Ετικέτες

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

60.000 “χαμένες” άδειες μεταναστών! Που να είναι;


60.000 “χαμένες” άδειες μεταναστών! Που να είναι;

undefined
Κυκλοφορεί μεταξύ των υπηρεσιών κατάλογος με την καταγραφή των αριθμών από κλαπείσες/απωλεσθείσες άδειες διαμονής που προορίζονται για τους ελάχιστους νόμιμα μετακαλούμενους μετανάστες αλλά βασικώς για τους λαθρομετανάστες που νομιμοποιούνται.  Το σύνολο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ανέρχεται σε 31.010 !
Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνεται επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας και ελέγχονται οι μετανάστες ο αστυνομικός δεν μπορεί να ξέρει αν νομίμως κατέχουν αυτή την άδεια διαμονής ή αν η συγκεκριμένη άδεια ανήκει σε μια από τις 31.010 που έχουν κλαπεί.
Πως όμως έχουν κλαπεί τόσες χιλιάδες άδειες διαμονής;
Είναι δυνατόν να έχουν “χαθεί” τόσες χιλιάδες άδειες από τόσες πολλές Δημαρχίες και να μην πέρασαν ούτε στα ψιλά των εφημερίδων οι συνεχείς και περίεργες αυτές διαρρήξεις; Όπως παλαιότερα (προ του 2006) που κάθε λίγο κλέβανε κενά διαβατήρια από Νομαρχίες και Προξενεία και εφοδίαζαν όλους τους ύποπτους για εγκληματικές ενέργειες;
Η λίστα ενημερώνεται κάθε μήνα με τους αύξοντες αριθμούς των νέων αδειών που κλάπηκαν για να είμαστε και γραφειοκρατικά εντάξει.

Επίσης κυκλοφορεί λίστα με τα κλαπέντα-απωλεσθέντα έντυπα βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης με πλήρη δικαιολογητικά (τύπου Α΄). Τα έντυπα αυτά βεβαιώνουν ότι ο ελεγχόμενος αλλοδαπός είναι υποψήφιος νόμιμος – μόνο το τελικό αυτοκόλλητο του λείπει.
Ο κατάλογος περιέχει 17 σελίδες. Η άθροιση μόνο των δύο πρώτων σελίδων απέδωσε 1.699 για την πρώτη σελίδα και 1.790 για την δεύτερη. Δηλαδή κατά μέσο όρο 1.700 η σελίδα. Επί 17 σελίδες προκύπτει σύνολο 28.900 κλαπέντα έντυπα!

Τα τελευταία αν προστεθούν στον παραπάνω αριθμό των κλαπεισών αδειών διαμονής μας δίνουν τον ωραίο στρογγυλό αριθμό των περίπου 60.000 ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου