Ετικέτες

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Την νέα κυβέρνηση της Παλαιστίνης χαιρετίζει η Μόσχα - Επίσκεψη Αμπάς στη Μόσχα μέσα στον Ιούνιο


Itar Tass
Την ιστορική συμφωνία εθνικής ενότητας και τον σχηματισμό την νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης η οποία ορκίστηκε χθες υπό τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
 
«Ο σχηματισμός μιας ενωμένης κυβέρνησης στην Παλαιστίνη προέκυψε από τις έντονες προσπάθειες της Φατάχ, της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων να υπερβούν τις εσωτερικές διαφωνίες» γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ., συμπληρώνοντας πως η Μόσχα θα συνεχίσει την συνεργασία με το Παλαιστινιακό Υπουργικό Συμβούλιο ενότητας, για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των παραδοσιακά φιλικών ρωσο- παλαιστινιακών σχέσεων σε διάφορους τομείς.
Χθες, 2 Ιουνίου, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος ηγείται του κινήματος Φάταχ όρκισε νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας βάσει μιας συμφωνίας συμφιλίωσης με την ισλαμική Χαμάς. Ο Αμπάς δήλωσε πως η 17μελής κυβέρνηση θα αποτελείται από ανεξάρτητους υπουργούς και ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη, παρά την άρνηση της Χαμάς να αποδεχθεί τη συνύπαρξη με το Ισραήλ. 

Επίσκεψη του Μαχμούτ Αμπάς στη Ρωσία μέσα στον Ιούνιο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μέσα στον Ιούνιο και θα έχει συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μπογκνάνοφ, ο οποίος είναι και ο προεδρικός απεσταλμένος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή δήλωσε πως η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου