Ετικέτες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή των Μακεδόνων του πλανήτη στους Ευρωβουλευτές


Επιστολή των Μακεδόνων του πλανήτη στους Ευρωβουλευτές

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2011

Προς Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Αξιότιμοι Ευρωβουλευτές,
Επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις αδικίες και στις παραβιάσεις εις βάρος της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας 2.500.000 Μακεδόνων ενός εκατομμυρίου Μακεδόνων Ελλήνων της Διασποράς, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλλην
ες.
Η οικειοποίηση της Μακεδονικής πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητάς μας από τους Σλάβους της Νοτίου πρώην Γιουγκοσλαβίας υπήρξε πολιτικό δημιούργημα του Τίτο από το 1944 και που ουδέποτε πριν η περιοχή αυτή είχε το όνομα Μακεδονία.
Η Μακεδονική ταυτότητα, πολιτιστικά και ιστορικά, ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει η Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να υφαρπάξει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα υπάρχοντος πολιτισμού που ανήκει σε άλλο έθνος για χιλιετίες όταν μάλιστα οι Σλάβοι στην ΠΓΔΜ έχουν σλαβικό πολιτισμό και ιστορία από τον 7ο μ. χ αιώνα για τον οποίον θα πρέπει να είναι υπερήφανοι. Στην πραγματικότητα οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ είναι αυτοί οι οποίοι αρνούνται το δικαίωμα του αυτό-προσδιορισμού στους Μακεδόνες Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα.
Το 1913 και μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, βάσει Διεθνών Συνθηκών, το μεγαλύτερο τμήμα του εδάφους της αρχαίας Μακεδονίας επανήλθε στην Ελλάδα, ένα πολύ μικρότερο περιήλθε στην Γιουγκοσλαβία και ελάχιστο στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία στην Ελλάδα κατοικείται από 2.500.000 κατοίκους οι οποίοι πολιτιστικά και ιστορικά είναι Μακεδόνες. Ο Τίτο βάπτισε «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονία» το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1944 .
Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που έγινε ανεξάρτητη το 1991, αποτελείται κυρίως από Σλάβους και Αλβανούς και από διάφορες άλλες μειονοτικές ομάδες όπως Ρομά, Τούρκους, Βούλγαρους, Έλληνες, Σέρβους κλπ.
Οι Μακεδονικές Οργανώσεις τα μέλη των οποίων είναι Μακεδόνες που κατοικούν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, καταγγέλλουν τις ενέργειες σφετερισμού της πολιτιστικής και ιστορικής τους ταυτότητας από την ΠΓΔΜ και διαμαρτύρονται ότι ένα Σλαβικό έθνος μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδόνας» για τους πολίτες του, έναν όρο που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνότητας, χωρίς αμφιβολία, θα γίνει αιτία να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό συμπεριλαμβανομένης ιστορίας, πολιτισμού , εδάφους και θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σ’ ολόκληρη την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι και η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τους Σλάβους των Σκοπίων ως «Μακεδονική» εθνότητα
Θεωρούμε ότι απειλούμαστε από την τεχνητή δημιουργία μιας εθνικής «Μακεδονικής» εθνότητας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση της ιστορίας και του πολιτισμού μας , ευχόμενοι στους γείτονες Σλάβους της ΠΓΔΜ να βρουν τον εθνικό σλαβικό τους προσδιορισμό.
Αξιότιμοι κύριοι Ευρωβουλευτές, εμείς οι Μακεδόνες σας υποβάλουμε την θερμή παράκληση να ασκήσετε την επιρροή σας ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα μας ,των πραγματικών Μακεδόνων, από την επιδιωκόμενη σλαβοποίηση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και να βοηθήσετε ώστε η πολυεθνική αυτή χώρα που έχει βασικά Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό να μπορέσει να βρει ένα όνομα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου