Ετικέτες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η άγνοια για την Ευρωπαϊκή Ένωση

undefined
Του χρόνου τον Ιούνιο αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για ακόμα μια φορά οι Πολίτες θα οδηγηθούν σε αυτές χωρίς καμμία ενημέρωση.

Βλέπετε, οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερες και δεν έχουν καμμία σχέση με τις εθνικές ή τοπικές εκλογές όπως τις γνωρίζουμε. Παρόλα αυτά, τα σαθρά πολιτικά κόμματα και Μ.Μ.Ε. και οι συστημικοί (θα τους αναγνωρίσετε και ως "επιφανείς") ακαδημαϊκοί της χώρας, επιθυμούν να μας κρατούν στην άγνοια και να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε κομματικά χωρίς να μας πληροφορούν για το πόσο λανθασμένη είναι μία τέτοια προσέγγιση.

Για παράδειγμα τα εθνικά κόμματα, συγκεντρώνονται σε ευρωπαϊκές ομάδες κομμάτων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι οποίες έχουν διαφορετικό ή και αντίθετο χαρακτήρα και πολιτικές ιδέες από το "δικό μας" εθνικό που ψηφίζουμε στην Ελλάδα και νομίζουμε πως μας εκπροσωπεί στην Ε.Ε. Δυστυχώς, οι κρυμμένες αλήθειες είναι πολλές και θα χρειαστεί καιρός για να εξηγήσει κανείς πλήρως το πως λειτουργεί η εν λόγω εκλογική διαδικασία.

Σε μια Δημοκρατία: οι πολιτικοί, η δημοσιογραφία και η ακαδημαϊκή κοινότητα ενημερώνουν τους Πολίτες. Δεν τους αφήνουν στην άγνοια και δεν τους οδηγούν σε ψηφοφορίες με λανθασμένες πληροφορίες για να καπηλευτούν την ψήφο τους.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου