Ετικέτες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται οι Ρόμποκοπ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται οι Ρόμποκοπ

Το μουλάρι-ρομπότ
Ο πόλεμος θα γίνεται πλέον με ρομπότ

Η τεχνολογική επανάσταση στη σύγχρονη πολεμική τεχνολογία δεν είναι πλέον οι ελαφρές στολές με πολλαπλές εξαρτήσεις, γυαλιά νυκτός και σουπερκομπιουτεράιζ οπλισμό.

Τίποτα πια δεν θυμίζει όσα συνέβαιναν πριν από δέκα χρόνια. Παρατηρώντας τα ιπτάμενα χωρίς πιλότο μαχητικά αεροπλάνα, τα γνωστά Drones, διαπιστώνουμε ότι πλέον αποτελούν τον μισό αεροπορικό στόλο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Με την επόμενη γενιά των Drones σχεδιάζεται η καλύτερη προστασία του μαχόμενου προσωπικού αλλά και εκείνου που βρίσκεται σε μυστικές αποστολές.

Δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου προειδοποιούν ότι βρίσκονται στα σχέδια εννέα στρατιωτικές τεχνολογίες μέσω των προωθημένων αμυντικών προγραμμάτων (Defense Advance Research Projects Agency) και άλλων κλάδων της πολεμικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Τα προγράμματα αυτά έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες που έχουν υπογράψει συμβόλαια με το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας. Στόχος είναι η προοπτική να αλλάξει εντελώς ο τρόπος διεξαγωγής των επόμενων πολέμων.

# Η Lockheed Martin and Northrop Grumman με συμβόλαιο που έχει υπογράψει με το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει βάλει στα σχέδια να κατασκευάσει το σούπερ Drone που θα μπορεί να πιάσει ταχύτητα 4.000 μιλίων και να πετά σε ύψος 100.000 πόδια.

# Μας έχει προειδοποιήσει το Χόλιγουντ, με το «Άβαταρ», αλλά η εταιρεία Bostcson Dynamics, με έδρα τη Μασαχουσέτη, προετοιμάζει το «μουλάρι –ρομπότ» με στόχο κάποια ημέρα να το δούμε στα πεδία των μαχών να κατατροπώνει με τον πολύπλοκο οπλισμό του τις επίγειες δυνάμεις του εχθρού.

# Ακόμα, ετοιμάζονται όπλα που θα εκτοξεύουν αόρατα ηχητικά κύματα, καταστροφικά για την ακοή ατόμων που θα βρίσκονται αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

# Παρόλο που υπάρχει διεθνής συμφωνία που απαγορεύει τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος «για κάθε ενδεχόμενο», υπάρχει πρόγραμμα κατασκευής οπλικών συστημάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διάστημα, με την τεχνολογία των λέιζερ.

# Η PAL Robotics της Βαρκελώνης κατασκευάζει ένα ρομπότ προηγμένης τεχνολογίας, που θα μπορεί να αναγνωρίζει τους ανθρώπους, να εισέρχεται σε κτήρια, να αποφεύγει εμπόδια και να συλλέγει με τα «χέρια του», διάφορα αντικείμενα.

Όλα αυτά τα φιλόδοξα σχέδια δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τις σχεδιαζόμενες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που έχει προεκλογικά εξαγγείλει ο πρόεδρος Ομπάμα. Προεκλογικές υποσχέσεις, φυσικά.

Κ. Μπετινάκης
Πηγή :http://www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου