Ετικέτες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Επιχείρηση: Joseph Kony – Εκατό Αμερικανοί Κομάντος στη ζούγκλα!


Επιχείρηση: Joseph Kony – Εκατό Αμερικανοί Κομάντος στη ζούγκλα!


undefined
Στις 14 Οκτωβρίου οι NEW YORK TIMES δημοσίευσαν την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να στείλει εκατό ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στην Ουγκάντα ώστε να εντοπίσουν τον επικεφαλής της ομάδας Lord’s Resistance Army, Joseph Kony. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ η Lord’s Resistance Army του Joseph Kony συγκαταλέγεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις, στρατολογεί μικρά παιδιά και βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο με την κυβέρνηση της Ουγκάντας που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ σύμφωνα με τους NEW YORK TIMES υποστηρίζουν πως ο Joseph Kony και η ομάδα του,Lord’s Resistance Army ευθύνονται για πολλές θηριωδίες στον εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση της Ουγκάντας. Η εφημερίδα ASIA TIMES μέσω του ανταποκριτή της,  Pepe Escobar, δίνει μία διαφορετική εξήγηση στην υπόθεση εξηγώντας πως οι ΗΠΑ δεν ευαισθητοποίηθηκαν ξαφνικά για τα όσα διαδραματίζονται στην Ουγκάντα ώστε να στείλουν επίλεκτη μονάδα εκατό ανδρών να συλλάβει τον Joseph Kony.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο Βραζιλιάνος ανταποκριτής, ο πόλεμος αυτός δεν είναι εμφύλιος όπως οι ΗΠΑ θέλουν να λένε αλλά εθνικός. Στην Ουγκάντα υπάρχει αρκετός ορυκτός πλούτος (πετρέλαιο) που οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν πριν προλάβει να κάνει κάτι σχετικό η Κίνα. Ωστόσο η κατάσταση επισημαίνει πως εγγυμονεί κινδύνους για τις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 κατά τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε αρχικά μία μόλις μονάδα επιλέκτων ανδρών για το Βιετνάμ με τα γνωστά σε όλους στο τέλος αποτελέσματα.
Από την πλευρά της, η Ρωσική PRAVDA δεν άφησε σήμερα ασχολίαστο το γεγονός της Αμερικανικής επιχείρησης στην Ουγκάντα, αν και το δημοσιεύει με αρκετή δόση υπερβολής. Σύμφωνα με τη Ρωσική PRAVDA οι Αμερικανοί άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων δεν είναι απλώς μία μονάδα, αλλά πολλά τάγματα μαζί. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες τηςPRAVDA αναφέρουν πως οι Αμερικάνοι που στάλθηκαν στην Ουγκάντα αριθμούν από 3.100 έως 4.100 άνδρες των ενώ στο τίτλος της γράφει πως οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Αφρική για να σκοτώσει κανίβαλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου