Ετικέτες

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Όταν ο Γκιουλ ζει τον μύθο του.ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ


Όταν ο Γκιουλ ζει τον μύθο του.ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ

 Λιάνα Μυστακίδου
Οι Βρετανοί παρακολουθούν ένα υπερθέαμα και ο Τούρκος Πρόεδρος ζει τον μύθο του, μέσα στη βασιλική άμαξα δίπλα στην βασίλισσα Ελισάβετ. Ακολουθεί δεύτερη άμαξα με τον πρίγκιπα Φίλιππο και τη μαντηλοφορούσα Χαϊρουνισσά.

Εικόνες βγαλμένες από τα παραμύθια…
Ο κ. Γκιουλ φιλοξενήθηκε επί δύο ημέρες στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ,προσκεκλημένος από την ίδια τη βασίλισσα, όπου έκανε τη γνωριμία του  και με όλα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε το παράσημο του Μεγάλου Ιππότη «Knight Grand Cross of the order of the Bath».

Τόσες τιμές και μεγαλεία ασφαλώς γεννούν ορισμένα ερωτηματικά. Ας δούμε τι γράφουν οι Τούρκοι  δημοσιογράφοι:

Ασλί Αϊντίντασμπας (Μιλλιέτ):  «Η Ουάσιγκτον   μάθαινε από την Αγγλία τι συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει στη Μέση Ανατολή.  Αργότερα έπαιρνε τις πληροφορίες που ήθελε από το Ισραήλ. Τώρα σφυγμομετρεί  τον παλμό της περιοχής μέσω της Αγγλίας και της Τουρκίας».

Ισμαήλ Κιοτσούκκαγια: (Γενιτσαγ): «Την ώρα που διαμορφώνεται εκ νέου η Μέση Ανατολή κι εμείς σχεδιάζουμε τη νέα εξωτερική πολιτική μας, συνάπτονται νέες συμφωνίες μεταξύ Αγγλίας-Τουρκίας-Ουάσιγτον. Το Κόμμα του κ. Ερντογάν θέλει να γράψει Ιστορία. Η λύση του ΡΚΚ και του Κουρδικού προβλήματος σχεδιάζονται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Η αλλαγή πλεύσης στην πολιτική του ¨ανοίγματος¨ προς τους Κούρδους φωτογραφίζει αυτή την πραγματικότητα».

Ο Σεντάτ Σέρτογλου είχε αποκαλύψει πριν από καιρό τη μυστική συμφωνία που υπέγραψε ο Πρόεδρος Γκιουλ με τις ΗΠΑ, η οποία περιείχε εννιά άρθρα. Τώρα φαίνεται εφαρμόζεται εκείνη η συμφωνία. Το Κουρδικό θα λυθεί με μια μορφή ομοσπονδίας, όπως ήθελαν να την επιβάλουν  κάποτε και στον Οζάλ.

Αχμέτ Μπουλούτ (Γενίτσαγ): «Ο Γκιουλ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αγγλικό Πανεπιστήμιο Exeter. Σε αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα σπουδάζουν  όλοι πολιτικοί του Ισλαμικού κόσμου και τα στελέχη των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Για παράδειγμα όλα τα ανώτερα στελέχη της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης είναι απόφοιτοι του Exeter. Το ίσιο και ο Γενικός Γραμματέας της Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Ο Γκιουλ δεκαπέντε χρόνια μετά τις σπουδές στην Αγγλία πήγε στις ΗΠΑ με ειδική υποτροφία του υπουργείου εξωτερικών και εκπαιδεύτηκε Leader.  Δηλαδή η Αγγλία τους εκπαιδεύει και τους στέλνει στην Αμερική να γίνουν Leader».

Ο κ. Κιουτσούκ, υποστηρίζει, επίσης, ότι την ώρα που διαμορφώνουν το «Μεγάλο Ισραήλ» θέλουν να μας το ταΐσουν ως «Νέο-οθωμανισμό»…

Οι πολλές τιμές της βασίλισσας  στο πρόσωπο του κ. Γκιουλ ασφαλώς φανερώνουν κάτι. 

Σίγουρα η γηραιά Αλβιόνα θέλει να έχει τη μερίδα του λέοντος από τη λεία της Μέσης Ανατολής.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και έναντι του Ελευθερίου Βενιζέλου πριν ογδόντα χρόνια. Επειδή ζήσαμε την τραγωδία  αυτής της λυκοφιλίας, ανησυχούμε έντονα για την Κύπρο, την ΑΟΖ, τα Νησιά και όλα όσα διεκδικούν οι γείτονες μας, πιθανότατα για  λογαριασμό δικό τους αλλά και για λογαριασμό άλλων…
http://www.elzoni.gr/html/ent/967/ent.15967.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου