Ετικέτες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Γερμανική αντίδραση για τις δηλώσεις Τιμοσένκο.




Η γερμανική κυβέρνηση παρενέβη εκ νέου στην ουκρανική κρίση προειδοποιώντας όλες τις πλευρές να μην χρησιμοποιούν λεκτική βία. Με τον τρόπο αυτό το Βερολίνο επί της ουσίας αποδοκιμάζει τις δηλώσεις της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο η οποία όχι μόνο κάλεσε τους συμπατριώτες της να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν τους Ρώσους, αλλά έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να «εκτελέσουν με πυρηνικά όπλα» τη ρωσική μειονότητα. Η ίδια η Τιμοσένκο επιβεβαιώνει ότι είπε πως οι Ουκρανοί πρέπει να πάρουν τα όπλα εναντίον των Ρώσων, διαψεύδει ωστόσο ότι πρότεινε να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα για τον αφανισμό όλων των ρωσόφωνων που ζουν στην Ουκρανία.
«Παρά την αντίθεσή μας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και τις διαφορετικές μας απόψεις ακόμη και σε θεμελιώδη ζητήματα, υπάρχουν όρια στη γλώσσα και στις σκέψεις τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Εικόνες βίας και φαντασιώσεις βίας προφανώς ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το όριο», πρόσθεσε.
Σε μια υποκλαπείσα τηλεφωνική της συνομιλία η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Τιμοσένκο ακούγεται να λέει ότι θέλει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν νεκρό.
Ένα ηχογραφημένο απόσπασμα της συνομιλίας της αναρτήθηκε ανώνυμα στον ιστότοπο YouTube, στο οποίο η Τιμοσένκο ακούγεται να λέει «είμαι έτοιμη να αρπάξω ένα [αυτόματο τουφέκι] Καλάσνικοφ και να τον πυροβολήσω στο κεφάλι», αναφερόμενη στον πρόεδρο της Ρωσίας.
Η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωσε μέσω του ιστοτόπου Twitter ότι είπε αυτή τη φράση συνομιλώντας με έναν πολιτικό στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε ότι ένα απόσπασμα στο οποίο ακούγεται να καλεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα σε περιοχές της Ουκρανίας όπου επικρατούν οι ρωσόφωνοι είναι προϊόν μοντάζ.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου