Ετικέτες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

“Κρυφές” ρυθμίσεις σοκ στο νέο μνημόνιο

 

undefined

Ορισμένες «κρυφές» ρυθμίσεις, από αυτές που δεν είχαν πολυ-ακουστεί και που θα προκαλέσουν θύελλα διαμαρτυριών διότι είναι πολύ σκληρές, περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3, πέραν φυσικά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, από το 2014 όποιος μπαίνει σε νοσοκομείο για να νοσηλευτεί θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο, δηλαδή χαράτσι, 25 ευρώ. Επίσης, για την κάθε συνταγή για αγορά φαρμάκων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν 1 ευρώ το οποίο θα πάει υπέρ της ενίσχυσης του ΕΟΠΥΥ που έχει ήδη καταρρεύσει.
Επίσης, σοκ για τους εκπαιδευτικούς καθώς προβλέπεται η υποχρεωτική μετάθεσή τους ανεξάρτητα το που βρίσκεται η οργανική τους θέση, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.
Σοκ για όσους έχουν καταδικαστεί σε κάποια ποινή και θέλουν να την εξαγοράσουν. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι χρηματικές ποινές και τα ποσά εξαγοράς στερητικών της ελευθερίας ποινών προσαυξάνονται κατά την είσπραξη σε ποσοστό 110%, ενώ κάθε μέρα φυλάκισης υπολογίζεται πλέον σε ποσό 5 έως 100 ευρώ, όπως και κάθε μέρα κράτησης.
Δύσκολη γίνεται και η πρόσβαση στη δικαιοσύνη καθώς ακριβαίνει σημαντικά. Το δικαστικό ένσημο αυξάνεται σε ποσοστό 8% επί της αξίας του αντικειμένου της αγωγής ή άλλου δικογράφου που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε δικαστήριο, εφόσον το διεκδικούμενο ποσό ξεπερνά τα 200 ευρώ.
Τέλος, επιτρέπεται η εξαγορά ποινών έως και 5 χρόνια φυλάκιση με στόχο να αδειάσουν οι φυλακές αλλά και να γεμίσουν τα ταμεία.
Φυσικά, μεγάλο είναι το χαράτσι για τους επενδυτές σε φωτοβολταϊκά πάρκα που θα πληρώσουν για μια διετία έως και 35% επί του τζίρου τους.
Υπάρχει και ένα καλό στις ρυθμίσεις για τη δικαιοσύνη. Σιγά – σιγά δε θα απαιτείται η παρουσία δικηγόρου στα συμβόλαια ακινήτων και τη σύσταση εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου