματισμούς, έξι από τα οποία οπλισμένα με πυραύλους αέρος - αέρος, έκαναν 14 παραβάσεις του FIR Αθηνών ενώ σε εννέα περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. 


Δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου