Ετικέτες

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

“The People’s Daily”: Ξεκινά “ψυχρός” πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας


“The People’s Daily”: Ξεκινά “ψυχρός” πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κινεζικής εφημερίδας “The People’s Daily”, απόρρητο έγγραφο αναφέρει πως το επόμενο χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ προτίθενται να “τεστάρουν” τις αντοχές του Πεκίνου μέσω στρατιωτικών τους προκλήσεων. Πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ προγραμματίζουν την αύξηση αεροπορικής δύναμης στην περιοχή του Ειρηνικού που θα φέρει την άμεση αντίδραση του Πεκίνου.

Ανεξάρτητα με το τι γράφει η κινεζική εφημερίδα και αναδημοσιεύει και η PressTv, ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει πως η χώρα του σκοπεύει να στείλει 28.000 στρατιώτες στη Νότιο Κορέα, 50.000 στην Ιαπωνία και 5.000 πεζοναύτες στην Αυστραλία. Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αποστολών αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 σε Σιγκαπούρη και Βιετνάμ.
Οι σχέσεις της Κίνας με τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία βρίσκονται αυτήν τη περίοδο σε κρίση ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που το Πεκίνο έχει ανοιχτά κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι μέσω των συμμάχων της παρενοχλεί την Κίνα και τα συμφέροντά της.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από περίπου όλες τις κυβερνοεπιθέσεις που παρατηρούνται τελευταία στα Επιτελεία των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου