Ετικέτες

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Σεπτεμβρίου 11, 2011

undefined
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
…Λίγες μέρες πριν την ναυμαχία της ”Έλλης” και συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου του 1912 όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία την εμφάνιση του εχθρού για ν αναμετρηθούν μ αυτον.
Όμως οι μέρες περνούσαν και ο εχθρός δεν εμφανιζόταν, γεγονός που γέμιζε εκνευρισμό τους αξιωματικούς και το πλήρωμα .Μια από τις ημέρες εκείνες λοιπόν εμφανίστηκε ο δίοπος πτυχιούχος πυροβολητής Σωτήριος Κ.Σκοδρας στον υπηρετούντα τότε μητροπολίτη Σπάρτης σεβασμιότατο Διονύσιο Δαφνο και του ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του παρατήρησε μια περίεργη σκιά στον κάδο νερού και ότι αυτή η σκιά έμοιαζε πολύ στην εικόνα του Αγίου Νικολάου, μάλιστα ανέφερε το γεγονός και σε άλλους δυο ναύτες τους Β.Ριζο και Σ.Τ..Λουιζο οι οποίοι και δυσπίστησαν ως προς το γεγονός λέγοντας του ότι επρόκειτο για οξείδωση της λαμαρίνας. Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να πάνε και να διαπιστώσουν το γεγονός, όπως και έγινε. Ακολούθησε ανήλεο σταυροκόπημα από τους ναύτες. Το ίδιο συνέβη και με τον μητροπολίτη όπου και έσπευσε να ενημερώσει τον Ναύαρχο Κουντουριώτη.
Με την σειρά του Ο ναύαρχος Κουντουριώτης διέταξε να τοποθετήσουν τον κάδο εις το παρεκκλησίων του θωρηκτού και εν συνεχεία να γίνει ομιλία προς το πλήρωμα με θέμα ”ο θεός είναι με το μέρος μας”.
Μέχρι και το 1914 ο κάδος παρέμεινε πάνω στο θωρηκτό όπου και τον πήρε ο Μητροπολίτης Δαφνος με την έγκριση του Κουντουριώτη για να τον τοποθετήσει στην μητρόπολη της Σπάρτης για τόνωση του θρησκευτικού και πατριωτικού αισθήματος όπως ανέφερε.
Ο κάδος επιστραφη στο Αβέρωφ ύστερα από Βασιλική εντολή και τοποθετήθηκε σε γυάλινη προθήκη .
Αυτή είναι η ιστορία, το θαύμα η ο μύθος. Εσείς πιστεύετε ότι σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα. Εμείς σας παρουσιάσαμε το γεγονός.
Όπως και να χει η πίστη του ανθρώπου οποίες ρίζες και αν έχει είναι ικανή για το αδύνατο….
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου