Ετικέτες

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι Πεσμεργκά εκπαιδεύουν τον στρατό του Δεύτερου Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους



ΔΕΥΤΈΡΑ, 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012


undefined
«Ο Μπαρζανί κινείται για τη δημιουργία μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, η οποία θα έχει ως κέντρο της την πόλη Kamisli. Στη συνέχεια θα ενώσει την περιοχή αυτή με το Β. Ιράκ. Βαδίζουν σταθερά προς την εφαρμογή του χάρτη που είδα για πρώτη φορά το 2008. Στη συνέχεια θα έρθει η σειρά της Τουρκίας και του Ιράν». 
Ο Πρόεδρος της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί σε συνέντευξη του στο Al Jajeera επιβεβαίωσε την πληροφορία (την οποία και στο παρελθόν είχαμε αναφέρει -Σχηματισμός Πρώτου Τάγματος Κούρδων της Συρίας για την μετα-Ασαντ εποχή) ότι στα όρια της Κουρδικής Επικράτειας του Βορείου Ιράκ λειτουργεί στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κούρδων της Συρίας οι οποίοι και θα αναλάβουν να υπερασπιστούν το δεύτερο ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Συρίας αλλά ήδη ένας σημαντικός αριθμός Κούρδων έχει εκπαιδευθεί , παραμένουν όμως στο έδαφος της Κουρδικής επικράτειας του βορείου Ιράκ.
Η πλειοψηφεία των ανδρών αυτών είναι πρώην στρατιώτες του Συριακού στρατού και θα τεθούν υπό τις διαταγές του Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου του λαού όπως αυτό προέκυψε απο την συμφωνία των των δύο κυριότερων Κουρδικών Κομμάτων της Συρίας στην Αρμπίλ ( PYD το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης και Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο (ΚΕΚ),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου