Ετικέτες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Προαγωγές- σοκ στην Εθνική Φρουρά- Καζάνι που βράζει οι τάξεις αξιωματικών



ΤΡΊΤΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Προαγωγές- σοκ στην Εθνική Φρουρά- Καζάνι που βράζει οι τάξεις αξιωματικών

Προχώρησαν σε προαγωγές Υποστράτηγου, Ταξίαρχου και Συνταγματάρχη ενώ δεκάδες αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς παραμένουν στάσιμοι επί σειρά ετών επειδή δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις προαγωγές τους.

Η πρωτοφανής ενέργεια του Υπουργείου Άμυνας έχει προκαλέσει αγανάκτηση στις τάξεις των αξιωματικών οι οποίοι μάταια αναμένουν να προαχθούν τα δέκα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα αιτιολόγηση του Υπουργείου Άμυνας, οι προαγωγές των αξιωματικών είχαν παγώσει λόγο έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, εφόσον η αναθεωρημένη νομοθεσία περί προαγωγών της Εθνικής Φρουράς είχε προσβληθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο και η προσφυγή είχε επιτύχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2006, το Υπουργείο Άμυνας έχει δεσμευτεί ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής ότι θα παρουσίαζε το νέο νομοθετικό πλαίσιο εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Παρά τις αφόρητες όμως πιέσεις της Βουλής, κανένα τέτοιο νομοθέτημα δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα από το ΥΠΑΜ.

Και ενώ όλα παρέμεναν στάσιμα, με δεκάδες προακτέους αξιωματικούς να παραμένουν στο βαθμό τους μέχρι και για δέκα χρόνια, το Υπουργείο Άμυνας βρήκε τον τρόπο να προβεί σε τρεις προαγωγές.
Λόγω της αντικατάστασης του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, ο νέος υπαρχηγός ο οποίος μέχρι πρόσφατα έφερε το βαθμό του υποστράτηγου, προάχθηκε σε αντιστράτηγο.

Αμέσως η κενή θέση υποστρατήγου πληρώθηκε με προαγωγή ταξίαρχου, ενώ η θέση του ταξίαρχου που έγινε υποστράτηγος πληρώθηκε από Συνταγματάρχη.Οι υπόλοιποι ακόμα περιμένουν …
http://www.maxhnews.com/content/7459 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου