Ετικέτες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ κατά Βαλκανικών πολιτικών ηγεσιών.





Μετά την πΓΔΜ και το διπλωματικό επεισόδιο με τους Αμερικανούς διπλωμάτες για το θέμα των "Σλάβων" (σημειωτέον πώς ήμασταν οι πρώτοι που το βγάλαμε για το Ελληνικό κοινό εδώ), έρχεται ένα ακόμα αγκάθι για το State Department.


Στις 18.9 και πάλι διπλωμάτες των ΗΠΑ ανέβασαν μήνυμα στο ειδικό blog για την αποστολή τους με αποτέλεσμα να έχουν ξεσηκώσει τον πολιτικό κόσμο της Βοσνίας καθώς καταγγέλλουν διαφθορά στην πολιτική σκηνή με κατηγορίες με διασπάθιση δωρεών.. Η αντίδραση άμεση από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας με δηλώσεις και διάβημα από το εκεί Υπ. Εξωτερικών.

Σχόλιο: Εκείνο πάντως που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι πώς υπάρχει μια γενική "χαλάρωση" και "απειθαρχία" από τις Αμερικανικές διπλωματικές αποστολές που δείχνουν να έχουν ένα "δικό τους κεφάλι" , με δράσεις και λεγόμενα χωρίς την έγκριση του Λ. Οίκου. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ένδειξη μιας νέας δομής back channel που παρακάμπτει την προεδρία του Μ. Ομπάμα, αλλά σίγουρα είναι ένα αγκάθι που αν και φαίνεται μικρό μπορεί να ανοίξει πολύ μεγάλες πληγές.

σχετική πηγή: http://usembassysarajevo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου