Ετικέτες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Reuters: “Αλλαγές στον στρατό λόγω επερχόμενης πτώσης της κυβέρνησης”


Reuters: “Αλλαγές στον στρατό λόγω επερχόμενης πτώσης της κυβέρνησης”

Μια περίεργη και εκτεταμένη ανάλυση του πρακτορείου Ρόιτερ ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές στην κορυφή του ελληνικού στρατού δεν έγιναν για να αποφευχθεί ένα πραξικόπημα, αλλά επειδή “οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες”. Σύμφωνα με την ανάλυση, η ελληνική πλευρά διαψεύδει τα σενάρια που έκαναν την εμφάνισή τους στον ξένο Τύπο και σύμφωνα με τα οποία οι αλλαγή των επικεφαλής του στρατεύματος ίσως ήταν μια κίνηση για να αποφευχθεί κάποιο πραξικόπημα. Οπως μάλιστα τονίζεται κατηγορηματικά στην ανάλυση του Ρόιτερ: “Ο στρατός δεν μπορεί να συγκριθεί με την πολιτική δύναμη που κατέλαβε την εξουσία το 1967 και την κράτησε για επτά ολόκληρα χρόνια”.

Επικαλούμενο Ελληνες αναλυτές και ειδικούς της πολιτικής στην Ελλάδα, το πρακτορείο Ρόιτερ καταλήγει ότι η πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του στρατού καταδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βιάζεται να κάνει μεγάλες αλλαγές πριν η κυβέρνησή του πέσει εν μέσω μάλιστα της ολοένα και επιδεινούμενης κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τον Πέπε Εγκερ της εταιρείας συμβούλων Exclusive Analysis με έδρα το Λονδίνο: “Οι αλλαγές στους επικεφαλής του στρατεύματος είναι κάτι που συμβαίνει συνήθως από απερχόμενες κυβερνήσεις, που τοποθετούν κάποιους ανθρώπους εμπιστοσύνης τους σε καίριες θέσεις”. Οπως μάλιστα τονίζεται στην ανάλυση του πρακτορείου Ρόιτερ οι αξιωματικοί που παύτηκαν είχαν τοποθετηθεί με τη σειρά τους το 2009 λίγο πριν πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου