Ετικέτες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καβγάς Τούρκων - Lego για την Αγιά Σοφιά

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013


Πριν λίγους μήνες η τουρκική κοινότητα της Αυστρίας εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην γνωστή βιομηχανία παιχνιδιών Lego κατηγορώντας την για ρατσισμό, αφού το παλάτι κακού ήρωα της σειράς που είναι αφιερωμένη στον «Πόλεμο των Άστρων» εμπνέεται από την Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η Lego βάσισε στην Αγιά Σοφία το παλάτι του κακού εξωγήινου Jabba the Hutt, κάτι που θεωρήθηκε προσβλητικό από την τουρκική Πολιτιστική Κοινότητα της Αυστρίας.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, η τουρκική κοινότητα υποστήριξε ότι το παλάτι του Jabba μοιάζει πολύ με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης με τον τρούλο και το παρατηρητήριό του και ότι με αυτό τον τρόπο «οι Ασιάτες και οι Ανατολίτες παρουσιάζονται ως δόλιες και εγκληματικές προσωπικότητες».

Αφού, λοιπόν, οι Τούρκοι απαίτησαν τη συγγνώμη της εταιρίας, η Lego δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα αποσύρει το παιχνίδι. Μέχρι σήμερα, το παιχνίδι Jabba the Hutt πωλείται κανονικά. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όσοι αγοράζουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορούν να το αποκτήσουν έναντι 120 δολαρίων.

Ο Jabba the Hutt, μοιάζει με τεράστιο γυμνοσάλιαγκα, είναι γιος μεγάλου κακοποιού, έρχεται σε επαφή με απατεώνες, δολοφόνους, και σωματοφύλακες για να διατηρήσει το βασίλειο του, έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό του γέλιο λατρεύει τον τζόγο, τις σκλάβες και τα βασανιστήρια. Έχει κάνει την εμφάνισή του σε τρεις από τις ταινίες Πόλεμος των Άστρων του Τζορτζ Λούκας ως αφεντικό του εγκλήματος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Πηγή : www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου