Ετικέτες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Bank of America-Merrill Lynch: Παράθυρο ευκαιριών ανοίγει στην Ελλάδα



ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Bank of America-Merrill Lynch: Παράθυρο ευκαιριών ανοίγει στην Ελλάδα

Ένα μικρό «παράθυρο ευκαιριών» αρχίζει να διαφαίνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση της Bank of America-Merrill Lynch.
Ένα μικρό «παράθυρο ευκαιριών» αρχίζει να διαφαίνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα ανάλυση της Bank of America-Merrill Lynch. Για να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή, προϋπόθεση είναι να εκταμιευτεί έγκαιρα η έκτη δόση, να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και να είναι ικανοποιητική η συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

Οι αγορές, εκτός από τις αρνητικές ειδήσεις, επηρεάζονται και από τις θετικές, υποστηρίζει η επενδυτική τράπεζα. Σε περίπτωση που ευοδωθούν τα ανωτέρω σχέδια, οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα τους επενδυτές. Στις θετικές αυτές εξελίξεις εντάσσεται η εφαρμογή της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα τον Φεβρουάριο, καθώς και η ενδεχόμενη ανάδειξη κυβέρνησης συνασπισμού στις επερχόμενες εκλογές.
Εφόσον η κρίση στην ευρωζώνη δεν επιδεινωθεί περαιτέρω, η BoA-ML εκτιμά ότι οι προοπτικές της χώρας θα βελτιωθούν σημαντικά εάν σημειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 και δρομολογηθούν επαρκώς οι διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπει το πακέτο διάσωσης.
Παρότι έχει επικρίνει επανειλημμένως το κούρεμα του προγράμματος PSI ως ανεπαρκές, η BoAML εκτιμά ότι η εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ανέλθει στα επίπεδα του 70-80%. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να κερδίσει κάποιον χρόνο, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές θα έχουν ικανοποιητικά κίνητρα για να λάβουν μέρος, ιδίως σε τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου