Ετικέτες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ -58:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Χάνει το ISISτην πρωτεύουσά του;

Φήμες για εξέγερση των κατοίκων της Ράκα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ταραχές ξέσπασαν την Κυριακή στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα στη Συρία, μεταξύ των κατοίκων και των τζιχαντιστών.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, κάτοικοι της Ράκα συγκρούστηκαν με τους τζιχαντιστές και ύψωσαν σημαίες της Συρίας σε πέντε συνοικίες της πόλης.Οι κάτοικοι, σύμφωνα πάντα με το Sputnik, κατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους δύο συνοικίες της πόλης σκοτώνοντας αρκετούς τζιχαντιστές.«Περίπου 200 Σύροι τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους πήραν το μέρος των κατοίκων της Ράκα», είπε μια πηγή που επικαλείται το Sputnik.

Η πόλη Ράκα είχε αρχικά καταληφθεί από άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.Το Ισλαμικό Κράτος την έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του στις 13 Ιανουαρίου 2014 και από τότε την ανακήρυξε πρωτεύουσα του υποτιθέμενου «χαλιφάτου» του.Κατά τον μεσαίωνα η Ράκα είχε υπάρξει πρωτεύουσα του Χαλιφάτου μεταξύ των ετών 796 – 809.Η Ράκα ιδρύθηκε στα ελληνιστικά χρόνια ως Νικηφόριον. Αργότερα μετονομάστηκε σε Καλλινίκη. Το 639 όταν την κατέλαβαν οι μουσουλμάνοι μετονομάστηκε σε Ράκα.

Η ιστοσελίδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», που μεταφέρει τα νέα της Ράκα στο διαδίκτυο, διέψευσε την είδηση που μετέδωσε πρώτη η συριακή τηλεόραση -και προφανώς από εκεί την αλίευσε και το Sputnik- ότι υπήρξε εξέγερση των κατοίκων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

olympia.gr

Β)The only building standing in Cizre shows who burnt and destroyed the rest of the Kurdish town



olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου